18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Tusk - Likwidator przemysłu
Szarky • 2013-09-14, 15:32
Takie oto pocztówki rozdawano dzisiaj, podczas strajku związkowców w Warszawie.

Przód:

Na tyle pocztówki możemy przeczytać:

Cytat:

Rządy Donalda Tuska to likwidacja polskiego przemysłu na niespotykaną dotąd skalę. Za jego sprawą przestał istnieć polski przemysł stoczniowy, fabryki silników okrętowych, poznańskie Zakłady im Cegielskiego i wiele innych ważnych przedsiębiorstw.
W tym roku zabrał się za polską energetykę i zatrzymał inwestycje w Elektrowni Opole, w Elektrowni Dolna Odra w Szczecinie, w Elektrowni Ostróda i w Elektrowni Błachownia. Brak rozwoju przemysłu to jego likwidacja! Rządy Tuska zniszczyły polski przemysł bardziej niż stan wojenny. Dość niszczenia! Powiedz "NIE" rządom likwidatorów"

Myślę że to zmierza w dobrą stronę lecz w ślimaczym tempie...
Ponadto w telewizji można usłyszeć że uczestników jest 100 tyś. - gówno prawda! Jest ich więcej, wspierają ich Warszawiacy którzy wyszli na ulicę, pozdrawiają przechodzących związkowców i na swój sposób ich w ten sposób wspierają.
PS.
Pierwszy temat, materiał własny, przepraszam za jakość zdjęcia - było robione na szybko telefonem. po tagach nie znalazłem
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cyrk 2013-09-14, 17:26 6
szer.Lucjan napisał/a:

@up

za upadek stoczni odpowiedzialność ponosi rząd i UE

Który? Obecny czy 4 poprzednie też? No i nie rozumiem czemu rozgrzeszasz Solidarność, skoro to przez tych baranów nie można było przeprowadzić niezbędnej restrukturyzacji (woleli utrzymać stan poprzedni przez kilka lat dłużej, a potem zakład musiał być zlikwidowany). No chyba, że uważasz, że należało nadal dopłacać do stoczni z budżetu, no to nie mamy lewaczku o czym gadać...
Zgłoś
bachmaybach 2013-09-14, 17:40 2
@gabrychchch jak chcesz to sobie dopłacaj do nierentownych kopalń i stoczni. Możesz nawet całą pensję przeznaczyć na to. Chuj mnie to obchodzi. Szlag mnie tylko trafia, gdy widzę, na jakim sprzęcie pracujemy na laborkach.
P.S. Słyszałeś o tanich banderach?
Zgłoś
Donaldek 2013-09-14, 18:13
Ja wam dam kurwa pocztówki!

Zgłoś
m................a 2013-09-14, 18:19
jestes kurwa jebanym skonczonym idiotą, jesli myslisz ze ten glab spierdolil wszystko. problem w tym ze kretyni jak ty i twoi rodzice glosuja na tych debili a po dwoch latach umieszczaja te fotki. problemem jest ten kraj glosujacy na kretynow z 1 miejsc albo ostanich list. problemem jest to ze wszedzie jest skretyniale kolesiostwo problemem sa kurwa takie tempaki jak ty. jasne dajmy wladac pisowi lub komukolwiek. z jakim skutkiem? ten rzad to takie same kretyny jakim jestem ja ty kazdy. czlowieku nawet nie masz pojecia jaki balagan naprawde jest. dodawaj te kurwa rysunki kogokolwiek. chuja ten narod zrobi bo albo politycy chujowi albo przedsiebiorcy albo sasiad. jestem wkurwiony na kazdy rzad jak leci, bo wszyscy chuja robia. i ten twoj mikkkkkeeee ell andzelo tez byl w sejmie. i gdzie on byl? smiejmy sie kurwa z tuska smiejmy sie z kaczora korwina z palikota. gdzie kurwa jestescie na wyborach gnojki? chcialbym to wiedziec.

moj pierwszy cos tam glaby i chuj w dupie mozecie mnie cmokncac w cycka lewego i prawego a w ogole chuj wam w dupe kretyni
Zgłoś
bartholomai 2013-09-14, 18:20 1
@enjoypoznan bo nie musimy opłacać chińskich przywilejów jak 13-tki, 14-tki i związkowców, nie wspominając o ich emeryturach.
Zgłoś
p................y 2013-09-14, 18:21 3
Związki na Powązki.
Zgłoś
Szczur22 2013-09-14, 18:27 1
Związkowcy kurwy złodzieje nieroby. Pozamykać te nierentowne fabryki w pizdu, wyjebać darmozajdów na bruk, to nie PRL. Przedsiębiorstwo ma na siebie zarabiać, jak nie potrafi o własnych siłach to znaczy że jest chujowe i nie ma dla niego miejsca na rynku. Żadnych respiratorów w postaci utrzymywania przez państwo!
Zgłoś
staineer 2013-09-14, 18:32 2
Eeeee.. krzyczą o likwidacji polskiego przemysłu ??? szkoda ze nikt im nie uświadomi ze polski przemysł nie ma szans na bycie konkurencyjnym na większą skalę w współczesnej światowej gospodarce, więc po prostu nie ma sensu w inwestowanie w niego.. ponadto rolnictwo oraz przemysł od dawna przestały być wyznacznikiem bogactwa państwa.. współcześnie wyznacznikiem tym jest sektor usług, który w Polsce wciąż stanowi zbyt mały procent gospodarki. Ja informacje te pierwszy raz słyszałem w gimnazjum wiele lat temu, więc nie są one jakąś wielką masońską tajemnicą ale jak ktoś zamiast mysleć i wziąć się do roboty woli płakać i użalać się nad sobą że mu stocznie zamknęli to współczuje
Zgłoś
p................a 2013-09-14, 18:32
Zobaczymy jak wielki wszechPrezes to naprawi.
Zgłoś
razmus 2013-09-14, 18:39 3
"...wspierają ich Warszawiacy którzy wyszli na ulicę, pozdrawiają przechodzących związkowców..." - ja też pozdrowiłem, środkowym palcem.
Zgłoś
staineer 2013-09-14, 18:51
razmus napisał/a:

"...wspierają ich Warszawiacy którzy wyszli na ulicę, pozdrawiają przechodzących związkowców..." - ja też pozdrowiłem, środkowym palcem.

w sumie ciekawy pomysł godny naśladowania , gdyby zrobić z tego jakąś większa akcję może ta banda "prawdziwych polaków" zawstydziłaby się.. i przy odrobinie boskiej interwencji przejrzała na oczy zamiast każdą swoją życiowa porażkę zrzucać na rząd i tych biednych cyklistów
Zgłoś
wodzu11 2013-09-14, 18:56
staineer napisał/a:

Eeeee.. krzyczą o likwidacji polskiego przemysłu ??? szkoda ze nikt im nie uświadomi ze polski przemysł nie ma szans na bycie konkurencyjnym na większą skalę w współczesnej światowej gospodarce więc nie ma sensu w inwestowanie w niego.. ponadto rolnictwo oraz przemysł od dawna przestały być wyznacznikiem bogactwa państwa.. współcześnie wyznacznikiem tym jest sektor usług, który w Polsce wciąż stanowi zbyt mały procent gospodarki. Informacje te pierwszy raz słyszałem w gimnazjum wiele lat temu, więc nie są one jakąś wielką tajemnicą.. ale jak ktoś zamiast mysleć i wziąć się do roboty woli płakać i użalać się nad sobą że mu stocznie zamknęli to współczuje

Lepiej wróć do gimnazjum, bo nie uważałeś na lekcjach. Przemysł i rolnictwo to podstawa gospodarki każdego państwa, a wyznacznikiem jego "bogactwa" jest stopień zatrudnienia w danym sektorze (rolnictwo, przemysł usługi). Likwidując przemysł ciężki i rolnictwo strzelasz sam sobie w kolano, bo musisz to co on oferuje (żywność, rudę, stal, półprodukty, komponenty) sprowadzić z innych państw, a to kosztuje, + dajesz zarobić innym a nie swoim

Polski przemysł ma szanse bycia atrakcyjnym, ale w polszy panuje przekonanie, ze jak coś jest nieopłacalne, to trzeba to sprzedać/rozkraść, zamiast zrobić tak, żeby było opłacalne (np. wdrożyć nowe technologie, ROZSĄDNIE restrukturyzować itp.). Tak było np. z kopalniami na Śląsku, po czasie okazało się, ze zagraniczne firmy chciały wykupić te "upadłe", im się jakoś opłacało.

Dodatkowo, jak kraj ma jakieś surowce naturalne, to trzeba je wykorzystywać, w tym wypadku wydobywać, a nie zostawić i zakład "zaorać" (przykład KWK Rozbark w Bytomiu). Nie popieram związkowców, bo sam znam parę przekrętów w ich wykonaniu, i opinie o nich sobie wyrobiłem .

Polska nigdy nie będzie drugą Szwajcarią tak jak Ty byś tego chciał....
Zgłoś
staineer 2013-09-14, 19:01
wodzu11 napisał/a:

Likwidując przemysł ciężki i rolnictwo strzelasz sam sobie w kolano, bo musisz to co on oferuje (żywność, rudę, stal, półprodukty, komponenty) sprowadzić z innych państw, a to kosztuje, + dajesz zarobić innym a nie swoim

tak samo jak w kolano strzela sobie Liechtenstein czy Szwajcaria ? (które surowców nie posiadają a jakoś są wzorowymi gospodarkami ) ale tak ogólnie to jest sporo racji w tym co mówisz, tyle że ja w swoim "skrócie myślowym" nie miałem na mysli że przemysł i rolnictwo jest niepotrzebne.. należy je po prostu okroić o firmy/sektory przynoszące straty a zyski zainwestować w to co przynosi zyski.. bo chyba nie wmówisz mi że eksploatacja węgla jest jakoś mega opłacalna ? za to taki KGHM ma się świetnie, czyli jednak da się a Polska nie musi byc druga Szwajcarią wystarczy żeby była polską ..byle z mądrym pomysłem na istnienie i bez fanatyków u władzy
Zgłoś
wodzu11 2013-09-14, 19:07
staineer napisał/a:

tak samo jak w kolano strzela sobie Liechtenstein czy Szwajcaria ? (które surowców nie posiadają a jakoś są wzorowymi gospodarkami ) ale tak ogólnie to jest sporo racji w tym co mówisz, tyle że ja w swoim "skrócie myślowym" nie miałem na mysli że przemysł i rolnictwo jest niepotrzebne.. należy je po prostu okroić o firmy przynoszące straty a zyski zainwestować w to co przynosi zyski.. bo chyba nie wmówisz mi że eksploatacja węgla jest jakoś mega opłacalna ?

O dziwo polski węgiel jest wysokoenergetyczny, + jest bardzo ceniony przy produkcji wysokiej jakości stali

Problem z jego wydobyciem jest taki, że akurat mamy nieco chujowe złoża, tzn. poza węglem są tam np. komory metanowe i inne takie, co skutecznie utrudnia kopanie. Np. złoża węgla w USA wyglądają całkiem inaczej, toteż samo wydobycie jest "łatwiejsze" i tańsze niż u nas.

A teraz pytanie, czy Liechtenstein i Szwajcaria stały się bogate w "krótkim czasie" tzn. kilkunastu lat ?
Zgłoś
Dranzes 2013-09-14, 19:07 1
te związkowce chcą trzeci próg podatkowy 50 % - lewackie kurwy
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem