A autor filmiku to kolejny "ekspert" z youtube.
Haren te witaminy co są wypisane zostały dodane żeby przywrócić ich zawartośc sprzed zagęszczania. Sok zagęszczany byłby po rozcienczeniu pozbawiony witamin i aromatów dlatego są one dodane (naturalne ! nie sztuczne ani nawet identyczne z naturalnymi)
Jabłka są głównym składnikiem wszystkiego. Ciezko wybierac by było w sklepie miedzy 100 rodzajami dzemu jabłkowego albo 100 sokami jabłkowymi. Dlatego podaje się to co wyróżnia.
Druga sprawa z tymi oznaczeniami E. Duża większość tych substancji jest standardowo dodawana do produktów codziennego spożycia. Jedna to witamina C, druga kwasek cytrynowy (rakotwórczy w pewnym stopniu - jest prawie we wszystkich napojach), a trzecia benzoesan sodu (udowadniają, że cholernie szkodliwy).
wolnaludzkosc.pl/pl/zdrowie-fakty/item/4902-dodatki-do-%C5%BCywno%C5%9Bci-e
Także, już się tak nie litujcie nad biednymi ludźmi co nie umieją czytać, tylko sami się niektórzy nauczcie, bo powtarzacie co usłyszycie od innych...
Branża spożywcza to moja branża, a przetwórstwo owocowo-warzywne to moja specjalizacja dlatego co nieco powiedzieć mogę.
Dobra, to teraz pytanie czy dałbyś swojemu (nie jest rude, od listonosza i takie tam) np. rocznemu dziecku to do picia, bo być może znasz mojego kolegę z Tymbarku, który odpowiedział mi na to pytanie. Ciekaw jestem czy odpowiedzi są zbieżne?
Niech kupują eko, light i inne gówno z myślą, że jedzą i piją zdrowo.
A między bogiem a prawdą, obaj wiemy, ze większość tych eko, a zwłaszcza light, ma taka tablice Mendelejewa, że włos na głowie się jeży. Z drugiej strony tak podtruci ludzie pewnie są slim i fit :]
Branża spożywcza to moja branża, a przetwórstwo owocowo-warzywne to moja specjalizacja dlatego co nieco powiedzieć mogę.
Każdy kretyn teraz się może wybić robiąc "testy produktów" na yt? Pan testujący jest ignorantem który nie potrafi czytać i wiedzy w temacie nie posiada.
1. Ważna sprawa. 100% soku z maliną i acai a nie soku z maliny i acai. Jesli nie potrafisz ze zrozumieniem to twoja sprawa "testerze".
2. Każdy 100% sok jest sokiem odtworzonym - czyli produkowanym z soku zagęszczonego. Ma on taki sam skład jak sok świeży. Jedyną rzeczą którą można dodać do 100% soku to wzbogacenie go witaminami. Wystarczy przeczytać ustawe czym jest sok, napój owocowy, napój o smaku owocowym etc.
Wypisany na etykiecie "aromat" to aromat otrzymany w procesie dearomatyzacji przed zagęszczaniem soku. W przeciwnym wypadku zostałby stracony. Dodawany jest po odtworzeniu soku więc producent nie musi nawet go podawac na etykiecie.
Zapewniam was że tego typu Tymbark to dobry produkt. W przeciwienstwie do napojów jest to zdrowe a nie napchane cukrem badziewie jak napoje owocowe lub co gorsza napoje o smaku owocowym
Chyba czas założyć konto na YT i pier*olić przez 2 min.
Też nie umiesz czytać. Wiadomo, że producent nie może skłamać dlatego pisze bzdury z gatunku 100% sok z malinami etc. Podobnie robią napoje dające wielki nadruk 100% smaku (no kurwa a ile jak może być 50% smaku). To jest zabieg marketingowy. Co zaś się tyczy Soków zagęszczonych to może powiedz jak są zagęszczane, bo z tego co ja się orientuję to jest to proszek odtwarzany później w wodzie. Niewiele lepsze od napojonych gówien. Bez porównania gorsze niż prawdziwy sok. Ale litr soku kosztować będzie minimum 5 zł a nie 1,99,nie da się przy cenie jabłek, ilości soku który można uzyskać itp. Więc nie pierdol o jakości soków z koncentratu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów