Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A autor filmiku to kolejny "ekspert" z youtube.
Haren te witaminy co są wypisane zostały dodane żeby przywrócić ich zawartośc sprzed zagęszczania. Sok zagęszczany byłby po rozcienczeniu pozbawiony witamin i aromatów dlatego są one dodane (naturalne ! nie sztuczne ani nawet identyczne z naturalnymi)
Jabłka są głównym składnikiem wszystkiego. Ciezko wybierac by było w sklepie miedzy 100 rodzajami dzemu jabłkowego albo 100 sokami jabłkowymi. Dlatego podaje się to co wyróżnia.
Druga sprawa z tymi oznaczeniami E. Duża większość tych substancji jest standardowo dodawana do produktów codziennego spożycia. Jedna to witamina C, druga kwasek cytrynowy (rakotwórczy w pewnym stopniu - jest prawie we wszystkich napojach), a trzecia benzoesan sodu (udowadniają, że cholernie szkodliwy).
wolnaludzkosc.pl/pl/zdrowie-fakty/item/4902-dodatki-do-%C5%BCywno%C5%9Bci-e
Także, już się tak nie litujcie nad biednymi ludźmi co nie umieją czytać, tylko sami się niektórzy nauczcie, bo powtarzacie co usłyszycie od innych...
ps. często taniej znaczy drożej
ps2. jebać biedronkę za ich produkty które w większości są chujnią
ps3. jebać klientów biedronki, którzy chcą żyć w nieświadomości
Branża spożywcza to moja branża, a przetwórstwo owocowo-warzywne to moja specjalizacja dlatego co nieco powiedzieć mogę.
Dobra, to teraz pytanie czy dałbyś swojemu (nie jest rude, od listonosza i takie tam) np. rocznemu dziecku to do picia, bo być może znasz mojego kolegę z Tymbarku, który odpowiedział mi na to pytanie. Ciekaw jestem czy odpowiedzi są zbieżne?
Niech kupują eko, light i inne gówno z myślą, że jedzą i piją zdrowo.
A między bogiem a prawdą, obaj wiemy, ze większość tych eko, a zwłaszcza light, ma taka tablice Mendelejewa, że włos na głowie się jeży. Z drugiej strony tak podtruci ludzie pewnie są slim i fit :]
Branża spożywcza to moja branża, a przetwórstwo owocowo-warzywne to moja specjalizacja dlatego co nieco powiedzieć mogę.
Każdy kretyn teraz się może wybić robiąc "testy produktów" na yt? Pan testujący jest ignorantem który nie potrafi czytać i wiedzy w temacie nie posiada.
1. Ważna sprawa. 100% soku z maliną i acai a nie soku z maliny i acai. Jesli nie potrafisz ze zrozumieniem to twoja sprawa "testerze".
2. Każdy 100% sok jest sokiem odtworzonym - czyli produkowanym z soku zagęszczonego. Ma on taki sam skład jak sok świeży. Jedyną rzeczą którą można dodać do 100% soku to wzbogacenie go witaminami. Wystarczy przeczytać ustawe czym jest sok, napój owocowy, napój o smaku owocowym etc.
Wypisany na etykiecie "aromat" to aromat otrzymany w procesie dearomatyzacji przed zagęszczaniem soku. W przeciwnym wypadku zostałby stracony. Dodawany jest po odtworzeniu soku więc producent nie musi nawet go podawac na etykiecie.
Zapewniam was że tego typu Tymbark to dobry produkt. W przeciwienstwie do napojów jest to zdrowe a nie napchane cukrem badziewie jak napoje owocowe lub co gorsza napoje o smaku owocowym
Chyba czas założyć konto na YT i pier*olić przez 2 min.
Też nie umiesz czytać. Wiadomo, że producent nie może skłamać dlatego pisze bzdury z gatunku 100% sok z malinami etc. Podobnie robią napoje dające wielki nadruk 100% smaku (no kurwa a ile jak może być 50% smaku). To jest zabieg marketingowy. Co zaś się tyczy Soków zagęszczonych to może powiedz jak są zagęszczane, bo z tego co ja się orientuję to jest to proszek odtwarzany później w wodzie. Niewiele lepsze od napojonych gówien. Bez porównania gorsze niż prawdziwy sok. Ale litr soku kosztować będzie minimum 5 zł a nie 1,99,nie da się przy cenie jabłek, ilości soku który można uzyskać itp. Więc nie pierdol o jakości soków z koncentratu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów