📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mit2 napisał/a:
A beryl to nie jest przypadkiem rozwinięcie konstrukcji tantala?
Tak, tylko inny kaliber 5,56 NATO. Z dobrym kompensatorem strzela się praktycznie tak samo
Tryper napisał/a:
Po chuj to gówno z FB co okrążyło już cały internet, dajesz na sadystyczny portal?
twoja stara mi kazała
mit2 napisał/a:
A beryl to nie jest przypadkiem rozwinięcie konstrukcji tantala?
A i zapomniałem napisać, co jest oczywiste… Beryl i Tantal to platforma AK wiec nie do zajebania. Znaczy pierwsze Beryla z plastikowymi okładkami były nie halo. Na pustyni przy wysokiej temperaturze i intensywnym prowadzeniu ognia, mogły się przytopić. Obecnie jest Ok.
aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:
Up.
Koszalin szkoła podoficerska, liniówka Stargard Szcz.
No i Tantala bardzo chwaliłem...
CSSP Koszalin jak mniemam. Doskonale
baronturbina napisał/a:
No i poiigon Wicko Morskie x 2. Na liniówce było lepiej. Ciepło i byłem pisarzem sztabowym. A na szkole w mrozie i pilnowanie piecyka....
95/97.
baronturbina napisał/a:
Beryl i Tantal to platforma AK wiec nie do zajebania.
AR-18, na którym bazuje MSBS jest równie wytrzymałą platformą. Zawodność AR-15 i 18 to dawno już obalony mit.
Osobiście lubię oba karabinki, choć ARy są dla mnie wygodniejsze.
A problemy Grota to zwykłe choroby wieku dziecięcego. W końcu dopracują konstrukcję.
Bo Białorusini to robili wszystko od celowania , po przeładowania i strzelanie w powietrze.
mit2 napisał/a:
AR-18, na którym bazuje MSBS jest równie wytrzymałą platformą. Zawodność AR-15 i 18 to dawno już obalony mit.
Osobiście lubię oba karabinki, choć ARy są dla mnie wygodniejsze.
Tylko dobry AR od DD z dyszku kosztuje (w sumie grot podobnie). Z tym że AR maja duże możliwości tuningu. Co kto woli Ja na Beryla nie narzekam choć najlepiej na 100m mi SKS wchodzi
baronturbina napisał/a:
Kurwa coś mi ten CSSP nie pasował.... od razu nie zajarzyłem.
Za moich czasów to było CSOPL.
Rokosowo, T-34. Wspomnienia wracają...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów