Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Dzięki za informacje. Tak właśnie myślałem. To a'propos tych czujek, które trzeba co jakiś czas "kalibrować". Zastanawia mnie dlaczego te radioaktywne czujki mają tylko 15 lat przydatności, przecież ameryk 241 jest znacznie bardziej trwały. Pewnie chodzi o niezawodność samej elektroniki.
@serczynski
Dzięki za informacje. Tak właśnie myślałem. To a'propos tych czujek, które trzeba co jakiś czas "kalibrować". Zastanawia mnie dlaczego te radioaktywne czujki mają tylko 15 lat przydatności, przecież ameryk 241 jest znacznie bardziej trwały. Pewnie chodzi o niezawodność samej elektroniki.
Elektronika nie ma tu nic wspólnego. Chodzi o żywotność całego elementu. Jak taka czujka w ciężkich warunkach pracuje to może się rozpaść po 10latach.
Zmęczenie materiału.
Co do dualnych czujek...
Ustawa dot p.poz mówi że masz wykonać serwis systemu raz na rok lub 4 razy w roku po 25%systemu.
Czujki dymowe, termiczne lub dualne majaniejsza żywotność. Ale są na tyle dobre że dostosowują się do warunków w jakich pracują (mowa o schrack seconet).
System pozwala do pewnego momentu się zabrudzić a potem wyskakuje uszkodzenie i centralka wyje...
Tymczasem w Polsce
autokult.pl/31934,wloskie-wiadukty-na-a1-do-rozbiorki-sa-juz-na-etapie...
Kiedyś był fajny tekst o Sycylijczykach w jednym z filmów: sycylijczyków spłodziły czarnuchy, w ich żyłach krąży czarna krew i dziś, po setkach lat mają w sobie murzyńskie geny.
Tak więc budowa czegokolwiek przez włochów to jak lepienie domów z gówna przez murzynów.
Skoro takie rewelacje otrzymujemy teraz to wyobraźcie sobie po ilu wadliwych konstrukcjach sami jeździcie / mieszkacie/ pracujecie / robicie zakupy dzień w dzień nie wiedząc, ze ryzykujecie zdrowiem lub nawet życiem. Gdy w Katowicach zawaliła się hala targowa to też szybko się okazało, że 2, 3 lata wcześniej z powodu zalegania ogromnej ilości śniegu doszło do jakiegoś uszkodzenia dachu. Do środka lała się woda, konstrukcja została naruszona i co? I nic. Nikt w tym temacie nic nie zrobił.
Geneva do chuja!
Genewa we Włoszech...
To miasto to Genua
pl.wikipedia.org/wiki/Genua
tak dla kontrastu
pl.wikipedia.org/wiki/Genewa
Makaroni mają ogromną tradycję motoryzacji. Jak Polacy mieszkali jeszcze w jaskiniach to o nich budowano już pierwsze autostrady i dziś mają jedną z najlepszych sieci dróg na świecie więc błagam cię nie pierdol głupot
To właśnie Ty pierdolisz.
Makaroni potrafią zrobić Ferrari ale też potrafią zrobić alfe romeo.
O jakości niektórych alfa romeo krążą legendy.
Makaroni mają ogromną tradycję motoryzacji. Jak Polacy mieszkali jeszcze w jaskiniach to o nich budowano już pierwsze autostrady i dziś mają jedną z najlepszych sieci dróg na świecie więc błagam cię nie pierdol głupot
Z penicha taty chyba upadłeś. Alfa to świetne samochody? Fiaty? A może Ferarri? Nie gadam upośledzona amebo głupot. Bo most był do dupy, taki sam zamknęli w Libii 10 miesięcy temu. Kto robi z betonu naciągi? To była porażka, połowa mostów we Włoszech jest obecnie za stara. Jednak co ja wiem, to przecież ty we Włoszech mieszkasz, zarabiasz i ruchasz, no nie?
To właśnie Ty pierdolisz.
Makaroni potrafią zrobić Ferrari ale też potrafią zrobić alfe romeo.
O jakości niektórych alfa romeo krążą legendy.
Pierdoli, a co do Ferarri to badziewne auta nadające się do paru rzeczy, gdzie za te pieniądze dostaniesz w dużo lepsze auto. To tak jak amebki kupujące Iphony, nie po to, że mają taki aparat, tyle ramu, kupują dlatego, bo marka.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów