📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
31 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu
Złodziej to kurwa złodziej niema prawa tknąć czegoś co jest nie jego choćby miało to zgnić, zardzewieć, zginąć w wirtualnym świecie czy ulec autodestrukcji. Obojętnie co Ci zapierdolą to kurwa powinno być karane i chuj... Szkoda, że obywatele nie traktują swoich pieniędzy jak te jebane zbroje w tych pierdolonych grach.
Nie wiem, może coś pomieszałem ale czy przypadkiem w regulaminach wielu gier nie ma punktu na temat tego, że konto należy do twórców gry czy coś w ten deseń? Czyli konto > postać > zbroja > własność twórców?
Edit.
A. Własność intelektualna. Wszelkie prawa i tytuły w stosunku do Własności i całej jej zawartości (w tym, lecz nie wyłącznie Kont Użytkowników, kod komputerowy, tytuły, obiekty, artefakty, postacie(...)należą do Riot Games lub jego licencjodawców.
/\ Regulamin lol'a
Więc jak jeden drugiego mógł okraść z czegos co nie należy do niego?
Edit.
A. Własność intelektualna. Wszelkie prawa i tytuły w stosunku do Własności i całej jej zawartości (w tym, lecz nie wyłącznie Kont Użytkowników, kod komputerowy, tytuły, obiekty, artefakty, postacie(...)należą do Riot Games lub jego licencjodawców.
/\ Regulamin lol'a
Może nie zdajecie sobie z tego sprawy, ale takie gry są dobrym źródłem utrzymania. Sam ostatnio sprzedałem głupi przedmiot w Diablo 3 i zainkasowałem za niego 46 euro.
sauerps napisał/a:
jak zawsze ambitne newsy w tvn
Taki żeś mądry jest a jak zapierdolą Tobie konto na sadolu to będziesz płakał jak małe dziecko bo Twoja reputacja (czytaj ilość piw) przepadła.
Powiedzmy sobie szczerze. Nadszedł już czas na karanie takich występków a news uważam za jak najbardziej zasadny i wole słuchać takich wiadomości niż tego co dzieje się w kurniku na Wiejskiej.
powinni obu dla pełnego wyjaśnienia zbadać dyski twarde, pewnie i jeden i drugi by tego pożałował.
Dla miłośników TVNu taka sprawa jest bardzo ważna...
No już lepszej parodii telewizji i dziennikarstwa dawno nie widziałem.
Dla mnie to jest szok!
No już lepszej parodii telewizji i dziennikarstwa dawno nie widziałem.
Dla mnie to jest szok!
p33r napisał/a:
Nie wiem, może coś pomieszałem ale czy przypadkiem w regulaminach wielu gier nie ma punktu na temat tego, że konto należy do twórców gry czy coś w ten deseń? Czyli konto > postać > zbroja > własność twórców?
Edit.
/\ Regulamin lol'a
Zależy od gry i od systemu przyznawania przedmiotów.W lol nie masz takiego lootu jak w takim wow czy diablo. Gdzie naprawdę cenne rzeczy dropią a nie są w sklepie.
@ p33r
Niestety jak zwykle prawo nie nadąża za rozwojem technicznym. Tak na dobrą sprawę to firmy komputerowe mają tu praktycznie pełną samowolkę i nic im nie można zrobić. Grasz X czasu, firma z powodu widzimisię kogoś zbanuje Ci konto (zakładam niewinność użytkownika) i nic z tym nie możesz zrobić bo to ich.
Załóżmy jednak hipotetyczną sytuację.
Pracuję przy kopaniu rowów. Łopata, ubranie etc należą do pracodawcy. Podczas kopania w pracy znajduję w ziemi coś cennego. Do kogo to należy? Do mnie czyli znalazcy czy do pracodawcy bo udostępnił mi środki?
W Polsce niestety nawet moja działka jest moja tylko do 30 cm wgłąb. Jak znajdę coś dalej to jest państwowe i mam oddać.
W (głupiej dla mnie) Ameryce jak coś wygrzebiesz z ziemi to jest to twoje. Trzeba co prawda uiścić podatek od czegoś tam ale jest to twoja własność.
Prawo tak na dobrą sprawę kładzie lachę na informatyzację. Wartości i przedmioty wirtualne traktuje się po macoszemu i niech jakoś to będzie. Nie wiem jak ma to współgrać z ciśnieniem na informatyzację kraju. Co będzie jak nasz kraj do tego dojdzie?
Niestety jak zwykle prawo nie nadąża za rozwojem technicznym. Tak na dobrą sprawę to firmy komputerowe mają tu praktycznie pełną samowolkę i nic im nie można zrobić. Grasz X czasu, firma z powodu widzimisię kogoś zbanuje Ci konto (zakładam niewinność użytkownika) i nic z tym nie możesz zrobić bo to ich.
Załóżmy jednak hipotetyczną sytuację.
Pracuję przy kopaniu rowów. Łopata, ubranie etc należą do pracodawcy. Podczas kopania w pracy znajduję w ziemi coś cennego. Do kogo to należy? Do mnie czyli znalazcy czy do pracodawcy bo udostępnił mi środki?
W Polsce niestety nawet moja działka jest moja tylko do 30 cm wgłąb. Jak znajdę coś dalej to jest państwowe i mam oddać.
W (głupiej dla mnie) Ameryce jak coś wygrzebiesz z ziemi to jest to twoje. Trzeba co prawda uiścić podatek od czegoś tam ale jest to twoja własność.
Prawo tak na dobrą sprawę kładzie lachę na informatyzację. Wartości i przedmioty wirtualne traktuje się po macoszemu i niech jakoś to będzie. Nie wiem jak ma to współgrać z ciśnieniem na informatyzację kraju. Co będzie jak nasz kraj do tego dojdzie?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów