📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:40
🔥
Przyjaciele
- teraz popularne
nigdy nie rozumiałem jak można być potrąconym przez samochód, poza przykładem gdy pijak na chodnik wjedzie ;o
zajebal jak janusz grazynie
@Ciasny
Nie ma czegoś takiego jak " bezwzględny obowiązek przepuszczenia pieszego na pasach. "
Jeżeli ktoś już na nie wszedł owszem trzeba przepuścić.
A tak to do usranej śmierci może sobie stać i czekać na miłego kierowce, który go przepuści.
Co do filmu to wina pieszego.
Nie ma czegoś takiego jak " bezwzględny obowiązek przepuszczenia pieszego na pasach. "
Jeżeli ktoś już na nie wszedł owszem trzeba przepuścić.
A tak to do usranej śmierci może sobie stać i czekać na miłego kierowce, który go przepuści.
Co do filmu to wina pieszego.
W sumie chujowe uczucie, chcesz przepuścić gościa, a on ginie na drodze. Niektórzy wrażliwi pomyślą sobie, że: jakbym go nie przepuścił to by nie zginął.
AlexMor, kolejny kierowca z prawem jazdy otrzymanym za danie dupy egzaminatorowi, owszem, jest taki obowiązek.
@pinkie222
Nie mam prawa jazdy jednak znam przepisy.
Jeżeli pieszy stoi na pasach i nie wchodzi na nie to nie mamy obowiązku zatrzymać się.
Jeżeli wchodzi na pasy owszem trzeba się zatrzymać.
Widocznie Ty dawałeś dupy skoro tak świetnie znasz przepisy.
Jeżeli pieszy stoi na pasach i nie wchodzi na nie to nie mamy obowiązku zatrzymać się.
Jeżeli wchodzi na pasy owszem trzeba się zatrzymać.
Widocznie Ty dawałeś dupy skoro tak świetnie znasz przepisy.
To się rozchodzi o to czy ten pieszy jest "bierny" czy "czynny". Jak stoi i jest bierny to rzeczywiście może stać tak do usranej śmierci, tylko, że chuj wie kiedy on z tego biernego stanie się czynny. I to jest pojebane, no bo co, kierowca ma wiedzieć kiedy jemu zachce się włazić na pasy?
@maciejb4
Żebyś się czasem nie zdziwił jak za takie coś zabiorą ci kiedyś prawko i przybiją wyrok
@AlexMor
Zapominasz tylko o tym że przed pasami kierujący pojazdem ma obowiązek zwolnić, tak żeby był w stanie zatrzymać się przed nimi.
@PonuryZniwiarz99
Nie, kierowca ma jechać z taką prędkością żeby był w stanie się zatrzymać przed pasami, gdyby jakiś debil nagle wbiegł na pasy. Jeżeli potrącisz kogoś na pasach to automatycznie jest to twoja wina(od czegoś są te jebane znaki), sytuacja zmienia gdy pieszy próbuje przejść przez ulicę w miejscu w którym nie ma pasów.
Żebyś się czasem nie zdziwił jak za takie coś zabiorą ci kiedyś prawko i przybiją wyrok
@AlexMor
Zapominasz tylko o tym że przed pasami kierujący pojazdem ma obowiązek zwolnić, tak żeby był w stanie zatrzymać się przed nimi.
@PonuryZniwiarz99
Nie, kierowca ma jechać z taką prędkością żeby był w stanie się zatrzymać przed pasami, gdyby jakiś debil nagle wbiegł na pasy. Jeżeli potrącisz kogoś na pasach to automatycznie jest to twoja wina(od czegoś są te jebane znaki), sytuacja zmienia gdy pieszy próbuje przejść przez ulicę w miejscu w którym nie ma pasów.
AlexMor napisał/a:
I dla dobra otoczenia tego prawa jazdy nie rób jeśli nie planujesz zatrzymywać się widząc pieszego na pasach...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów