📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
32 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
SupremeLeader napisał/a:
Przy amunicji poddzwiekowej tak.
Sądząc po wielu aspektach na filmie oraz posiadając podstawową wiedzę z dziedziny balistyki mogę stwierdzić, że nie mamy na filmie do czynienia z amunicją "poddżwiękową". Turecki ciapak wyprostował się na swoje nieszczęście z innego powodu, bo najpierw dotrze do ciebie kula a nie odgłos wystrzału. Chyba, że strzelec z filmu posługiwał się rewolwerem z filmu o dzikim zachodzie
grudzin7 napisał/a:
Bo najpierw słychać grzmot a potem widać
Zwykły karabin. Ten rozprysk to tylko malutkie kropelki krwi załamujące promienie słoneczne.
Porównanie do grzmotu jest tak kurwa bez sensu, że aż muszę o nim wspomnieć:
Prędkość światła jest w kurwę inna niż choćby prędkość początkowa pocisku. (Musimy przecież pamiętać, że pocisk zwalnia w trakcie lotu)
Są modele broni krótkiej gdzie prędkość początkowa wynosi więcej niż prędkość dźwięku ale to nie był raczej strzał z bliskiej odległości tylko pełnoprawne ciapackie polowanie z odpowiednim sprzętem
Byłeś na Krymie?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów