Źródełka:
edition.cnn.com/2017/04/10/travel/passenger-removed-united-flight-trnd/
abc.net.au/news/2017-04-11/united-airlines-passenger-dragged-off-overb...
Zgodził się dobrowolnie na regulamin w którym wyraźnie jest zaznaczone (wiem bo specjalnie przeczytałem), że mogą ciebie wyprosić w takiej sytuacji.
Wyprosić to może, ale pobić to na pewno nie.
Powiem brutalnie. Nie chcesz wyjść jak akceptujesz to, że możesz być wyproszony to wyjdź a nie siedzisz jak pizda i zdziwienie, że jak ktoś ciebie wyciąga to przypierdolisz w cos głową.
Powiem brutalnie. Nie chcesz wyjść jak akceptujesz to, że możesz być wyproszony to wyjdź a nie siedzisz jak pizda i zdziwienie, że jak ktoś ciebie wyciąga to przypierdolisz w cos głową.
@voidinfinity
Ale wiesz że chuj ich obchodzi kim on jest?
@voidifinity
Nie wiem jak w tamtym stanie wygląda prawo, ale (na logikę, często nie mającą nic wspólnego z prawem) linie nic mu nie zrobiły - opierał się policji...
a kiedy on sie zgodzil na to, ze moze byc wyproszony? zaplacil za usluge, wiec musi byc dostarczony na miejsce w okreslonym czasie.
linie go oszukaly.
Każda firma ma swój regulamin. Korzystając z ich usług wyrażasz na to zgodę.
To, że nie zapoznałeś się to twoja nieznajomość nie zwalnia z przestrzegania.
Na podobnej zasadzie co nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania.
Jak się urodzisz i stwierdzisz, że kogoś zabijesz to potem powiesz, że nie wiedziałeś więc nie twoja wina? Tłumaczenie jak ciapaków w Europie co gwałcą, biją i molestują pierdolących, że nie wiedzieli, że tak nie wolno.
Nie oszukały. W regulaminie linii jest wyraźnie napisane, że w takim przypadku można wyprosić pasażerów.
Jego wina, że nie czytał regulaminu.
Podkreślę to jeszcze raz: wybierając usługę w firmie X z urzędu akceptujemy jej regulamin. To, że ktoś się z nim nie zaznajomił nie oznacza, że będzie wyłączony z jego przestrzegania.
Uproszczę to możliwie jak najbardziej:
Kupujesz sobie produkt spożywczy w którym jest jakaś promocja typu "wpisz kod na stronie i wygraj".
Wpisujesz kod na stronie i wygrywasz! Potem proszą o podanie nr paragonu a ty wyjebałeś paragon dawno temu. Nic nie wygrywasz a nawet jeśli pójdziesz do sklepu kupić to samo to ponieważ data/godzina na paragonie jest późniejsza to dalej nic nie wygrywasz.
Taki regulamin.
Chodzi mi po raz kolejny o to aby kurwa czytać na co się zgadzacie.
Chodzi mi po raz kolejny o to aby kurwa czytać na co się zgadzacie.