Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja to bym chciała zobaczyć ból dupy Janusza-chomika, kiedy w sytuacji kryzysowej zjawią się organizacje pomocowe i za darmo będą dawać ludziom potrzebne produkty. A Janusz wydał na zapasy majątek.
Ten brudas kupił to z socjalu... to tak jakby to dostał.
Ludzie robiący takie zakupy są pojebani, ale z drugiej strony są hurtownicy naliczajacy sobie większe kilkukrotnie marże ze względu na covid19. Nie powinni tego robić bo rolnikom właśnie ceny skupów zbóż spadły, ceny drobiu, wieprzowiny i wołowiny spadły, ceny ropy spadly. A w niektórych sklepach drożeje. Warto o tym pamiętać jak już się wszystko uspokoi ktory sklep był uczciwy, a który nie wobec klientow
A co w tym jest nieuczciwego? Każdy ma prawo do ustalania własnej ceny.. System, gdzie ceny były ustalane odgórnie już był i się nie sprawdził. Nieuczciwie jest wtedy, gdy przy kasie dowiadujesz się, że cena jest inna, niż na półce, a dopóki masz pełną informację, to przedsiębiorca mówi za ile chce sprzedać, a Ty decydujesz, czy kupić po takiej cenie, czy nie.
Może to pomieszczenie w którym są jabłka jest nieogrzewane. Wtedy jabłka mogą wytrzymać naprawdę wiele miesięcy. Mój dziadek tak całe życie robił, że kupował po 300 kg ziemniaków, kilkadziesiąt kilo jabłek itp. i trzymał w piwnicy i nic się nie psuło. Takie wychowanie w powojennych czasach, a potem przyzwyczajenie.
Nie wiem nie znam sie,ale to chyba jabłka zerwane razem z ogonkami przy warzywie wytrzymują długo...znaczy owocu kurwa
Szkoda że nie zobaczymy jego miny jak ogarnie że warzywa i owoce w końcu zaczną gnić... A szczególnie banany i jabłka w bliskiej odległości...
A w której minucie filmu pokazuje banany i jabłka owoce i warzywa ???
A w której minucie filmu pokazuje banany i jabłka owoce i warzywa ???
Od 1:45
A co w tym jest nieuczciwego? Każdy ma prawo do ustalania własnej ceny.. ....Ty decydujesz, czy kupić po takiej cenie, czy nie.
Pozwolę się nie zgodzić...
Tzn, masz rację, że każdy ma prawo ustalać własną cenę, ale w normalnych warunkach.
Teraz warunki normalne nie są, ludzie korzystając z sytuacji chcą się nachapać. Ceny tych samych produktów spożywczych na allegro wzrosły często o 100%. To jest uczciwe?
Powiesz wolny rynek..
Wyobraźmy sobie sytuację, w promieniu 100km zamykają wszystkie sklepy, prócz jednego, a właściciel chleb sprzedaje po 50zł, mąkę po 20zł, makaron po 30... to wciąż wolny rynek?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów