ja37 napisał/a:
A unia czasem nie wymusza podniesienia zarobków?
Jak to wygodnie wszystko unia tlumaczyc....
Bo debile nigdy nie szukają problemów w sobie tylko w innych. Zawsze to unia , Niemcy , ruscy , żydzi , imigranci. Już napisałem wyżej. Polak polakowi wilkiem od dawien dawna. Jeżeli jako naród nie zaczniemy pracować razem to nadal będziemy żyć w nędzy. Ale przecież trzeba dowalić komuchom , pedałom , socjalistom , cyklistom , urzędnikom , kierowcom. Polak zawsze najpierw widzi w innym człowieku wroga. I to jest jeden z największych problemów tego pieprzonego kraju.
ZrazikPL napisał/a:
Rolnik nie podnosi cen kurwa tylko młyn i pośrednicy
,,Więc nie pierdol że rolnicy mają źle. Mają tak dobrze że jak się jedzie przez wsi rolnicze to domy odpierdolone tak że niejeden zasiadający w zarządach ma biedniej. Znam jednego który wybudował w ciągu 5 lat domy dla swojej córki i syna a uchodzi za biednego jak mysz kościelna w US"
McMenel pierdolisz jak potłuczony, myślisz ze wyremontowane domy to z gospodarstwa, ludzie na wsi jeżdżą za granice i na tym sie kurwa dorabiają, a nie z pola. Może przez ostatnie 4 lata ceny zbóż są dość dobre i opłacalne. Ale jak przychodzi klęska np. deszcze czy chuj wie co to wychodzisz na zero albo na minus, większość rolników jedzie na kredycie.
Więc kurwica mnie bierze jak taki palant z miasta pierdoli ze na wsi jest tak dobrze, także zapraszam do roboty na pole 10zł na dzień pasuje? bo tyle płaci krus za chorobowe. TYLE KURWA
Napisałem mieszkam na wsi i widzę co się dzieje. Więc nie pierdol mi tu że jestem kim nie jestem. Nawet kurwa nie chciało ci się przeczytać całej mojej wypowiedzi od razu zaczynasz używać argumentów ad personam.
Preferencje kredytowe , dopłaty z unii , mniejsze nałożenie podatków , różnego rodzaju ulgi. Możliwość łączenia pracy zarobkowej z rolnictwem jednocześnie posiadając możliwość odprowadzania składki do KRUS. Wiesz ile rolnik odprowadza do KRUS na kwartał ?? Około 400 zł. Jak mi firma padnie to padnie. Jak rolnik w jednym roku zanotuje nieurodzaj to nie dość iż dostanie odszkodowanie od państwa to jeszcze państwo zagwarantuje wykup plonów po wyższej niż rynkowa cenie. W najgorszym razie wyjdzie na zero i w następnym roku obsieje znów i będzie miał zysk. Ja prowadząc firmę nie mam tak dobrze. Więc przestań użalać się nad rolnikami bo to smutne jak bardzo PRL-owska propaganda nadal istnieje i ma się dobrze w narodzie.