18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:11
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:56
W Smoleńsku rozbił się samolot prezydenta - Temat zbiorczy!!
P................e • 2010-04-10, 9:43
Samolot z prezydentem na pokładzie, który wyleciał o 6:50 z Warszawy, rozbił się niedaleko lotniska wojskowego w Smoleńsku - informuje rzecznik MSZ Piotr Paszkowski. Telefony osób, które leciały z prezydentem milczą. - Maszyna zapaliła się, ale została ugaszona - mówi TVN24 rzecznik MSZ Piotr Paszkowski.
Na pokładzie samolotu byli – oprócz prezydenta z małżonką - między innymi szef IPN-u Janusz Kurtyka i najbliżsi prezydenccy ministrowie.

- Samolot rozbił się. Najprawdopodobniej zahaczył o drzewo. Zapalił a następnie został ugaszony – informuje rzecznik MSZ Piotr Paszkowski. Informację tę podaje też agencja Reuters powołując się na źródła na lotnisku i Polska Agencja Prasowa. Na lotnisku panuje wielki chaos, słychać syreny alarmowe.

Ostatnie momenty przed wypadkiem wyglądały następująco: maszyna TU-154 próbowała podejść do lądowania w wielkiej mgle. Nie udało jej się usiąść na pasie. Piloci przyspieszyli i chwilę później kontakt z maszyną się urwał. Rozległ się wielki ryk silników.

Wkrótce wszystkie serwisy informacyjne będą o tym trąbić.

źródło:
tvn24.pl/-1,1651562,0,1,samolot-z-prezydentem-rozbil-sie-trwa-akcja-ra...

[ Komentarz dodany przez: BueR_MadasS: 2010-04-10, 21:58 ]
Dla własnego bezpieczeństwa przed napisaniem komentarza przeczytaj ten post
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
uszatok 2012-11-04, 22:02
Może i jestem ignorantem, ale na takiej głębokości, jak mam w dupie całą politykę, to pływają te śmieszne przezroczyste stworzonka z dna Oceanu Spokojnego.
Zgłoś
Bobikufel 2012-11-04, 22:40
kamry napisał/a:

Gdybym ja gadał, jak Macierewicz i Kaczyński, to od razu zamknęliby mnie w psychiatryku, a tym idiotom jeszcze za to płacą. Gdzie tu sprawiedliwość?

płacą?
ja ty i większość sadoli płaci za te idiotyzmy każdego dnia...
Zgłoś
S................l 2012-11-04, 22:45 2
Zdążyłem już zapomnieć, a tu znowu

Kiedy Kaczyński umrze?
Zgłoś
hujoczita 2012-11-04, 22:48 2
@up

jakby ci kogoś z rodziny zajebali to byś nikomu nie życzył śmierci
Zgłoś
g................n 2012-11-04, 22:54
Idioci...wszędzie idioci
Zgłoś
Jajo354 2012-11-05, 12:17 5
Nowe hard zdjęcia: gorojanin-iz-b.livejournal.com/57404.html
Zgłoś
contowsky 2012-11-05, 21:52 1
Nasze wolne media

Rada Nadzorcza Presspubliki rekomenduje odwołanie ze stanowisk redaktora naczelnego "Rzeczpospolitej" Tomasza Wróblewskiego, jego zastępcy Bartosza Marczuka, szefa działu krajowego Mariusza Staniszewskiego oraz Cezarego Gmyza. To efekt postępowania przeprowadzonego po publikacji tekstu "Trotyl na wraku tupolewa".

Rada Nadzorcza oraz sam Hajdarowicz, po przeprowadzonym postępowaniu, uznali, że dziennikarze związani z publikacją tekstu "nie mieli podstaw do stwierdzenia, iż we wraku tupolewa znaleziono ślady trotylu i nitrogliceryny". "Tekst uznajemy za nierzetelny i nienależycie udokumentowany" - czytamy w oświadczeniu Rady.

"Pan redaktor Cezary Gmyz pomimo wcześniejszych zapewnień nie przedstawił żadnych oświadczeń stwierdzając, że informatorzy odmówili złożenia dokumentów. Niezależnie od tego, co ustali prokuratura, na obecnym etapie wiedzy publikowanie tytułu »Trotyl we wraku tupolewa« było ogromnym nadużyciem" - piszą.

Zdaniem właściciela "Rz" Grzegorza Hajdarowicza tekst w takiej formie w ogóle nie powinien był pojawić się na łamach dziennika. "Z przeprowadzonego przeze mnie i Radę Nadzorczą postępowania wyjaśniającego wynika, że nie był on w ogóle udokumentowany" - pisze.

"Uzyskane przez dziennikarzy informacje o cząstkach wysokoenergetycznych powinny być przekazane rzetelnie, bez nadinterpretacji i uprzedzania wyników analiz. Ogromnym nadużyciem był też sam tytuł artykułu" - pisze Hajdarowicz.

"Nieprzemyślane działania kilku osób znów wywołały wojnę polsko-polską. Za to wszystkich Czytelników przepraszam. Za błędne decyzje trzeba ponosić konsekwencje, stąd dymisje i zwolnienia dyscyplinarne w redakcji. Od dzisiaj tak będzie zawsze. Zapewniam, że zrobię wszystko, aby taka sytuacja nigdy więcej się nie powtórzyła, aby to, co będziemy publikować w »Rzeczpospolitej« było zawsze wiarygodne, rzetelne, przemyślane i sprawdzone" - czytamy dalej.

"Wiarygodność musi być najwyższą wartością. Jeszcze raz wszystkich przepraszam" - kończy swoje oświadczenie właściciel "Rz".

Wcześniej pojawiła się informacja o dyscyplinarnym zwolnieniu Cezarego Gmyza. To on był autorem kontrowersyjnego tekstu. Informował o tym m.in. serwis niezalezna.pl. Wiadomość ta wywołała burzliwą debatę w internecie

- Miałem wrażenie, że decyzja została podjęta jeszcze przed posiedzeniem Rady Nadzorczej, dlatego jeszcze w zeszłym tygodniu złożyłem rezygnację. Nie została ona jednak przyjęta, ale dzisiaj zwolniono mnie dyscyplinarnie. Rozmawiając z Radą Nadzorczą wydawnictwa wiedziałem, że decyzja została podjęta znacznie wcześniej - powiedział Gmyz w rozmowie z niezalezna.pl.

W ubiegły wtorek "Rzeczpospolita" w artykule "Trotyl we wraku tupolewa" napisała, że śledczy na wraku samolotu Tu-154M w Smoleńsku znaleźli ślady trotylu i nitrogliceryny.

Po publikacji artykułu prokuratura wojskowa zaprzeczyła ustaleniom dziennika. Wskazała, że znalezione ślady mogą oznaczać obecność substancji wysokoenergetycznych, ale też ślady wielu innych substancji. Według prokuratury dopiero badania laboratoryjne będą mogły być podstawą do twierdzenia o istnieniu bądź nieistnieniu śladów materiałów wybuchowych.

W związku z kontrowersjami, jakie wywołała publikacja, redaktor naczelny dziennika "Rzeczpospolita" Tomasz Wróblewski oddał się do dyspozycji Rady Nadzorczej. Do jej decyzji będzie na urlopie. Wróblewski przekazał obowiązki szefa redakcji swojemu zastępcy Andrzejowi Taladze.

żródło onet
Zgłoś
~Creaters 2012-11-07, 17:16 8
mieli przeczucie

+Bonus

Zgłoś
LTx 2012-11-08, 23:10 1
Jajo354 napisał/a:

Nowe hard zdjęcia: gorojanin-iz-b.livejournal.com/57404.html

wprost.pl/ar/355804/Rozpowszechnial-drastyczne-zdjecia-ofiar-katastrof...
Z tego źródła nieprędko dostaniemy jakieś materiały...
Zgłoś
M@peT 2012-11-09, 2:04 5
Już od jakiegoś czasu przeglądam informacje na temat zamachu w smoleńsku. Chciałbym się z Wami podzielić stronką którą znalazłem. Są na niej informacje, zdjęcia, wywiady, opinie, symulacje, porównania, filmy. Jest to forum ludzi walczących o prawdę. Co prawda stron aktualnie jest 282 ale da się to ogarnąć.
Na początku podchodziłem sceptycznie do całej tej sytuacji ale po przeczytaniu informacji zawartych na tej stronie obawiam się, że po prostu będzie z tego wojna domowa w najlepszym wypadku.

Prawda o Smoleńsku

PS Gimbusy których jedynym zmartwieniem jest znalezienie kasy na fajki proszone są o ominięcie tematu,
Zgłoś
meil1 2012-11-09, 10:33 2
Mnie na początku wogóle ten temat nie interesował, jednak od jakiegoś czasu kiedy zaczął krążyć seryjny samobójca zabijając w piątki (tak aby sekcja najwcześniej była w poniedziałek) to zacząłem się interesować tym tematem.

Na początku uważałem za śmieszne tezy o jakimś zamachu itd., jednak im bardziej zagłębiam się w temat to tym bardziej zdaje sobie sprawę, że coś tu smierdzi - począwszy od tajemniczych smsów R. Sikorskiego chwile po katastrofie do ludzi z rządu, że samolot za nisko zszedł we mgle, przez tytanową brzoze, która powaliła samolot po mycie i czyszczenie wraku zwlekając z jego oddaniem przez Rosjan i kłamstw pani E. Kopacz. o pracy ramię w ramie...

Także chętnie sobie przejrze linka podrzuconego przez kolege wyżej.
Zgłoś
torro 2012-11-09, 22:58 7
I tak oto znany i poważany, głównie zresztą przez polską prawicę, profesor stał się w jednej chwili osoba niepoważną, niewiarygodną, nieznającą się i wrogiem publicznym nr jeden. Wystarczyło wypowiedzieć kilka słów rozsądku, wyartykułować to, co myśli chyba każdy rozsądny i rozumny człowiek w tym zwariowanym kraju, w którym za każdym rogiem czyha jakiś oszołom ze swoimi teoriami i pomysłami.
Zgłoś
J................d 2012-11-09, 22:59 2
Oj to nie trafiłeś tutaj za dobrze. Tutaj połowa gimnazjalistów dalej wierzy w zamach a skoro filmik z TVNu to zaraz powiedzą, że jesteśmy lemingi bo nie wierzymy, że najświętszy Lech został zamordowany.

No ale masz piwo ode mnie, bo przecież my lemingi musimy trzymać się razem bo przecież według sondaży PO traci.

Nie, nie głosowałem na PO.
Zgłoś
dr_dex 2012-11-09, 23:02 2
tak w temacie:

"A może słucham Ciebie, a może mnie to jebie ..."
Kaliber 44 - "Może tak może nie"
Zgłoś
torro 2012-11-09, 23:06
@JezusToŻyd

Wiem, wiem, ale lubię wsadzać kij w mrowisko...
Niech się zapienią gimbusiaste oszołomy
Ja lubię Lecha, ale zimnego, a pieczona kaczka po smoleńsku staje się już niestrawna...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem