Po co te rękawice? W niczym to nie pomogło
otóż właśnie po to, że gdyby nie rękawice to takie strzępy mogłyby wisieć ze skóry :o
Ty, bo to po odpaleniu trzeba rzucić.
Pewnie odjebał klasyka, że rzucił zapałkami/zapalniczką...
A tak na poważnie...
Dziękować Bogu
Raczej producentowi rękawicy...
Też mnie zastanawia wadliwość tej petardy. Skoro to petarda lontowa, to w jaki sposób mogła być wadliwa? Ktoś lont pomylił i dał szybki?
Za krótki, za głęboko wsadzony (czyli też za krótki), albo wadliwy tj. zamiast spalać się stopniowo, po prostu się cały zajął...
Chińczyk płakał jak pakował...
Efekt: bardzo silna eksplozja z efektem świetlnym (huk - 130 dB !!!)
Potężny huk - aż 5,5g mieszaniny wybuchowej!!!
Posiada certyfikat CE.
Cena za opakowanie 20 sztuk.
UWAGA! INSTRUKCJA ODPALANIA:
UŻYWAĆ TYLKO NA WOLNYM POWIETRZU.POŁOŻYĆ petarde NA ZIEMI. KONIEC SYSTEMU INICJUJĄCEGO(LONT) ODPALAMY STOJĄC Z BOKU PETARDY I NATYCHMIAST ODDALAMY SIE NA ODLEGŁOŚĆ CO NAJMNIEJ 15M. WIDZOWIE POWINNI STAĆ W ODLEGŁOŚCI CO NAJMNIEJ 25 M. NIE WOLNO TRZYMAĆ W DŁONI ZAPALONEJ PETARDY!!! JEŚLI WYRÓB NIE ZADZIAŁA NIE ODPALAĆ PONOWNIE. ODCZEKAJ 15 MINUT A NASTĘPNIE ZANURZ PETARDĘ W POJEMNIKU Z WODĄ. ZAKAZ UŻYWANIA PRZEZ OSOBY BĘDĄCE POD WPŁYWEM ALKOHOLU.
DO UŻYTKU TYLKO DLA OSÓB PEŁNOLETNICH, MIN. 18 LAT.
UWAGA! PALENIE WZBRONIONE. PRZECHOWYWAĆ Z DALEKA OD ŹRÓDEŁ CIEPŁA,ISKRZENIA, OTWARTEGO OGNIA.
Jak widać producent nie przewiduje odpalania petardy w łapie
JEEEDDDEEENNNN - DWWWWWAAAA - BUM . O kur.. rozerwało mi rękę wadliwa petarda.
Petardy DUM BUM to jedne z najgłośniejszych produktów hukowych dostępnych w Polsce i Europie.
Efekt: bardzo silna eksplozja z efektem świetlnym (huk - 130 dB !!!)
Potężny huk - aż 5,5g mieszaniny wybuchowej!!!
Posiada certyfikat CE.
Cena za opakowanie 20 sztuk.
UWAGA! INSTRUKCJA ODPALANIA:
UŻYWAĆ TYLKO NA WOLNYM POWIETRZU.POŁOŻYĆ petarde NA ZIEMI. KONIEC SYSTEMU INICJUJĄCEGO(LONT) ODPALAMY STOJĄC Z BOKU PETARDY I NATYCHMIAST ODDALAMY SIE NA ODLEGŁOŚĆ CO NAJMNIEJ 15M. WIDZOWIE POWINNI STAĆ W ODLEGŁOŚCI CO NAJMNIEJ 25 M. NIE WOLNO TRZYMAĆ W DŁONI ZAPALONEJ PETARDY!!! JEŚLI WYRÓB NIE ZADZIAŁA NIE ODPALAĆ PONOWNIE. ODCZEKAJ 15 MINUT A NASTĘPNIE ZANURZ PETARDĘ W POJEMNIKU Z WODĄ. ZAKAZ UŻYWANIA PRZEZ OSOBY BĘDĄCE POD WPŁYWEM ALKOHOLU.
DO UŻYTKU TYLKO DLA OSÓB PEŁNOLETNICH, MIN. 18 LAT.
UWAGA! PALENIE WZBRONIONE. PRZECHOWYWAĆ Z DALEKA OD ŹRÓDEŁ CIEPŁA,ISKRZENIA, OTWARTEGO OGNIA.
Jak widać producent nie przewiduje odpalania petardy w łapie
W ogóle coś czuję, że niewiele warunków z instrukcji zostało spełnonych
byku, wczoraj odpalilem bum booma i mi tez wypierdolilo jakos 2 sek po odpaleniu - gdybym nie wyjebal tego odrazu to by mi wyjebalo w łapie
A szkoda. Może wtedy byłbyś mądrzejszy
Każdemu kto rzuca petardy życzę gorszych skutków. Ale łap piwo za materiał własny
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów