18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 3 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Latem 1947 r. grupa amerykańskich projektantów odwiedziła Anglię, Czechosłowację i Polskę, żeby ocenić progres rekonstrukcji powojennej. Zdjęcia są z kilkudniowego pobytu w sierpniu w Warszawie. Grupa przedłużyła swoją wizytę w Warszawie o kilka dni, żeby się spotkać z architektami Biura Odbudowy Stolicy i opisali, że ich praca budzi respekt.

Reszta w komentarzach.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
cowboy 2011-10-29, 2:39
mogli nie odbudowywac.
Zgłoś
Stew 2011-10-29, 5:17 2
Ludzie co jak co, ale jakbyście nie lubili Warszawy, Warszawiaków i wszystkiego co ze stolicą związane (bo nawet odnośnie historii każdy ma inne poglądy), to musicie przyznać jedno. Cholernie szkoda pięknego miasta, które zostało doszczętnie rozjebane.

Chwała im za walkę, choć pewnie gdybyśmy pomachali białą flagą jak Czesi, to mielibyśmy w całej Polsce wszystkie przedwojenne zabytki.

Stary - piwo za zdjęcia, czyli to co lubię. Więcej takich wrzut!
Zgłoś
krishna 2011-10-29, 9:03
Daaaawno szukałem takich zdjęć. Krata dla Ciebie.

btw. wiecie dlaczego Warszawa po powstaniu była bezdomna?
Bo nie miała domów.

inb4 upadek
Zgłoś
marna 2011-10-29, 9:11
Dr.Ness, Gdańsk, Gdynia i Sopot.
Trochę już takich fot widziałam ale dobrze byłoby w jednym miejscu móc je sobie pooglądać
Zgłoś
B................r 2011-10-29, 9:40
Browar. ja bym chciał zobaczyć zdjęcia Wrocławia
Zgłoś
Zaako 2011-10-29, 10:06
Zdjęcia w kolorze wyglądają, jak by to gdzieś teraz było, a nie 66 lat temu. Wrzuć Gdańsk jak masz!
Zgłoś
DarkBolo 2011-10-29, 12:37
Masz zdjecia Krosna? (podkarpacie)??
Zgłoś
b................0 2011-10-29, 12:51
skad oni takie aparaty mieli w tamtych czasach?
Zgłoś
czebit 2011-10-29, 13:23
Źródło się podaje mistrzu...
facebook.com/media/set/?set=a.10150325663587093.334866.315289652092&type=1
Zgłoś
Tomasz23 2011-10-29, 13:26
Fajne uczucie oglądać to wszystko w kolorze.
Zgłoś
tazmandu 2011-10-29, 13:28 1
Kurwa, rozebrać parę największych miast polskich, żeby odbudować takie zadupie jak Warszafkę, gdzie teraz same kocojeby siedzą. Lepiej pokaż zdjęcia miast, z których szły cegły na tą wiochę.
Zgłoś
Magik2501 2011-10-29, 13:51
marnotrawna napisał/a:

a o innych miastach w Polsce ni masz czegoś takiego?

Żadne inne Polskie miasto nie zostało tak zniszczone, bo tylko w Warszawie było Powstanie.

Co byście nie pisali - można uważać, że Powstanie to był dobry pomysł albo zły, ale szacunek Powstańcom się KURWA należy.
Zgłoś
Phallucifer 2011-10-29, 17:25
NIGDY nie zrozumiem rodzimych skinheadow wyznajacych kult hitlera czy w ogole nacjonalistow(XXwiecznych -izmów). Ci ludzie , ktorzy przelali swoja krew przelali ja w sprzeciwie ucisku wywolanemu przez narodowa dume. Walczyli z idiotycznym poczuciem wyzszosci wlasnego narodu.
Po wojnie czekal na nich komunistyczny sad , bardzo czesto stawali sie ofria tzw wolnosci i milosci , sprowadzonej na nas przez braci moskal(u nas komunizm zainstalowal sie i czerpal bardzo gleboko z tradycji dwudziestoletniego nacjonalizmu polskiego- vide rok 1968)i. i za taka tradycje moglnym umrzec. NIestety nie wyklucza to mojej najwyzszej pogardy dla NR, czy NS.
Piekne zdjecia, a aparaty kolorowe mieli juz w tamtym okresie, co wiecej taka dokumentacja jest o wiele dokladniejsza i nie dodaje dramatyzmu calej i tak juz dramatycznej scenerii czy historii , ktora ten dramat wywolala.
Zgłoś
Valor 2011-10-29, 20:26
Szacunek szacunkiem ale możnabyło przemilczeć , schylić głowę i ocalić kraj .
Zgłoś
marna 2011-10-29, 20:47 1
Magik2501 napisał/a:

Żadne inne Polskie miasto nie zostało tak zniszczone, bo tylko w Warszawie było Powstanie.

aj toć się kłócić co do tego nie będę, ale wiele miast odniosło szkody w tamtym burzliwym czasie
być może autor posiada jakieś cosie takie podobne do tego, ale dotyczące 3miasta na przykład i tyle.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem