Kapusta i kwas
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
@up nie oglądam telewizji ale dojebałbym ci takie w11 za ten spam, że by ci lufa dupą wyszła
Wiem o tym. Zresztą niestety nieżyjący już historyk Paweł Wieczorkiewicz (jak najbardziej prawicowy) sugerował, że Polska powinna zawrzeć sojusz z Trzecią Rzeszą i wspólnymi siłami wywalczyć Lebensraum dla obydwu nacji atakując Rosję. z powodu tak radykalnych poglądów uważany był za bardzo kontrowersyjnego, ale jak się zagłębić w jego wywody, to należy przyznać mu rację. Na pewno Polska nie wyszłaby na tym sojuszu gorzej, a w 1939. roku Armia Czerwona nie miałaby szans na jakąkolwiek obronę. Nawet po ataku Niemców przez pierwsze miesiące słabo uzbrojone i fatalnie dowodzone wojska radzieckie ponosiły porażkę za porażką. Niemców pokonała przede wszystkim rosyjska pogoda i absurdalnie wydłużone i nieskuteczne wskutek sabotazu partyzantów linie zaopatrzenia. Dopiero po przeorganizowaniu armii i przerzuceniu za Ural fabryk zbrojeniowych Stalin rozpoczął kontratak. Z pewnymi żródłami zaopatrzenia i sprzymierzoną Polską u boku Hitler mógłby zetrzeć Ruskichna pył i zatrzymać się dopiero na Sachalinie. No, ale teraz to sobie możemy gdybać...
szer.Polucjan napisał/a:
@up
akurat to nie jest prawda o wiele lepiej byśmy wyszli na sojuszu z trzecią rzeszą i zniszczeniu ruskich w pierwszej kolejności
Jakie to jest, kurwa, żałosne. Jak słyszę/czytam takie teksty, to kurwica mnie bierze, że moi rodacy są takimi debilami. III Rzesza dostała po dupie makabrycznie, ale z Polską i jej parkiem maszyn niezdolnym do obrony choćby połowy kraju, podbiłaby ZSRR i cały świat. Już widzę jak tankietkami wjeżdżamy na Plac Czerwony.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów