18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 48 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
Weekendowa wycieczka do...
r3gnol29 • 2013-08-12, 15:33
Na weekendzie wybrałem się trochę pozwiedzać Dukle. Wielu z Was zapyta: "Gdzie to kur*a jest?"

W takim razie zaczniemy od waloru edukacyjnego:

Jako, że od 1595 r. wszystkie przewożone przez granicę towary musiały być clone w Dukli, powstawała tutaj cała masa ciekawych budowli, z których większość niestety nie przetrwała do naszych czasów. Kilka ciekawszych miejsc jest jeszcze dostępne, dobudowane i można je odwiedzić za symboliczne pińć złociaszków. Jednak po co dodatkowo dokładać do interesu (paliwo drogie, w podróży trzeba coś jeść), skoro można się przejść tam, gdzie większość dziuń nie wejdzie, bo ich pokrzywka w nóżkę ujeb*e.

A nie ważne... Zaczynajmy.

Pozostałości wojenne przy muzeum (nie trzeba płacić za wjazd ) :

Konkurs - Który sadolek zgadnie co to jest?

Dlaczego zawsze znajdą się takie ćwierćmózgi i zaśmiecają takie obiekty?

Więcej fot w komentach, jak się spodoba.
Zgłoś
stiw1500 2013-08-12, 19:46
Dawno temu byłem w tym muzeum z ojcem. Eksponaty robią wrażenie. Szkoda że nie ma zdjęć ze środka muzeum mają tam naprawdę fajne ekspozycje. Polecam muzeum i ten rejon
Zgłoś
wrocgirl 2013-08-12, 20:34
"Na weekendzie" serio?! :|
Zgłoś
Ar3ck1 2013-08-12, 20:36
Jeśli będziesz tutaj następnym razem daj znać na priv skoczymy na browara
Zgłoś
n................o 2013-08-12, 20:48
To coś, to chyba Katiusza czy jakoś tak to się zwało.
Zgłoś
polawiaczmakreli 2013-08-12, 21:05
na zdjeciu znajduje sie Katiusza
Zgłoś
dydzik12 2013-08-12, 21:29
Łorzesz ty ch*ju też jestem z dukli .A co do cmentarza-mieszka koło niego moja ciotka nie jest zle
Zgłoś
maciekszprotawa 2013-08-12, 22:30
Czyś Ty US6 na oczy widział? Spójrz na maskę pojazdu. Napisane ZIŁ.
Zgłoś
PlenerPłocki 2013-08-12, 22:47 1
Nie sfotografowałeś najciekawszego - ISU 152 jeden z niewielu w Polsce, stoi ukryty obok, za płotem koło muzeum.

I pomnik zrobiony z chyba jednego Pz. Kpfw. IV w Polsce, i T-34-85.

Smutno mi, bo jestem wesolutki -
ele melee-elemele dutki
.
Zabrali mu słońce, pierdolone słońce,
Tak radosne i tak gorące
Zgłoś
koteł 2013-08-12, 23:26 1
Jeśli już ktoś będzie w Dukli to niech wybierze się do pobliskiej Bóbrki.
Znajduje się tam Muzeum Przemysłu Naftowego i Gazowniczego im. Ignacego Łukasiewicza. W tym miejscu powstała prawdopodobnie pierwsza kopalnia ropy naftowej na świecie. Polecam zaglądnąć na strone: www.bobrka.pl
Zgłoś
Strugi 2013-08-13, 0:01
Dukla, niedaleko.. pozdro z Jasła
Zgłoś
normalny21 2013-08-13, 1:13
Ja jestem z Dukli, zajebiście tu jest.
Najlepsi są tutejsi żule :

Muzeum po lewej od rzeki
Zgłoś
nieja 2013-08-13, 1:32
Niewiem co za prze chuj robil te zdjecia. ale od dwudziestu kilku lat patrze na te "rzeczy/krajobrazy etc" i nichuja tak ladnie to nie wyglada. Muzem gowno, park gowno z mÓlem, i nawet ta "rzeka" od slawnych żuli (#up) wody nie ma .
Zgłoś
Macia016 2013-08-13, 3:31
Mieszkam w okolicy i moge jeszcze polecic ci jaskinie niedalego Dukli jakies 3-4 km w strone barwinka, dosc trudno jest sie do nich dostac ale efekt robi wrażenie, lina Latarka i w droge
Zgłoś
toiman 2013-08-13, 4:03 1
w Dukli żaby tłukli
Zgłoś
normalny21 2013-08-13, 9:09 1
toiman napisał/a:

w Dukli żaby tłukli

Spaliłeś dobrego suchara ;o

Nie żaby, tylko żydów ;P
Jakoś lepiej brzmi
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów