18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 21:55
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 21:40
🔥 Konkret wpierdol dla pedofila - teraz popularne

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
L................a 2017-09-20, 6:38 4
Tak należy rozmawiać z naziolskim bydłem. Również z tym udającym patriotów w cebulandii.
Zgłoś
Zcarg 2017-09-20, 7:38 3
poprostu jebac obu czarny niedługo i tak trafi do paki ; )
Zgłoś
kotorminator 2017-09-20, 10:12 1
Debil miał opaskę na prawej ręce, taka jest ich wiedza o tamtych czasach. Cud że swastyka była w prawą stronę.
Zgłoś
Gaiseric 2017-09-20, 11:44 1
natking napisał/a:

Maine Kampf, w którym jest wyrażony wprost stosunek Adolfa do komunistów/marksistów?

To różne obozy socjalistyczne robiące sobie konkurencję nie mogą chcieć zwalczać się wzajemnie?

Ty rzuciłeś linkiem, to i ja też rzucę: niepoprawni.pl/blog/768/mit-prawicowego-socjalizmu-czyli-jak-z-hitlera...

Miłej lektury

Hitler był lewakiem
Jebać wszystko na wschód od Polski.
Zgłoś
Dildowagins 2017-09-20, 12:46 4
Brawa dla murzyna! Odwalił dobrą robotę, jebać nazioli.
Zgłoś
natking 2017-09-20, 14:25
mit2 napisał/a:

To różne obozy socjalistyczne robiące sobie konkurencję nie mogą chcieć zwalczać się wzajemnie?

Ty rzuciłeś linkiem, to i ja też rzucę: niepoprawni.pl/blog/768/mit-prawicowego-socjalizmu-czyli-jak-z-hitlera...

Miłej lektury

Jego stosunek dotyczył fundamentów, spraw podstawowych dla wszystkich "obozów", dlatego tutaj nie ma wewnętrznej walki w łonie jednej ideologii. Ponadto przenosząc tamtejsze realia na grunt dzisiejszy lub wcześniejszy, popełniamy błąd ahistoryczności, co doskonale widać w artykule, który podesłałeś.
Zgłoś
strachx 2017-09-20, 18:48
To wyciągnięcie ręki to chyba odpatrzone od Szwedzkich feministek
Zgłoś
Timitum 2017-09-20, 18:54 1
Za wiki:
Cytat:

Po przejęciu władzy w 1933 roku kierownictwo NSDAP zadecydowało o zasadniczej zmianie od dotychczasowego modelu gospodarczego, opartego na rozwiązaniach wolnorynkowych. Zachowano prywatną własność przedsiębiorstw, jednak procesy regulacji zostały upaństwowione. Aparat partyjno-państwowy przejął nadzór nad rozdziałem surowców, ustalaniem cen, płacami, strukturą produkcji, handlem zagranicznym oraz kredytami. W 1936 utworzono Urząd do spraw Planu Czteroletniego, na czele którego stanął Hermann Göring. Do naczelnych zadań planu czteroletniego należało przygotowanie Niemiec do prowadzenia wojny oraz zlikwidowanie bezrobocia poprzez rozbudowę programu zbrojeń, inwestycje w infrastrukturę i rozrost formacji paramilitarnych. Ważne miejsce zajął program robót publicznych, zakładający m.in. budowę sieci autostrad. Jednocześnie ministerstwo gospodarki w porozumieniu z Reichsbankiem wprowadziło plan ograniczenia importu, subsydiowania eksportu oraz przejęcia kontroli nad systemem bankowym. W 1934, w miejsce rozwiązanych przez rząd związków zawodowych, utworzono obligatoryjny dla pracowników i pracodawców Niemiecki Front Pracy. Kolejnym sektorem objętym specjalnymi regulacjami było rolnictwo, nad którym nadzór przejął Kartel Żywnościowy Rzeszy podległy ministrowi ds. żywności i rolnictwa. Ważnym elementem nowego systemu gospodarczego stały się też obozy koncentracyjne, które dostarczały darmowej pracy więźniów.

Kontrola nad produkcją, ustalanie cen, państwowe roboty, kontrola rolnictwa. Prawica fchuj.
Zgłoś
marksista13 2017-09-20, 19:10 1
mit2 napisał/a:

Hitler był liderem NSDAP - Narodowosocjalistycznej Niemieckiej Partii Robotników. Także tego....

No, a PIS, Nowoczesna to prawica, a PO to konserwatyści. Przeciez tak jest napisane! Także tego

@up
Tak, prawica. Porównaj to sobie z państwem Stalina albo ówczesnymi Stanami Zjednoczonymi. Poza tym w III Rzeszy nie sądzę, że społeczeństwo było podzielone na przeróżnego rodzaju klasy (robotnicze), bo Hitler ciągle mówił o jedności narodowej (co nie jest cechą charakterystyczną socjalizmu).

Zgłoś
ellsworth 2017-09-20, 20:31 2
natking napisał/a:

Ło kurwa znowu przyszli ludzie, którzy myślą, że partia narodowosocjalistyczna była lewacka. Dajcie popcorn

Skąd wy to bierzecie, poza nazwą, to nie wiem. Czytał któryś z was nieuki Maine Kampf, w którym jest wyrażony wprost stosunek Adolfa do komunistów/marksistów?

To są ci sami ludzie, którzy pewnie uważają że NRD albo Korea Północna (KRLD) to demokratyczne kraje, bo przecież tak mają w nazwie. I pewnie w konstytucji i na każdym kroku, więc to musi być prawda.
Zgłoś
Timitum 2017-09-20, 21:26 1
marksista13 napisał/a:

@up
Tak, prawica. Porównaj to sobie z państwem Stalina albo ówczesnymi Stanami Zjednoczonymi. Poza tym w III Rzeszy nie sądzę, że społeczeństwo było podzielone na przeróżnego rodzaju klasy (robotnicze), bo Hitler ciągle mówił o jedności narodowej (co nie jest cechą charakterystyczną socjalizmu).

Wedle mojej wiedzy ówcześnie to było nazywane lewicą. To, że zamiast wojny klas mieli wojnę ras (a wojna klas nie jest wyznacznikiem "lewicy") wiele nie zmienia. Państwo Stalina, poza deklaracjami, skupiało wszystko w aparacie państwowym. Państwo Hitlera skupiało większość wszystkiego w aparacie państwowym.
No i obydwa państwa były przede wszystkim totalitarne, co wychyla je na dodatkowej osi podziału.

A Roosevelt... Demokraci to Amerykańska lewica. Historycznie to też była amerykańska lewica. Roosevelt był interwencjonistą. Cały wielki kryzys który walał się w latach '20-'30 ubiegłego wieku był bardzo ładnie rozciągnięty w czasie dzięki jego ingerencjom.
Ameryka ponadto nie była totalitarna, i cały czas trzymała system dwupartyjny który nie pozwalał na zbyt drastyczne zmiany. Rewolucja także odchodziła, bo ludność była (w porównaniu do Europy) mocno uzbrojona.

Reasumując, dalej twierdze, że 3 Rzesza chuj nie prawica.
Zgłoś
bodzio667 2017-09-20, 22:55
Fejk - nie skakał po głowie.
Zgłoś
natking 2017-09-21, 14:32
Timitum napisał/a:

Wedle mojej wiedzy...

Nie masz wiedzy. Sięgnij do tego linka, który wysłałem. Tam wypowiada się ktoś, kto - w odróżnieniu od nas wszystkich tutaj zebranych - ma wiedzę
Zgłoś
Timitum 2017-09-22, 21:04
@up gość ma dyplom, w dodatku z innego okresu niż ten o którym piszę. W jego kompetencje zwątpiłem w momencie wrzucenia Mussoliniego w jeden worek z republikanami. Zawłaszczenie władzy to pewniacha republikanin, bo przecież republika to wcale nie ustrój w którym władza jest sprawowana przez jej organy przez określony czas.
Gość używa argumentu, że "Internety kłamiom" który jest gówno warty, bo kontrargumentem jest całkiem nieźle opisane, jak z Hitlera zrobiono po 2 wojnie prawicowca. Wcześniej nie, wcześniej spoczko, lewica jak się patrzy, dopiero po obozach koncentracyjnych stał się passe. Następnie autor tekstu mówi, że dobrze by odrzucić linie podziału 'wolność jednostki - społeczeństwo/państwo', chociaż jest ona znacznie lepszym wyznacznikiem niż... No właśnie, autor nie podaje co. Następnie leci po bandzie: chuj, że Hitler nazywał siebie socjalistą, bo WYOBRAŻAŁ SIEBIE jako prawice. Czyli autoidentyfikacja nie jest argumentem bo autoidentyfikacja jest argumentem. Supcio. Rozumiesz już moje zwątpienie?
Cytat:

Dla republikanów takich jak w USA, [...] punktem odniesienia nie była wolność czy prawa jednostki

Sprawdź cytat, żeby nie było. To właśnie na wolności jednostki USA zbudowało sobie pierwsze dwie poprawki, napisane przez partie demokratyczno-republikańską (która się rozpadła na te dwie co mamy teraz).
Dalej autor jedzie dodatkowo, że oprócz nacjonalizmu fundamentem był tradycjonalizm, więc na bank prawica. Szkoda, że nacjonalizm w 3 Rzeszy działał jak w ZSSR, różnicą była zasada wstąpienia do klubu. U Stalina miałeś być komunistą, u Adolfa miałeś być aryjczykiem. No i tradycjonalizm do sztuki, poszukaj sobie obrazu "Stalin i muzy". Bo przecież socrealizm to prawica, i Stalin też. No, chyba, że jednak mówimy o lewicy a różnice polegają na deklaracjach i wdrożeniu: szwaby odwoływały się do "aryjskiej kultury" a komuchy wymyśliły sobie wszystko od nowa.

TL;DR
Artykuł który przytoczyłeś jest co najmniej dyskusyjny, a gość może i wiedzę ma, ale niekoniecznie na temat na który się wypowiedział.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem