18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
PabloSkills 2023-11-26, 4:21
Andrzejt8 napisał/a:

kto by się dziwił, druga stolica polaków
Ta xd kazaliby zrobić loda twojemu koledze to byś zrobił, przestan pierdolic farmazoniarzu

Czy wy stulejarze musicie brać wszystko na serio?
Zgłoś
żmij 2023-11-26, 8:57 1
majeńka napisał/a:

Pała z gegry się należy. Gdzie Czikago, gdzie Whiskonsin?

Illinois nie pasowało do rytmu wiersza.
To licentia poetica, nieuku.
pl.wikipedia.org/wiki/Licentia_poetica
Masz link, bo- jako "patriotka"- na lekcjach języka polskiego i łaciny pewnie też nie uważałaś.

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
vladok 2023-11-26, 9:25
majeńka napisał/a:

Pała z gegry się należy. Gdzie Czikago, gdzie Whiskonsin?
Ja rozumiem że u nas uczyli nie geografii świata a prawych i lewych odpływów Wisły, zaś u ciebie jaka to Kacapia "zawsze" była wielka, ale choć gdzie leżą największe miasta świata znać należy.
Sprawdziłam też: oprócz Illinois nie ma nawet wiosek o takiej nazwie, są tylko opuszczone miejsca w Kalifornii i Kansas; w jednym nawet kilkanaście osób mieszka ale metropolia ta nie ma praw wiejskich. Za to Warszaw mają jak psów, po kilka w każdym stanie.
Ale i tak wszyscy wiedzą że Nowy Jork leży koło Doniecka.

Dobry z Ciebie materiał na żonę...byle się dojebać, nie ważne o co.
Zgłoś
Caanonierka 2023-11-26, 13:34
Uczcie się!Jeszcze chwila,moment,tak będzie u nas!
Zgłoś
majeńka 2023-11-26, 22:26
żmij napisał/a:

Illinois nie pasowało do rytmu wiersza.
To licentia poetica, nieuku.
Masz link, bo- jako "patriotka"- na lekcjach języka polskiego i łaciny pewnie też nie uważałaś.

Wybacz ale w to tłumaczenie się jakoś nie wierzę.

Zaś co do drugiego: gdybyś był polakiem (a mam coraz więcej przesłanek że wychowałeś się poza), byś wiedział że lekcji łaciny w Polsce za komuny nie było, co najwyżej na niektórych kierunkach studiów. Oczywiście, quidquid latinem dictum sit altum videtur [bez sprawdzenia, sorry jeśli zrobiłam błąd], ale to tylko wybrane frazy, bez znajomości gramatyki i dostatecznego słownictwa.

No ale Katullus 16, pierwsza linijka.

1.XI — niech będzie i twoim świętem!
Zgłoś
żmij 2023-11-26, 22:43 1
majeńka napisał/a:

gdybyś był polakiem

Słowo "Polak" piszemy z wielkiej litery.
Tyle w temacie nauki języka polskiego, czyli mojego ojczystego. Jeśli zaś mowa o nauce języków obcych za komuny w Polsce- w mojej okolicy nie wolno było uczyć jedynie niemieckiego. І якось не хочеться вірити, що ти з Польщі.
To jak; dawno zamieniłaś widły od gnoju na Orła Białego?

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
damian88719 2023-11-28, 0:58
Caanonierka napisał/a:

Uczcie się!Jeszcze chwila,moment,tak będzie u nas!

kurwa kasujemy na wejściu

Life is brutal, and full of zasadzkas
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów