Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
kto by się dziwił, druga stolica polaków
Ta xd kazaliby zrobić loda twojemu koledze to byś zrobił, przestan pierdolic farmazoniarzu
Czy wy stulejarze musicie brać wszystko na serio?
Pała z gegry się należy. Gdzie Czikago, gdzie Whiskonsin?
Illinois nie pasowało do rytmu wiersza.
To licentia poetica, nieuku.
pl.wikipedia.org/wiki/Licentia_poetica
Masz link, bo- jako "patriotka"- na lekcjach języka polskiego i łaciny pewnie też nie uważałaś.
Pała z gegry się należy. Gdzie Czikago, gdzie Whiskonsin?
Ja rozumiem że u nas uczyli nie geografii świata a prawych i lewych odpływów Wisły, zaś u ciebie jaka to Kacapia "zawsze" była wielka, ale choć gdzie leżą największe miasta świata znać należy.
Sprawdziłam też: oprócz Illinois nie ma nawet wiosek o takiej nazwie, są tylko opuszczone miejsca w Kalifornii i Kansas; w jednym nawet kilkanaście osób mieszka ale metropolia ta nie ma praw wiejskich. Za to Warszaw mają jak psów, po kilka w każdym stanie.
Ale i tak wszyscy wiedzą że Nowy Jork leży koło Doniecka.
Dobry z Ciebie materiał na żonę...byle się dojebać, nie ważne o co.
Wybacz ale w to tłumaczenie się jakoś nie wierzę.Illinois nie pasowało do rytmu wiersza.
To licentia poetica, nieuku.
Masz link, bo- jako "patriotka"- na lekcjach języka polskiego i łaciny pewnie też nie uważałaś.
Zaś co do drugiego: gdybyś był polakiem (a mam coraz więcej przesłanek że wychowałeś się poza), byś wiedział że lekcji łaciny w Polsce za komuny nie było, co najwyżej na niektórych kierunkach studiów. Oczywiście, quidquid latinem dictum sit altum videtur [bez sprawdzenia, sorry jeśli zrobiłam błąd], ale to tylko wybrane frazy, bez znajomości gramatyki i dostatecznego słownictwa.
No ale Katullus 16, pierwsza linijka.
Tyle w temacie nauki języka polskiego, czyli mojego ojczystego. Jeśli zaś mowa o nauce języków obcych za komuny w Polsce- w mojej okolicy nie wolno było uczyć jedynie niemieckiego. І якось не хочеться вірити, що ти з Польщі.
To jak; dawno zamieniłaś widły od gnoju na Orła Białego?
Uczcie się!Jeszcze chwila,moment,tak będzie u nas!
kurwa kasujemy na wejściu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów