A te naboje do tego kałacha to w wiadrach ci sprzedadzą ?
Bo ja ogólnie słyszałem ze w polsce amunicje sprzedaje się na wiaderka a nie na sztuki.
Broń nie jest dla baranów, barany powinny pić wodę albo mleko to co najwyżej sraczki się nabawią
Od kiedy w Polsce można kupić "kałacha" legalnie ?
Od wtedy, od kiedy dostajesz do łapy pozwolenie.
A te naboje do tego kałacha to w wiadrach ci sprzedadzą ?
Bo ja ogólnie słyszałem ze w polsce amunicje sprzedaje się na wiaderka a nie na sztuki.
Broń nie jest dla baranów, barany powinny pić wodę albo mleko to co najwyżej sraczki się nabawią
Amunicję kupujesz w paczkach po 30 sztuk.
Widać Wydzial Postepowań Administracyjnych Warszawa i ustawa o Broni i Amunicji uznały, że nie jestem baranem.
kto nie jara ten fujaraja jestem przeciwny , żeby Polska pod tym względem przypominała USA , w Polsce jest za dużo tępego dresiarstwa , któremu taki dostęp do broni mógłby wyjść bokiem , sprzedał by taki dres parę stuk zioła czy czegoś podobnego i ma na gnata , a z jego ideologia to zbyt niebezpieczne .
Ustawa, ktora obecnie funkcjonuje po nowelizacji nie jest zła. W tej chwili, każdy zdrowy psychicznie, pełnoletni i spełniający okreslone warunki obywatel może otrzymać pozwolenie na dowolną ilość sztuk broni. Problem polega jak zwykle w Polsce na urzędniczej samowoli i mówiąc wprost na łamaniu przez urzędników policyjnych prawa, które im się nie podoba. WPA Łódź jest światłym przykładem praworządności. Pozwolenia dostaje sie tam od ręki i bez rzucania klód pod nogi i w pełnej zgodności z Ustawą oBiA. Na drugim biegunie jest WPA Katowice. Ale coraz więcej ludzi wygrywa w sądach z policją i sobiepaństwem jej umundurowanych urzędników.
W Polsce też powinien być łatwiejszy dostęp do broni. I tak każdy kto chce kogoś zabić tą broń załatwi, a tak to to przynajmniej broń byłaby zarejestrowana i można by łatwiej namierzyć zabójcę po łuskach czy też pociskach jeżeli zakupiłby ją legalnie.
Jak żyję tu ponad 20 lat to o napadzie z użyciem broni słyszałem może 5 razy. Więc niech nikt mi nie pierdoli głupot, że trzeba mieć broń aby się czuć bezpiecznie.
I tak większość z Was tutaj jest za głupia i ze swoimi popierdolonymi poglądami nie przelibyście testu i finalnie nie otrzymalibyście pozwolenia na broń.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów