18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:42
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-16, 22:22
🔥 Dwa cwaniaki - teraz popularne
Wolność czy prowizorka?
c................0 • 2013-10-07, 10:14
Swoją gadką o tym, że gdyby HGW została odwołana, uczyni ją komisarzem – Tusk po raz kolejny w ciągu dwóch kadencji pokazuje, że jego demokracja i demokracja PO to czysta oligarchia. Prawo ma służyć nie społeczeństwu, nie większości, ale wybranej elicie. Oczywiście każda elita ma to do siebie, że wokoło ma wierne pieski, które ujadają i gryzą każdego, kto przejawia inny obraz rzeczywistości. Bycie takim pieskiem, to jednak żadna łatwizna – trzeba być zawsze wiernym i zawsze na zawołanie – 24/7/365.

Sam doświadczyłem takiego zachowania – gdy robiłem po 12 godzin było dobrze, gdy poprosiłem o dzień wolnego, usłyszałem, że jestem nierobem i pasożytem. Piesek – zwany popularnie lemingiem, MUSI być zawsze na straży. To właśnie takie lemingi gasiły onegdaj w zarodku wszelkie rewolucje robotnicze, choć popierały zniesienie chociażby monarchii. Jak pisał jeden z mądrych publicystów w swej kultowej już książce – rewolucja jest dla klasy średniej, by wybiła się nad klasę wyższą. Gdy rewolucję wywoła jednak lud i dojdzie do władzy, to zaraz znajdą się lemingi, które naprowadzą rewolucję na odpowiedni tor – Wandea, Kronsztad, to wszystko wskazuje, że rewolucja nie ma być dla ludzi. Już w średniowieczu, gdy Masław tworzył państwo polskie bez obcych wpływów, gdzie rodzima wiara i chrześcijaństwo obrządku słowiańskiego miały współistnieć dla ludzi każdego stanu, znalazł się piesek o imieniu Kazimierz, kierowany przez cesarstwo i za pomocą potężnej armii cesarskiej (wtedy w zasadzie nazwa Niemcy było tylko potocznym określeniem) rozbił odradzające się polskie państwo w pył. Jak został oceniony? Jak inny zdrajca ojczyzny. Stanisław został świętym i patronem kraju – co widać do dziś, bo skoro mu patronuje taki „święty” – tak wierny Sasom i innym cesarskim Kazimierz otrzymał miano Odnowiciela. Odnowiciela polskiej zależności od wielkiego brata.

Dziś nie dziwi, że polscy politycy jak przydrożna prostytutka szukają oparcia to w Niemcach, to w USA. My przecież musimy mieć PANA. Nie dało nic, że 123 lata nie mieliśmy narodu, a nasze dokonania są dziś nazywanymi dokonaniami niemieckimi, bądź rosyjskimi. Nie ważne, że Dmowski, czy Piłsudski szukali wsparcia po obu stronach granicy, by popaść w autorytaryzm, ksenofobię. Nie ważne, ze po 1944 wpadliśmy pod wpływy ludobójcy z Gruzji, potem zaś działaliśmy na rozkazy Moskwy – vide rok 1968.

Mało tego, teraz militarnie oddajemy się USA – największemu ludobójcy w historii, który właścicieli ziemi bądź wyrżnęli, bądź zamknęli jak jakieś bydło w rezerwatach, skąd wyjść mogą tylko jednostki wskazujące na postępującą lemingozę. Kraj, który swoich obywateli dzielił na białych panów i czarno – żółte przedmioty. Kraj, który swoimi pieniędzmi i rękoma CIA szkolił Saddama, Bin Ladena, by potem ogłosić ich zdrajcami i zamordować w sposób hańbiący człowieka. Owszem nie byli to ludzie o złotych sercach – mówimy o patologii, ale USA tą patologię stworzył, zresztą jak każdą inną na tym świecie. I finansował również Hitlera by doszedł do władzy, a do wojny włączył się wyłącznie dla własnych zysków pozwalając wpierw zmasakrować nieświadomych Hawajczyków. Dziś temu krajowi pomagamy wyżynać Irakijczyków i Afgańczyków, gdzie zaatakowaliśmy te kraje w sposób bezprawny, a teraz jak mówi Leszek Miller, podobno przywódca największej partii lewicowej, należy wziąć udział w wojnie z Syrią.

Czy wobec takiego układu, gest Tuska – by po zniesieniu HGW ze stołka prezydenta stolicy, posadzić ją na stołku komisarza – ma jakieś znaczenie dla naszej „demokracji”? „Demokracji”, gdzie nawet samorząd powstał odgórnie, centralnie. I czasem rozumiem rozpacz ludzi mówiących na Tuska – komuch. Bo z tym kojarzy się jego polityka, z nieudolną polityką oligarchii – mylnie zwanej socjalizmem, tylko dlatego, że kilku ludzi przejęło ster władzy i czyniło niemal wszystko wbrew woli społeczeństwa. Trzydzieści lat temu Wałęsa, Kaczyński, Tusk, Borusewicz walczyli o prawa związkowe i prawdziwy oddolny wybór obywatela. Dziś to zostało zdeptane ich butami.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ork.Fajny 2013-10-08, 22:32
kemcia napisał/a:

Pismo
Rolnictwo
Hodowla
Architektura
Matematyka
Prawo
Koło
Historia
I w przeciwieństwie do kościelnych nie mieli żadnych podstaw jak pozostałości po rzymie.Nie twierdze że kościół żadnego wkładu nie miał ,ale był on znikomy.

Zdecydujcie się... Bo to dziedziczenie wiedzy jest sprzeczne z wasza ideą która mówi że po upadku Rzymu upadła nauka a potem rzekomo Kościół jeszcze dorzucił oliwy do ognia poprzez podkładał kłody pod nogi nauce...
Poza tym. Serio? 4000lat i nie wymyśli niczego poza paroma wzorami prostymi? To ma być osiągnięcie...?

kemcia napisał/a:

Napisałem o pearl harbor ponieważ pytałeś się o co chodziło z tą masakrą Hawajczyków, więc poinformowałem iż zależnie od punktu widzenia był to atak Japońców albo operacja pod fałszywą flagą.

Nie ważny jest punkt widzenia. Ważna jest PRAWDA. A ta jest tylko jedna, więc przedstaw dowody swojej racji aby wskazać że to ona jest prawdziwa.
Zgłoś
mineten 2013-10-09, 15:57
Nie wiem jak można winić amerykańskie koncerny za to że handlowały z Hitlerem. Na tym polega wolny rynek. To że Francja i WB nie pilnowały postanowień Traktatu Wersalskiego to nie jest wina amerykańskich prywatnych koncernów.
Zgłoś
c................0 2013-10-09, 16:14
Ork.Fajny napisał/a:

Stek bzdur i propagandy neoliberałów

Skoro wg Ciebie jest takl zajebiscie to jak wytlumaczysz takie zjawisko?
Ostatni raport Głównego Urzędu Statystycznego z 2010 roku dotyczący problemu ubóstwa wskazuje, że od kilku lat w Polsce nie ma skutecznych działań na rzecz zmniejszenia biedy. Ile jest w Polsce ludzi biednych? Od czterech lat nie zmieniła się liczba osób żyjących poniżej minimum egzystencji, podobnie jak liczba zagrożonych tym zjawiskiem. Z jednej strony to dobra wiadomość, bo Polaków żyjących w ubóstwie nie przybyło. Z drugiej, dane wskazują też na to, że rządzący nie robią nic, by biednych obywateli z roku na rok ubywało. A dwa miliony ludzi żyjących za mniej niż 466 złotych miesięcznie (taką granicę minimum egzystencji wyznaczył Instytut Pracy i Spraw Socjalnych) to na pewno jest palący problem.

Polska bieda w liczbach

5,7 proc. - odsetek osób żyjących poniżej minimum egzystencji;
17 proc. - odsetek osób zagrożonych ubóstwem;
14 proc. - wskaźnik skrajnego ubóstwa w rodzinach z co najmniej jednym bezrobotnym;
15 proc. - wskaźnik ubóstwa wśród osób z wykształceniem gimnazjalnym;
34 proc - wskaźnik ubóstwa wśród małżeństw z co najmniej czwórką dzieci;

Ale znajac zycie napiszesz ze jest to propaganda sluzb specjalnych PRL ktore robia wszystko zeby zniszczyc dobrobyt panujacy teraz w Polsce.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-10-09, 16:24
"Stek bzdur i propagandy neoliberałów"
Co to jest neoliberalizm i czym się rożni od liberalizmu...?

czarek00 napisał/a:

Ostatni raport Głównego Urzędu Statystycznego z 2010 roku dotyczący problemu ubóstwa wskazuje, że od kilku lat w Polsce nie ma skutecznych działań na rzecz zmniejszenia biedy.

U władzy masz samych socjalistów, więc ich pytaj o zdanie...
Gdyby to byli liberałowie, w oryginalnym sensie tego słowa, to co chwilę w sejmie lądowała by ustawa o zmniejszeniu podatków, likwidacji edukacji, opieki zdrowotnej/socjalnej i innych przymusowych państwowych świadczeń, deregulacja wszelakich praw handlowych, znoszono by zakazy na posiadania/kupowanie/sprzedawanie jakichkolwiek środków chemicznych, znoszono by nakazy np. nauki jazdy i posiadania prawa jazdy etc.
Póki to nie jest robione, póty rządzą nami socjaliści i ich wizja socjalizmu. Więc już masz odpowiedź jaka ideologia jest winna temu.

czarek00 napisał/a:

Ile jest w Polsce ludzi biednych? Od czterech lat nie zmieniła się liczba osób żyjących poniżej minimum egzystencji, podobnie jak liczba zagrożonych tym zjawiskiem. Z jednej strony to dobra wiadomość, bo Polaków żyjących w ubóstwie nie przybyło. Z drugiej, dane wskazują też na to, że rządzący nie robią nic, by biednych obywateli z roku na rok ubywało. A dwa miliony ludzi żyjących za mniej niż 466 złotych miesięcznie (taką granicę minimum egzystencji wyznaczył Instytut Pracy i Spraw Socjalnych) to na pewno jest palący problem.

Nie mogę brać na poważnie tych biurokratycznych danych. Nie uwzględnia się tutaj że większość tych ludzi pracuje "na czarno" a przez to zarabia nawet więcej niż gdyby robili to tfu! "legalnie" przez co wydają jeszcze więcej na swoją rodzinę, zapewniając jej lepsze warunki do rozwoju, tu myślę o dzieciach głównie.

czarek00 napisał/a:

Polska bieda w liczbach
[...]
Ale znajac zycie napiszesz ze jest to propaganda sluzb specjalnych PRL ktore robia wszystko zeby zniszczyc dobrobyt panujacy teraz w Polsce.

Nie. Napisałem to co wyżej i sadzę że to skuteczniej ciebie zamyka.
Zgłoś
kemcia 2013-10-09, 22:13
Moją prawdą jest to że zdania na temat PH są podzielone a autor jest zgodnie z moim odczuciem zwolennikiem tej teorii.
Zgłoś
mineten 2013-10-09, 23:10
czarek00 napisał/a:

Ostatni raport Głównego Urzędu Statystycznego z 2010 roku dotyczący problemu ubóstwa wskazuje, że od kilku lat w Polsce nie ma skutecznych działań na rzecz zmniejszenia biedy. Ile jest w Polsce ludzi biednych? Od czterech lat nie zmieniła się liczba osób żyjących poniżej minimum egzystencji, podobnie jak liczba zagrożonych tym zjawiskiem. Z jednej strony to dobra wiadomość, bo Polaków żyjących w ubóstwie nie przybyło. Z drugiej, dane wskazują też na to, że rządzący nie robią nic, by biednych obywateli z roku na rok ubywało. A dwa miliony ludzi żyjących za mniej niż 466 złotych miesięcznie (taką granicę minimum egzystencji wyznaczył Instytut Pracy i Spraw Socjalnych) to na pewno jest palący problem.

Polska bieda w liczbach

5,7 proc. - odsetek osób żyjących poniżej minimum egzystencji;
17 proc. - odsetek osób zagrożonych ubóstwem;
14 proc. - wskaźnik skrajnego ubóstwa w rodzinach z co najmniej jednym bezrobotnym;
15 proc. - wskaźnik ubóstwa wśród osób z wykształceniem gimnazjalnym;
34 proc - wskaźnik ubóstwa wśród małżeństw z co najmniej czwórką dzieci;

Na jakim ty świecie żyjesz ? Statystycznie to ja i mój pies mamy po 3 nogi. Statystyki to bujda ja pomimo że jestem raczej młodym człowiekiem(uprzedzam pytania typu co ty gówniarzu wiesz o życiu) otóż wiem tyle że w promieniu 5 kilometrów od mojego domu nie znam człowieka który by głodował albo nie miał co do gara włożyć. Nie jest dobrze ale to z racji tego że panuje u nas socjalizm to ludzie(szczególnie ci najubożsi) myślą sobie: a po co ja mam pracować legalnie i zarobić 1200 zł, pójdę sobie na czarno zarobie za tą samą prace 2000 zł i jeszcze zasiłek, ubezpieczenie i tak mam bo jestem zarejestrowany jako bezrobotny popracuje sobie raz na pół roku legalnie i wszyscy będą szczęśliwi. Otóż nie wszyscy będą szczęśliwi bo ten Kowalski co robi całym rokiem legalnie i państwo zabiera mu te bandyckie podatki, to jest właśnie ten który utrzymuje tego Nowaka co pracuje legalnie raz na pół roku a poza tym okresem zarabia całkiem przyzwoite pieniądze na czarno. Ten system karze uczciwego obywatela na rzecz tego oszusta(któremu się nie dziwie). Stąd biorą się wszystkie bezsensowne statystyki. Statystyka zakłada że każdy jest super posłusznym pieskiem lewackiego rządu i robi wszystko dokładnie tak jak ten rząd sobie zaplanował. Otóż nie wszyscy zgadzają się na to żeby zmuszać ich do płacenia na kogoś innego. Ja jestem wolnym człowiekiem i jeżeli mój rząd mówi że ja żyję w wolnym państwie to niech da mi wolny wybór - jak nie chce płacić na ZUS moja sprawa to ja nie będę miał emerytury, nie życzę sobie żeby rząd traktował mnie jak dziecko które nie wie co jest dla niego dobre. Wolność jednostki ponad wszystko! -> i zabij mnie a zdania nie zmienię.
Zgłoś
c................0 2013-10-12, 15:26
mineten napisał/a:

Wolność jednostki ponad wszystko! -> i zabij mnie a zdania nie zmienię.

Liroy swego czasu dobrze spiewal o wolnosci w Polsce :
"Każdy mówi: Polska wolny kraj, państwo wolnych ludzi,
Tu wolność ponad wszystko, tu kraj szczęśliwych ludzi.
A prawda jest jedna i każdy z nas ją zna,
Że wolność to my mamy w naszych kolorowych snach.
Tu pewnie ktoś powie: O czym facet ten pieprzy?!
Wolność przecież jest, czego dowodem najlepszym
Są teksty piosenek, które wykonuje.
Nic tylko dupy, cycki, kurwy i chuje.
W innym kraju za te zwroty stałby już w pasiaki,
A w Polsce nie ma sprawy, wolność słowa przecież mamy.
Niech lepiej zamknie twarz i nie pieprzy takich głupot
Wolność w Polsce przecież jest, a ja na to mówię:
Gówno prawda, ty zawszony chuju,
Wolność to my mamy, jak nam ją narysują.
Wciąż zakazy, nakazy, przykazania moralne.
Cerowana wolność to jest właśnie nienormalne.
Nie wolno mówić głośno i dosadnie o seksie
Źle o kościele i wielu jeszcze.
Taka jest rzeczywistość, dobrze to wiem,
Więc lepiej przestań pieprzyć, przestań wkurwiać mnie."

Bardzo aktualny tekst patrzac na ten syf za oknem.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem