Pierwsze odpalanie po renowacji
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
26 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
oni kręca korbką bo to nie jest czołg wcale tylko taka pozytywka
xts napisał/a:
Tygrysy posiadały awaryjny rozrusznik bezwładnościowy Boscha. Korbą, poprzez przekładnię, rozpędzano koło zamachowe, które magazynowało energię, a następnie, co widać na filmiku, było ono sprzęglane z wałem. Bezpośrednio wałem ciężko byłoby zakręcić.
prościej korba napędzała koło zamachowe, które działa jak dzisiejszy rozrusznik z akumulatorem
Nic dodać nic ująć
Mieć taką korbę w zimie do samochodu to byłaby dobra rzecz. Nie dość, że nie ma strachu, że nie odpali na mrozie, to jeszcze można się rozgrzać.
Dźwięk rozbudzonego po długim śnie diesela należy do samych przyjemności. Sam mam autko 1.9 goły dieselek i uwielbiam odpalać go zimą - ekologią wtedy nie grzeszy.
Nie wiem czemu od razu mi się skojarzyło odpalanie z tym
Nie wiem czemu od razu mi się skojarzyło odpalanie z tym
Tiger, King Tiger, Jegt Tiger, T-34, Panther zasługują na piwo bo to wspaniale czołgi.
Jak już mowa o czołgach to chciałbym uslyszeć jakby coś takiego chodziło...
niestety nigdy nie ukończono tego egzemplarzu (a może i lepiej)
Jak już mowa o czołgach to chciałbym uslyszeć jakby coś takiego chodziło...
niestety nigdy nie ukończono tego egzemplarzu (a może i lepiej)
mam pytanie : dalczego tygrys nie miał pochylonego panceża jak inne czołgi na owe czasy?
Przypomina mi się Medal of honour allied assault i Mały Modelarz.
KHAKER, ratte nie wyszedł poza faze projektów, tak samo jak p1500 monster ( czyli działo 800mm Gustaw Schwerer,tylko na gąsienicach )
koper1234, Podczas projektowania pewnie uznali,że przy stali dobrej jakości i niezbyt imponujących działach ówczesnych przeciwników dla Tygrysa niewielkie kąty wystarczą. Ale pewnie jest inne,bardziej racjonalne wyjaśnienie
koper1234, Podczas projektowania pewnie uznali,że przy stali dobrej jakości i niezbyt imponujących działach ówczesnych przeciwników dla Tygrysa niewielkie kąty wystarczą. Ale pewnie jest inne,bardziej racjonalne wyjaśnienie
mietekkln napisał/a:
i co to robi na sadolu? co w tym sadystycznego sie pytam?
czołg, ogólnie machina wojenna siejąca zniszczenie i śmierć
zarejestrowałeś się w tym miesiącu, póki co dawałeś piwka jakimś gimbusiarskim i kwejkowym tematom, a tu wyskakujesz i kwestionujesz sadystyczność tejże maszyny
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów