Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Obstawiałem że ktòregos wcześniej łuk dosięgnie.
Łuk? Przecież z tego się strzela...
to brzęczenie to mikrowyładowania elektryczne, mikro piorunki. Zwróć uwagę, że brzęczy jak jest wilgotno, a jak sucho to nie.Wypadek był taki,że naćpany małolat wlazł na słup SN i po kontakcie z 15 kv chuj go strzelił :E
PS u mnie na przelot leci linia 220 k słupy wysoko jak i kable ,ale gdy przechodzi się to słychać jak brzęczy czekam na Piotrusia który wejdzie w kontakt z taką linią:p
Sadol uczy i bawi.
Bo takich filmów w Sieci już są bazyliony, a debile i tak ciągle włażą i sprawdzają, czy to prawda z tym prądem, czy też może ma rację ksiądz proboszcz, że cały ten prąd to sprawka Szatana i tylko ofiara na tacę może kogoś uchronić przed złem...
mikro piorunki.
Mikropioruny.
Wykop uczy i bawi.
Ten Piotruś podczas tego spadku wygląda jak skeleton łucznik z majnkrafta, pod którym zniszczono klocek i spada w jaskinię
Że kurwa co?
Na szkoleniu strzeleckim nasz instruktor o młodzieży opowiadał. Jak dać w szkole młodzikom broń, to pierwsze co robią, to zaglądają do lufy, czy widać nabój.
Piotruś sie troche zaswiecił i juz chyba nie działa
Za krótko zaświecił... Totalna spierdolina nastąpiła później
ale słup się nie zgadza
Nie wiem, nie znam się może się wypowie ekspert jakiś... Ale porażenie trwało ułamek sekundy i wydaję mi się o ile serducho nie przestało bić i nie zapierdolił łbem tam gdzieś na dole to są duże szansę że chłopak żyje i ma się dobrze oraz, że zapewne w niedługim czasie dogra ciąg dalszy jak się nacpa poraz kolejny
Chociaż tak myślę, że nawet jak serce przestało bić to podczas upadku mogło dojść do autoreanimacji i można taką czynność powtarzać w nieskończoność
,,Naskórkowość (ang. skin effect) – zjawisko występujące w obwodach prądu przemiennego, powodujące, że gęstość prądu przy powierzchni przewodnika jest większa niż w jego wnętrzu. Zjawisko naskórkowości wpływa na wzrost efektywnej rezystancji AC przewodnika, powodując wzrost powstających w nim strat mocy."
Nie wiem, nie znam się może się wypowie ekspert jakiś... Ale porażenie trwało ułamek sekundy i wydaję mi się o ile serducho nie przestało bić i nie zapierdolił łbem tam gdzieś na dole to są duże szansę że chłopak żyje i ma się dobrze oraz, że zapewne w niedługim czasie dogra ciąg dalszy jak się nacpa poraz kolejny
Chociaż tak myślę, że nawet jak serce przestało bić to podczas upadku mogło dojść do autoreanimacji i można taką czynność powtarzać w nieskończoność
Zjawisko naskórkowości przy 50/60Hz jest na tyle słabe, że nie zmniejsza w istotny sposób rozpływu prądu w ciele (tzn. po skórze, a nie przez mięśnie czy organy). Żeby to zjawisko miało efekt na człowieku, częstotliwość musi być rzędu dziesiątek kHz.
Porażenie może trwać i ułamek sekundy, ale przy odpowiednio dużej wartości powoduje zatrzymanie akcji serca przez wywołanie tzw. migotania komór czyli stanu, w którym komory serca kurczą się z bardzo dużą częstotliwością (300 a nawet 600Hz). Właściwie jedyny sposób aby uratować taką osobę, to jak najszybsza defibrylacja. Trzeba pamiętać, że z każdą minutą szansa na przywrócenie prawidłowej akcji serca maleje o ok 10%.
W pracy mieliśmy porażenie prądem elektrycznym i właśnie AED uratowało poszkodowanego, bo nawet po 20 minutach RKO (kiedy przyjechało ZRM - ratownicy medyczni) szansa na przywrócenie prawidłowej akcji serca wynosiła by kilka procent.
to brzęczenie to mikrowyładowania elektryczne, mikro piorunki. Zwróć uwagę, że brzęczy jak jest wilgotno, a jak sucho to nie.
Sadol uczy i bawi.
A wiecie, co jest najfajniejsze? Że wbrew tekstom sprawnych umysłowo inaczej, ten film NIE ZAPOBIEGNIE innym takim przypadkom.
Bo takich filmów w Sieci już są bazyliony, a debile i tak ciągle włażą i sprawdzają, czy to prawda z tym prądem, czy też może ma rację ksiądz proboszcz, że cały ten prąd to sprawka Szatana i tylko ofiara na tacę może kogoś uchronić przed złem...
Mikropioruny.
Wykop uczy i bawi.
Mikropioruny, kurła, to jest ulot, jeden z rodzajów wyładowań niezupełnych i wynika z dużego gradientu pola elektrycznego. Tłumacząc na Sadolowy język, między przewodem a powietrzem wokół jest taka różnica napięcia, że elektrony z przewodnika dosłownie spierdalają w powietrze.
Ludzie którzy oglądają aski pierdzące wobie do japy, nie wagają niewiadomo czego...
Pozdro600V.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów