Szkoda ze magazynki i komora nabojowa puste. Bylby piekny sadol.. a moze i przy odrobinie szczescia nawet hard:)
Nie ważne , że puste .Tu chodzi o nawyki i zasady które jako instruktor powinna przestrzegać
I na zajęciach z pompką - nie wiedzieć co go podkusiło czy zmusilo - stanął przed lufą pompki trzymanej kursanta, poprawiając, dość energicznie, ułożenie broni w rękach nieszczęśnika.
Co tu dużo pisać - ma ładny grób i ciągle świeże kwiaty na nim. Wdowa dba o to bardzo.
Kursant wyszedł z traumy, ale co przeżył (psychicznie i podczas śledztwa), to mu tego nikt nie wymaże, nie wynagrodzi...
Ad rem: ten znajomy był inteligentny. Tak wynikało z rozmów z nim i tego, jak się zachowywał na strzelnicach (do tego feralnego dnia).
Można by rzec, że teoretycznie inteligentnym się zdarza...
by ją odjebały to by była sprawa dla reportera chociaż ;d
Albo "Dlaczego to ja?"
Jako dobry instruktor powinna do lufy zajrzeć, czy tam wszystko spoko jest. Czy się na przykład coś nie zacięło i takie tam...
Czapki z głów!
Odważniejsza niż 99,9 % sadoli NIBY płci męskiej
Takich samych jak ty NIBY płci żeńskiej
Odważniejsza niż 99,9 % sadoli NIBY płci męskiej
Mylisz odwagę z głupotą
Mój kolega...
Czy przypadkiem twój facet czasem nie przegląda sadola z twojego konta bo zdarza ci się wrzucić sensowny komentarz?
Pani instruktor powinna iść obierać ziemniak, bo nawet na mycie talerzy jest za głupia.
Debilka jesteś? W jaki sposób instruktor może być panią? W sytuacji odwrotnej będziesz bredzić, że: Pan instruktorka ?
Tak cię już nowomowa zaprogramowała? Zapamiętaj sobie ofiaro systemu szkolnictwa dla debili, że formy żeńskie są bardziej godne. I nawet jeśli czasem brzmią głupio, to coś, co działa wcale głupie nie jest. Przykład CARYCA i KANCLERZYCA.
Ja nawet nie jestem polonistą. Błędy ortograficzne robię jak cholera, ale to, co mi w głowie siedzi nazywa się LOGIKA WYPOWIEDZI Poprawne definiowanie pojęć to coś, o co walczę od dawna. Aby język giętki w krótkich słowach mógł powiedzieć to, co pomyśli głowa.
1. A skąd to imputowanie mi, z kim mam być, albo nie być?
Dlaczego facet, a nie facetka, śmigłowiec szturmowy czy coś innego?
wrzucić sensowny komentarz
One są zawsze sensowne*.
Czasem, i to sprawia mi pewną przykrość czasami, wszystko to idzie niczym perły przed wieprze.
Więc jeśli czujesz jakiś niepokój, smyranie w mózgoczaszce, to znak, że najpewniej winieneś dopytać, czego nie załapałeś.
jest to trening bezstrzałowy, gdzie instruktor nie tylko może, a nawet powinien sprawdzić poprawność chwytu i ułożenia rąk uczestników strzelania. wszystko zgodnie z instrukcją SG. Ale internetowe głowy mądrzejsze.
Sporo ludzi zginęło od wystrzału nienaładowanej lub zabezpieczonej broni i mogą potwierdzić twoją opinię, że w programie ćwiczeń nie mieli żadnego strzelania
Nie wydaje ci się, że od pewnych zasad nie robi się wyjątków bo może się to później źle skończyć. Szczególnie gdy uczysz innych.
"Ot raz sobie przejdę po linii strzału, przecież nie dałam komendy odbezpiecz broń więc jest bezpiecznie"
Nie pracuję z bronią, ale skądinąd wiem jak kończy się olewanie pewnych żelaznych zasad obowiązujących w różnych branżach gdzie wykonuje się prace niebezpieczne.
Ostatnio też mi się wydawało, że napis "nie załączać, trwają prace serwisowe" jest zrozumiały dla przeciętnego szympansa, ale gdyby nie refleks i trochę szczęścia to by się uczył walić konia lewą ręką
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów