📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A to ja polecę fenomenalne opowiadanie "The Golden Man" Philip K. Dicka.
Czym większy poziom medycyny--- tym bardziej słabsza populacja ludzka !!!
A ja uwielbiam głos lektorki, niesamowity;)
Eh... tak to jest jak dają fragment wyrwany z kontekstu (to film dokumentalny o mustangu, ale przy okazji wyłapali takie perełki). Ten ogier to nowy przywódca stada i podobnie jak lew nie będzie on tolerował potomka swojego byłego rywala, tak więc to nie kwestia "wstawania" czy "słabowitości" źrebaka, a instynktowna potrzeba pozbycia się krwi poprzedniego przywódcy stada. Panie autor, kurde, idź pan po źródło i weź to okraś jakoś sensownie, a nie wstawiasz i chuja wiadomo.
@W.S.N.R. Dobrze kombinujesz ok 80 tyś lat temu w Paleolicie, wybuch superwulaknu Toba, położył trupem kilkadziesiąt milionów (wg źródeł było to ok 60mln) osobników gatunku ludzkiego. Co było dość odczuwalną stratą jak na tamte czasy.Możliwe że miało to wpływ na to kim teraz jesteśmy.
Albo...
To sprawka kosmitów.
Albo...
To sprawka kosmitów.
support3 napisał/a:
Natura działa w taki sposób, że każe eliminować słabe i chore jednostki aby nie przekazały swojego DNA, a gatunek przetrwał silny i zdrowy. A nie kurwa na siłę rodzić i leczyć, a do tego co bardziej pojebane jednostki wybierać na posłów.
Czyli wg Ciebie nie powinniśmy leczyć na siłę takiego Hawkinga, bo nie jest fizycznie zdrowy?
@mikmas: Ludzi już dawno przestał określać instynkt, a zaczęły inteligencja i empatia. Dzięki temu właśnie staliśmy się dominującym gatunkiem Ziemi i byliśmy w stanie rozwinąć cywilizację, najpierw kamienną, potem starożytną i tak dalej aż z epoki maszyn dotarliśmy do epoki atomowej, a obecnie świta nam na horyzoncie epoka informacji.
Człowiek ma to do siebie, że od jakiegoś czasu chce uratować każdego przedstawiciela swojego gatunku niezależnie od poziomu upośledzenia (fizycznego czy umysłowego) chorego osobnika. I nie ma w tym nic złego. Przeciwnie, to jest dowód na naszą ewolucję od zwierzęcia do istoty myślącej. Ale ten tok rozumowania ma ten mankament, że zaburzamy naturalną kolej rzeczy wedle której chore i słabe osobniki powinny zginąć.
Oczywiście niektóre schorzenia pozwalają wciąż sprawnie funkcjonować (podobno odpowiednio prowadzona terapia u osób z zespołem Downa pozawala im być normalnymi ludźmi, ale nie znam się na tym i nie potwierdzam), a inne staramy się "uzupełniać" technologią, jak w przypadku wspomnianego przez ciebie Hawkinga.
Ale do czego zmierzam? Ano do tego, że ratowane osobniki powinny być poddawane sterylizacji. Może się to wydawać okrutne, ale w ten sposób zachowalibyśmy człowieczeństwo i jednocześnie nie zaburzali cyklu przetrwania.
Człowiek ma to do siebie, że od jakiegoś czasu chce uratować każdego przedstawiciela swojego gatunku niezależnie od poziomu upośledzenia (fizycznego czy umysłowego) chorego osobnika. I nie ma w tym nic złego. Przeciwnie, to jest dowód na naszą ewolucję od zwierzęcia do istoty myślącej. Ale ten tok rozumowania ma ten mankament, że zaburzamy naturalną kolej rzeczy wedle której chore i słabe osobniki powinny zginąć.
Oczywiście niektóre schorzenia pozwalają wciąż sprawnie funkcjonować (podobno odpowiednio prowadzona terapia u osób z zespołem Downa pozawala im być normalnymi ludźmi, ale nie znam się na tym i nie potwierdzam), a inne staramy się "uzupełniać" technologią, jak w przypadku wspomnianego przez ciebie Hawkinga.
Ale do czego zmierzam? Ano do tego, że ratowane osobniki powinny być poddawane sterylizacji. Może się to wydawać okrutne, ale w ten sposób zachowalibyśmy człowieczeństwo i jednocześnie nie zaburzali cyklu przetrwania.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów