Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Konto usunięte 2017-07-18, 15:30 1
Gdybyś musiał wybrać między dietą wegańską a bezglutenową, z którego mostu byś skoczył?
Z wysokiego!
Zgłoś
Thesherk 2017-07-18, 16:05 2
Popyt czyni podaż.
Im więcej glutenop🤬d, tym więcej jedzenia dla glutenop🤬d, czemu tu się dziwić?
Zgłoś
Pomurnik666 2017-07-18, 21:55 3
c🤬j mnie obchodzi co kto je
Zgłoś
Zygzaq 2017-07-18, 22:06
Kiełbasa i inne wyroby mięsne, o ile nie zawierają jakiejś mąki czy innych dodatków nie-mięsnych, nie zawierają glutenu. Na diecie bezglutenowej swojską kiełbasę czy szynkę z wędzarni (taką bez dodatków i wzbogacaczy) można wp🤬lać. A i wóda raczej glutenu nie zawiera.

Nie żebym opierał dietę bezglutenową, tylko stwierdzam fakt...

podpis użytkownika

To tylko kawałeczek p🤬lonego komentarza, a ty zachowujesz się tak, jakbym krzywdził twoją matkę.

PS: lolshock.com/
Zgłoś
Catar 2017-07-18, 22:11
Golden Gate,

podobno siatki tam wieszaja, fajnie, jak trampolina

albo
Millau Viaduct - bo jest ładny
Zgłoś
Oponka 2017-07-18, 22:52 7
@up to zapraszam do mnie! kurki wolnobiegające cały dzionek, żółtka jajek żółciutkie jak dupa osy, do tego sąsiad ma tylko 2 krowy i w zeszłym roku mu UE dop🤬liła karę za UWAGA!!! nadprodukcję mleka (z dwóch krów k🤬a ich p🤬lona zaj🤬a w dupę k🤬a mać), więc mleczko też świeżutkie i pachnące. we wsi obok mieszka Jakub Wędrowycz, a za miedzą mam sąsiada, który na moje koty wnyki zakłada, a pod sklepem raz w tygodniu ktoś komuś mordę obije. słowem! prawdziwa wieś!!!
Zgłoś
Nabs 2017-07-18, 23:22
Alergia na gluten nie istnieje. Gość który jako pierwszy udokumentował że gluten może być alergenem, się z tego wycofał, po ostatnim badaniu jakie wykonał. W skrócie, zebrał grupę osób z "uczuleniem" na gluten i podawał im posiłki, wcześniej mówiąc że niektóre z nich będą zawierały gluten, ale nie mówiąc które konkretnie. Badani czuli się po wszystkich posiłkach źle. Wyszło że ich negatywne nastawienie od samego początku, powodowało to że czuli się źle i nawet późniejsze badania, w których mówił że będzie podawać jedzenie z glutenem, a wcale glutenu nie było, przyniosły identyczny rezultat - ludzie czuli się źle.

Źródło: ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23648697 są tam linki do artykułu z całym badaniem, a tutaj TLDR: sciencealert.com/scientists-who-found-evidence-for-gluten-sensitivity-...

@Velture nie chce mi się wierzyć że dostaje wstrząsu - sraczka i bule brzucha może wymusić organizm. Może to być coś innego, co po prostu było w tym jedzeniu akurat.
Zgłoś
Konto usunięte 2017-07-18, 23:24
@Oponka: bo UE lubi tylko mleczko z penisów.
Zgłoś
Oponka 2017-07-19, 15:24
Velture napisał/a:

Tia... Są ludzie którzy mają alergię na różne rzeczy i córki mojego sąsiada mają silną alergię na gluten i jak zjedzą coś z glutenem to dostają wstrząsu anafilaktycznego, sraki, rzygania i wypieków na skórze a potem lądują na oiom'ie.

Za to gardzę wszystkimi ludźmi którzy nie mają alergii glutenowej a w sklepach pytają o produkty bezglutenowe bo w necie się naczytali, że gluten zabija.

A jeszcze bardziej gardzę tymi j🤬ymi reklamami produktów które nigdy nie miały glutenu bo z racji swojego składu mieć go nie mogły. Ostatnio w jakimś tesco widziałem wędzoną rybę w opakowaniu z napisem "Bez glutenu"... K🤬a mać... serio?
Tak jak te p🤬lone płatki kukurydziane cornflakes czy jakoś co kilka p🤬d w reklamie je wp🤬la i mówią, że nie czują różnicy między starymi płatkami a tymi bezglutenowymi... NO SHIT! Ciężko wyczuć różnicę w NOWYCH płatkach kukurydzianych bez glutenu które mają taki sam j🤬y skład i proces produkcyjny jak stare płatki... które też nie miały j🤬ego glutenu bo kukurydza nie ma p🤬lonego glutenu k🤬a wasza mać.

moje kurki są bezglutenowe. chcesz spróbować?
Zgłoś
~Velture 2017-07-19, 15:40 3
Zygzaq napisał/a:

A i wóda raczej glutenu nie zawiera.

Może zawierać. Mówię o wódach na bazie zboża (czyli nie z kartofli jak luksusowa itp.) - czyli o znakomitej większości wódy na rynku. Tak samo piwo ma gluten. Bo wbrew dziwnej obiegowej opinii, że piwo robi się z chmielu to piwa (tak jak większość wódy) robi się ze słodu jęczmiennego a chmiel to tylko dodatek.

No ale skoro sadol uczy i sadol bawi to to powiem, że piwo "perła chmielowa" nie zawiera w swoim składzie chmielu.

Nabs napisał/a:

@Velture nie chce mi się wierzyć że dostaje wstrząsu - sraczka i bule brzucha może wymusić organizm. Może to być coś innego, co po prostu było w tym jedzeniu akurat.

Nie wiem. Nie wp🤬lam się tak głęboko w cudze życie aby analizować każdy składnik pokarmu jaki jedzą.
Mówię co mi sąsiad mówił o ich reakcji na białe pieczywo.
Jeśli masz rację to ją masz. Nie zaprzeczam, nie potwierdzam.

Jestem skłonny uwierzyć, że to taka sama bujda na resorach jak adhd.

Oponka napisał/a:

moje kurki są bezglutenowe. chcesz spróbować?

Twoja kurkę z chęcią spróbuję

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
realign 2017-07-19, 21:00
Velture napisał/a:

mówią, że nie czują różnicy między starymi płatkami a tymi bezglutenowymi... .

Ale czują różnicę między cołą a pepsi ;-P
Zgłoś
oozyxak0o 2017-07-20, 3:55
Oponka napisał/a:

@up to zapraszam do mnie! kurki wolnobiegające cały dzionek, żółtka jajek żółciutkie jak dupa osy, do tego sąsiad ma tylko 2 krowy i w zeszłym roku mu UE dop🤬liła karę za UWAGA!!! nadprodukcję mleka (z dwóch krów k🤬a ich p🤬lona zaj🤬a w dupę k🤬a mać), więc mleczko też świeżutkie i pachnące. we wsi obok mieszka Jakub Wędrowycz, a za miedzą mam sąsiada, który na moje koty wnyki zakłada, a pod sklepem raz w tygodniu ktoś komuś mordę obije. słowem! prawdziwa wieś!!!

zapraszasz do siebie to powiedz skąd jesteś, wieśniaro
Zgłoś
~Velture 2017-07-20, 6:11
realign napisał/a:

Ale czują różnicę między cołą a pepsi ;-P

No akurat między colą a pepsi jest w c🤬j różnica.
Ja wolę pepsi bo w niej czuję jakiś smak a cola to gówno.
Swoją drogą nie pijam żadnego ale jakbym musiał to wybrałbym pepsi.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
~kotka_w_piwnicy 2017-07-21, 0:25
Velture napisał/a:

Tia... Są ludzie którzy mają alergię na różne rzeczy i córki mojego sąsiada mają silną alergię na gluten i jak zjedzą coś z glutenem to dostają wstrząsu anafilaktycznego, sraki, rzygania i wypieków na skórze a potem lądują na oiom'ie.

Za to gardzę wszystkimi ludźmi którzy nie mają alergii glutenowej a w sklepach pytają o produkty bezglutenowe bo w necie się naczytali, że gluten zabija.

A jeszcze bardziej gardzę tymi j🤬ymi reklamami produktów które nigdy nie miały glutenu bo z racji swojego składu mieć go nie mogły. Ostatnio w jakimś tesco widziałem wędzoną rybę w opakowaniu z napisem "Bez glutenu"... K🤬a mać... serio?
Tak jak te p🤬lone płatki kukurydziane cornflakes czy jakoś co kilka p🤬d w reklamie je wp🤬la i mówią, że nie czują różnicy między starymi płatkami a tymi bezglutenowymi... NO SHIT! Ciężko wyczuć różnicę w NOWYCH płatkach kukurydzianych bez glutenu które mają taki sam j🤬y skład i proces produkcyjny jak stare płatki... które też nie miały j🤬ego glutenu bo kukurydza nie ma p🤬lonego glutenu k🤬a wasza mać.

Widzisz Pan, owe płatki wzbudziły również i moją ciekawość jebitnym napisem nań

podpis użytkownika

Nieproporcjonalnie wiele
Rzeczy nas dotyczy, które mało nas obchodzą
Chyba więcej szczęścia mają
Nie ci co się rodzą, a ci co umierają
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie