Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
IRA nie działa już od lat.
A tu psikus, może nie na taką skalę jak kiedyś, ale działa i to całkiem nieźle.
Od maja 2016 w Irlandii Północnej jest stan podwyższonego zagrożenia, w 2017 na 107 'planowanych, udaremnionych i dokonanych' ataków w UK, 88 było w NI - widziałeś coś o tym w mediach? Coś o ANP, CIRA, ONH?
Islamskie zamachy w Europie stanowią 16% wszystkich zamachów terrorystycznych.
Ale o tym się nie mówi, więc skąd ludzie mają wiedzieć. Poza tym islamskie zamachy są bardziej efektowne, zbierają większe żniwo no i są zgodne z narracją potrzebną jak woda na młyn politykom prawej jak i lewej strony
To organizacja przede wszystkim narodowo-wyzwoleńcza, nie religijna. Polacy też napadali na pociągi wojskowe, robili zamachy (w tym jeden skuteczny na cara, swoją drogą idiotyczny bo Aleksander był raczej liberałem) i są u nas bohaterami narodowymi...
są bardziej efektowne, zbierają większe żniwo no i są zgodne z narracją potrzebną jak woda na młyn politykom prawej jak i lewej strony
Zaciekawił mnie Twój post. Mam dwa pytania. Skąd te 16%? Masz do tych danych jakieś źródła?
No i do czego lewicowym politykom są potrzebne zamachy islamskie?
Na każdym kroku w swoich mediach przekręcają nagłówki, bagatelizują pobódki i pomijają narodowość zamachowców.
Pytanie kiedy wreszcie u nas? Chyba u Ciebie pedale i wracaj tam do siebie gdzie to wybuchło
Ocho.....
IRA nie działa już od lat.
Argument w chuj, niemcy nie mordują od lat, na pewno zwróci to życie 6 mln Polaków...
O IRA
To organizacja przede wszystkim narodowo-wyzwoleńcza, nie religijna. Polacy też napadali na pociągi wojskowe, robili zamachy (w tym jeden skuteczny na cara, swoją drogą idiotyczny bo Aleksander był raczej liberałem) i są u nas bohaterami narodowymi...
a skąd różnica między Irlandią a Anglią jak nie wyznanie? Jedni lubią papę w Watykanie inni królową, ot całe podłoże.
Piłsudski owszem napadał na pociągi... rosyjskie. Jak w Bitwie Warszawskiej zajebał 25 tysięcy kacapów to ok, jak napadł na pociąg to podły skurwiel....
Zaciekawił mnie Twój post. Mam dwa pytania. Skąd te 16%? Masz do tych danych jakieś źródła?
Raport Europol TE-SAT (Terrorism Situation and Trend Report) za rok 2017.
No i do czego lewicowym politykom są potrzebne zamachy islamskie?
Na każdym kroku w swoich mediach przekręcają nagłówki, bagatelizują pobódki i pomijają narodowość zamachowców.
Nie wiem czy same zamachy są potrzebne, ale z pewnością są wygodne bo polaryzacja społeczeństwa jest na rękę politykom zwłaszcza dużych partii.
a skąd różnica między Irlandią a Anglią jak nie wyznanie? Jedni lubią papę w Watykanie inni królową, ot całe podłoże.
Ty tak na serio? A może jedni lubią smalec a drudzy dżem na kanapkach?
Raport Europol TE-SAT (Terrorism Situation and Trend Report) za rok 2017.
Ciekawe jakie kryteria zamachów terrorystycznych stosuje Europol. Bo te 16% naprawde kontrowersyjne.
Nie wiem czy same zamachy są potrzebne, ale z pewnością są wygodne bo polaryzacja społeczeństwa jest na rękę politykom zwłaszcza dużych partii.
Nie sądze. Kryzys migracyjny i nieciekawa sytuacja związana z ciemnymi przybyszami w przeciągu 10 lat doprowadzi do zmiany nurtu. Zresztą już w Austrii, Włoszech czy wcześniej we Francji i Niemczech widać jak maleje poparcie dla liberalnych elit. Także w interesie obecnych elit jest by był spokój.
A tu psikus, może nie na taką skalę jak kiedyś, ale działa i to całkiem nieźle.
Od maja 2016 w Irlandii Północnej jest stan podwyższonego zagrożenia, w 2017 na 107 'planowanych, udaremnionych i dokonanych' ataków w UK, 88 było w NI - widziałeś coś o tym w mediach? Coś o ANP, CIRA, ONH?
Ale o tym się nie mówi, więc skąd ludzie mają wiedzieć. Poza tym islamskie zamachy są bardziej efektowne, zbierają większe żniwo no i są zgodne z narracją potrzebną jak woda na młyn politykom prawej jak i lewej strony
Nie wspomniales o reszcie faktow - te 16% zamachow o podlozu islamskim, probach zamachow i udaremnionych zamachow jest odpowiedzialne za 92% ofiar w calej EU.
Nie myslales, zeby zlozyc papiery go gowna wyborczego...?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów