Pali się sześć domów jednorodzinnych w Jankowie Przygodzkim koło Ostrowa Wielkopolskiego. Do pożaru doprowadził wybuch gazu. Na miejsce jadą strażacy i policja.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:20
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:43
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
w karczewie kiedys elektryke robilismy i koparka rozjebala rure z gazem, ale chlopa juz ze 300 metrow bylo slychac 'gascie szlugi' !
Zaginął operator koparki i jego kolega - oto moja wersja wydarzeń: chłopaki się najebali, przypadkiem (lub nie), rozjebali łyżką rurociąg i spierdolili do lasu. Znają się jutro i powiedzą, że nic nie pamiętają bo doznali szoku. W schowku lub pod siedzeniem koparki znajdą pogniecione puchy po browarach lub szkło po wódzie. Tyle w temacie.
Opowiem Wam, krótką historyjkę:
Pracowałem w geodezji jakiś czas temu i zdziwiło mnie jak niechlujny może być ten zawód. Niby geodezja to precyzja ponad wszystko, każdy milimetr może się liczyć, ale jednak tak nie było. Na porządku dziennym było naciąganie różnych pomiarów, wyników, obliczeń, itp. O ile z wodociągami czy kanalizacją nie ma takiego problemu, bo zazwyczaj są dość głęboko pod ziemią to akurat gaz leży ledwie 80cm-1m pod powierzchnią gruntu. Wystarczy małe przekłamanie i następcy kopiący w takim miejscu mogą skończyć swój żywot.
Podam przykład, w którym niestety brałem udział:
W planach rura gazowa miała przebiegać w chodniku. Co to oznacza dla budowlańców? Pierdolenie się z kostką. A, że blisko jezdni to pracownicy za poleceniem szefa zaczęli kłaść rury pod asfaltem(!), jakieś 50cm(!!!) od planowanego miejsca. To jeszcze może by przeszło, ale my musieliśmy to zinwentaryzować (czyt. pomierzyć i nanieść na mapy) tak jak jest w projekcie - w chodniku. Szef kazał - pracownik wykonał.
Przykre, ale prawdziwe. Nie jest to jedyna taka sytuacja, ale tę będę długo wspominał...
PS: Nie było to województwo Wielkopolskie.
Pracowałem w geodezji jakiś czas temu i zdziwiło mnie jak niechlujny może być ten zawód. Niby geodezja to precyzja ponad wszystko, każdy milimetr może się liczyć, ale jednak tak nie było. Na porządku dziennym było naciąganie różnych pomiarów, wyników, obliczeń, itp. O ile z wodociągami czy kanalizacją nie ma takiego problemu, bo zazwyczaj są dość głęboko pod ziemią to akurat gaz leży ledwie 80cm-1m pod powierzchnią gruntu. Wystarczy małe przekłamanie i następcy kopiący w takim miejscu mogą skończyć swój żywot.
Podam przykład, w którym niestety brałem udział:
W planach rura gazowa miała przebiegać w chodniku. Co to oznacza dla budowlańców? Pierdolenie się z kostką. A, że blisko jezdni to pracownicy za poleceniem szefa zaczęli kłaść rury pod asfaltem(!), jakieś 50cm(!!!) od planowanego miejsca. To jeszcze może by przeszło, ale my musieliśmy to zinwentaryzować (czyt. pomierzyć i nanieść na mapy) tak jak jest w projekcie - w chodniku. Szef kazał - pracownik wykonał.
Przykre, ale prawdziwe. Nie jest to jedyna taka sytuacja, ale tę będę długo wspominał...
PS: Nie było to województwo Wielkopolskie.
Mój szwagier jest pracownikiem Gazowni do której należy ten Gazociąg.
Przez dwoma godzinami wysyłał mi video, jak to wygląda z kilkuset metrów.
To właśnie on będzie stację tą odbudowywać (prawdopodobnie) więc postaram się o fotki.
Przez dwoma godzinami wysyłał mi video, jak to wygląda z kilkuset metrów.
To właśnie on będzie stację tą odbudowywać (prawdopodobnie) więc postaram się o fotki.
Po dwóch godzinach od zdarzenia odwoziłem znajomą, która mieszka tam... Policjant na dobry początek powitał nas tekstem "Tam już nie ma do czego wracać." Smutne, ale prawdziwe (ciekawe czy będą zdjęcia na harda? ). Aktualnie potwierdzono zgon 2 osób. Na miejscu ok. 150 strażaków, 80 policjantów... Zostały jeszcze do przeszukania 2 domy.
jeśli ktoś wejdzie w posiadanie nagrania policji pilotującej konwój Gaz Systemu udający się na miejsce wybuchu prosiłbym o upload
zastanawiająca jest też aktualna aktywność koparek w pobliżu miejsca całego zamieszania, ciekawe czy chcą coś ukryć
zastanawiająca jest też aktualna aktywność koparek w pobliżu miejsca całego zamieszania, ciekawe czy chcą coś ukryć
Putin z Tuskiem ....
Po tym jak szklanka mi sie spierdolila z biurka a okna prawie wyszły z futryny postanowiłem zobaczyć co się dzieje i ujrzalem to:
Niezłe z was pojeby wysadziliście wioskę żeby było co wrzucić na sadistic....szacun panowie.
Liczyłem na większą ilość materialów w tym temacie. Zawiedliście mnie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów