Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Przecież to jest materiał ogólnodostępny katowany w TVN co 5 minut.
co nie zmienia faktu, że ktoś musiał to udostępnić na jakieś portale, by TVN mógł sobie go odtwarzać. Ten co wrzucił będzie musiał określić skąd wziął film i tamtą osobę od której go otrzymał będą ganiać. Uwierz mi, wiem coś o tym.
@janlew taaa, fajnie się pierdoli zza monitora. Życie to nie jest GTA gdzie robisz takie manewry, a jak Ci się nie uda to odpalasz save jeszcze raz. W takim momencie instynkty biorą górę i ludzie zwyczajnie będą hamować.
Ty oglądając film wiesz, że coś się stanie więc patrzysz na tę ciężarówkę od początku - kierowca na drodze mógł w tym czasie spoglądać na pobocze albo choćby w lusterko. Efektem jest reakcja dopiero kiedy Lora przebija się przez bariery i jest na jego pasie.
Poza tym, opcji ucieczki zbytnio nie było. Po prawej niby było miejsce ale na tę stronę przewracała się ciężarówka, więć istniało ryzyko że nagrywający będzie przygnieciony. Druga sprawa to nawet jakby tam zjechał, nic by to nie dało bo Kijanki się wysypały i też by w niego walnęły.
Do tego nie wiem czy tam nie ma większego rowu, który sam w sobie mógłby uszkodzić auto. A wtedy, ubezpieczyciel ciężarówki mógłby nie chcieć pokryć kosztów naprawy.
Nie gram w GTA, ale na miejscu średnio doświadczonego kierowcy, który się zagapił jak ten, uciecza w pole na pełnym ogniu, zdaję się być oczywista. Ja bym zrobił jeszcze coś innego i dużo wcześniej, ale ja mam za sobą i setki tysięcy na autostradach, i kilka oesowych sezonów. Normalnie zasada numer jeden bezpiecznej jazdy na takich drogach to wiedzieć co jest za Tobą, spoglądanie w lusterka powinno być prawie "tikiem", a dalej to już umiejętności.
Natomiast co wiem na pewno, to że ślepe zatrzymanie auta jest najgorszą opcją w takich sytuacjach. Nie rozpedzisz go w ulamkach sekund, nawet do 1/10 prędkości jaką miałeś, a co za tym idzie masz zerową możliwość jego sterowaniem w obec sunącej na boku przeszkody..
Natomiast gadanie o ubezpieczeniach, to już kompletna bzdura. Nikt o tym nie myśli w czasie zagrożenia poważnym wypadkiem, tym bardziej na 2 pasmówce, tym bardziej z udziałem Tira.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów