📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:15
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
To nie jest platforma tylko jakiś ruski naziemny szrot - nawet w afryce platformy postawione na morzu lepiej wyglądają. Wiem bo jestę ekspertę.
ale się wkręcił w te robotę
To może się wypowiem bo pracowałem na nie jednej wiertni w Polsce naszej kochanej i z tego co widzę to raczej u ruskich bo syf kiła i mogilła na stole wiertniczym u nas to nie dopuszczalne żeby przewody hydrauliczne/elektryczne wisiały sobie podwieszone - powinny być w przepustach technologicznych a dwa powiem co tak się naprawdę stało tak więc, panowie wiertacze a właściwie pomocnicy stołowi wiertacza z nie frasobliwości kierownictwa, wiertacza lub innego chujka nie mieli na wiertni kluczy odpowiednich do tej średnicy przewodu (poprostu klucze były za duże ) taki klucz działa jak popularna "żabka" czyli ma zęby które zapierają się o rure/przewód i najprościej mówiąc jakiś chuj kazał pomiędzy ten klucz a przewód włożyć szpic tak aby zaparł się do przewodu i wypełnił tą lukę ale oczywiście półgłowki zapomniały że klucze są przyciągane z siłą kilku ton i gościu poprostu trzymał cały czas szpic klucz się obkręcił bo nie chwycił rury a nieszczęśnik razem z nim się obkręcił i najprawdopodobniej choć tego nie widać doszło wręcz do przerwania kręgosłupa i rdzenia w skutek rozciągnięcia
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów