Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Nie zawsze i nie wszędzie. Czasem śrubunki zostają dożywotnio.
Dokładnie. Czasem śruby i blachy się zostawia.
u mnie jedna mała kontuzja na treningu skończyła się na 17 operacjach kolana i 3 endoprotezach w ciągu 5 lat tego samego kolana
Co trenowałaś?
Cham to cie robił robaku.
A reCHablitacja to ci się należy twojego skatowanego odbytu.
Ty piepszony pedale odwal się od mojej dupy. Ale pedał
Ale dzban jesteś... naklejkę po angielsku żeś dojrzał , a imienia i rocznika już nie?
Nie dosc, ze jestes klamca, to jeszcze grasz w Tibie?
lekko atletyka skręcone na płotkach
Uwielbiam oglądać lekkoatletykę, szczególnie w wydaniu kobiecym, dlatego tym bardziej współczuję.
Pozdrów nóżkę.
Pytanie: usuwa się czy nie?
Odpowiedź: I tak i nie
Z reguły tego typu implanty usuwa się po okresie leczenia, kiedy kości się już zrosną. Pozostawienie ich na dłużej mogło by powodować szereg nieprzyjemności, jak np osłabienie właściwej kości (tzw "stress shielding"), stany zapalne spowodowane migracją jonów, zużycie korozyjne bądź zmęczeniowe a w konsekwencji "połamanie się" implantu itp itd. Mówimy tu jednak o sytuacjach gdyby implant siedział np 20 lat lub więcej. To też jest jeden z głównych powodów dla którego implantu się NIE usuwa. Jak połamany dziadek lub babeczka mają 70lat w momencie operacji to po pierwsze, zanim coś odczują to już dawno zemrą, a po drugie, po co ich męczyć ponownie i kroić.
Wiele implantów do traumatologii (chirurgii urazowej) mają okresy życia po 20-30lat. Endoprotezy czyli te zastępujące stawy nawet 60. Tych się nie wyjmuje i są dożywotnie, w najgorszym wypadku wymienia po jakimś czasie
Dzień dobry, pozwólcie że się przedstawię - jestem ekspertem. Pracuję w firmie produkującej takie "blaszki" to i się wypowiem
Pytanie: usuwa się czy nie?
Odpowiedź: I tak i nie
Z reguły tego typu implanty usuwa się po okresie leczenia, kiedy kości się już zrosną. Pozostawienie ich na dłużej mogło by powodować szereg nieprzyjemności, jak np osłabienie właściwej kości (tzw "stress shielding"), stany zapalne spowodowane migracją jonów, zużycie korozyjne bądź zmęczeniowe a w konsekwencji "połamanie się" implantu itp itd. Mówimy tu jednak o sytuacjach gdyby implant siedział np 20 lat lub więcej. To też jest jeden z głównych powodów dla którego implantu się NIE usuwa. Jak połamany dziadek lub babeczka mają 70lat w momencie operacji to po pierwsze, zanim coś odczują to już dawno zemrą, a po drugie, po co ich męczyć ponownie i kroić.
Wiele implantów do traumatologii (chirurgii urazowej) mają okresy życia po 20-30lat. Endoprotezy czyli te zastępujące stawy nawet 60. Tych się nie wyjmuje i są dożywotnie, w najgorszym wypadku wymienia po jakimś czasie
Czyli jak ktoś ma 20,30,40 lat i założone trochę złomu to czeka go wyciąganie tego
Czemu nie wrzuciłeś zdiecia RTG z przed poskładanie nogi.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów