Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nie ma za co
Życie to zupa, a ja mam widelec@Slonx, mnie na prawku uczyli, że wyprzedzanie na trzeciego to jest w momencie gdy ma się dwa pasy ruchu, jeden w jedną, a drugi w drugą stronę. Jedzie samochód przed nami, a jeden z naprzeciwka, a my akurat zaczynamy wyprzedzać i znajdujemy się w położeniu 3 samochody koło siebie na 2 pasach.
To źle cię uczyli.
@black snake- uczył Cię debil. Mamy przykład "jakości" nauczania w pseudo OSK.
Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy... Kiedy "wyprzedzanie na trzeciego" zmieniło swoje znaczenie?
W bardzo starych książkach dotyczących interpretacji kodeksu drogowego (a chuj, czytałem se takie) termin ten był wyjaśniony w taki sposób, że trzy pojazdy jadą po drodze jednopasmowej obok siebie w TYM SAMYM kierunku, czyli chodzi o wyprzedzanie pojazdu, który wyprzedza.
Prosty przykład:
Od kiedy tego terminu nie używa się w odniesieniu do tego zjawiska, tylko do takich, jak na filmiku?
Wyprzedzanie na trzeciego jest wtedy, gdy we dwóch wyprzedzacie trzeci pojazd. Sam się kiedyś na to nabrałem i gdyby nie zahamował ten wyprzedzany byłoby grubo.
A co niby kurwa przedstawia ten filmik?
że trzy pojazdy jadą po drodze jednopasmowej obok siebie w TYM SAMYM kierunku, czyli chodzi o wyprzedzanie pojazdu, który wyprzedza.
Prosty przykład:
To jest droga jedno jezdniowa, dwupasmowa o przeciwnych kierunkach ruchu.
Co do wyprzedzania na trzeciego to nie jest jak na filmiku.
Dwóch jedzie w jedna stronę a jeden nadjeżdża z przeciwka. Wciska się pomiędzy dwa mijające pojazdy. Ten wyprzedzający wciska się "NA TRZECIEGO".
To jest droga jedno jezdniowa, dwupasmowa o przeciwnych kierunkach ruchu.
Masz rację, zastosowałem skrót myślowy.
Dwóch jedzie w jedna stronę a jeden nadjeżdża z przeciwka. Wciska się pomiędzy dwa mijające pojazdy.
Jesteś debilem.
Ten wyprzedzający wciska się "NA TRZECIEGO".
A ten, co wyprzedza pojazd który już wyprzedza, nie wciska się "na trzeciego"?
W ogóle to żal z tobą dyskutować. Rozumiem, że panowie Jan Zasel i Zbigniew Więckowski to dla ciebie pizdy, bo użyli tego określenia w takim znaczeniu, jak ja się posługuję, jeszcze w 1971 roku?
Jesteś debilem.
Nie, to ty jesteś debilem bo nie obrażam cię tylko się włączyłem do dyskusji.
A co do tematu, to racja. To też jest jazda "na trzeciego", ale nie w najpopularniejszym tego zjawiska znaczeniu. Co pokazałeś na filmiku to już ekstremum debilizmu. Jak u ciebie.
Aha, i nie podawaj mi tytułów z lat siedemdziesiątych bo przepisy w ciągu prawie pół wieku się trochę zmieniły (może nie w tym przypadku, ale możesz podać bardziej aktualne źródło chcąc być wiarygodnym). Debilu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów