18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:52
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:41

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lukasz2525 2014-02-08, 14:35
Chyba na zakrecie , a nie na trzeciego .
Zgłoś
~żułw 2014-02-08, 15:21
Jeszcze ci nikt nie powiedział to ja powiem: e gościu to nie je na czeciego, by było na czeciego jakby jeszcze tego gościa gościu brał.
nie ma za co

Życie to zupa, a ja mam widelec
Zgłoś
Black Snake 2014-02-08, 15:45 2
@Slonx, mnie na prawku uczyli, że wyprzedzanie na trzeciego to jest w momencie gdy ma się dwa pasy ruchu, jeden w jedną, a drugi w drugą stronę. Jedzie samochód przed nami, a jeden z naprzeciwka, a my akurat zaczynamy wyprzedzać i znajdujemy się w położeniu 3 samochody koło siebie na 2 pasach.
Zgłoś
S................x 2014-02-08, 15:51 3
Black Snake napisał/a:

@Slonx, mnie na prawku uczyli, że wyprzedzanie na trzeciego to jest w momencie gdy ma się dwa pasy ruchu, jeden w jedną, a drugi w drugą stronę. Jedzie samochód przed nami, a jeden z naprzeciwka, a my akurat zaczynamy wyprzedzać i znajdujemy się w położeniu 3 samochody koło siebie na 2 pasach.

To źle cię uczyli.
Zgłoś
F................6 2014-02-08, 16:29
haha, dobrze chujowi.
Zgłoś
dogip 2014-02-08, 20:00
I kurwa dobrze! W barszcz sosnowskiego. Przywieźliście do Polski, to teraz jak z rozbitego auta u siebie będziecie wychodzić to niech wam dupy poparzy.
Zgłoś
Moshe 2014-02-08, 20:49
@Slonx - zaczęli tak mówić, kiedy wprowadzili pierdoloną propagandę, że jak nie jedziesz wszędzie 50 to jesteś mordercą...
Zgłoś
fireman.uns 2014-02-08, 21:52
@slonx- masz 100% racji.
@black snake- uczył Cię debil. Mamy przykład "jakości" nauczania w pseudo OSK.
Zgłoś
gjpk 2014-02-08, 22:43
Slonx napisał/a:

Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy... Kiedy "wyprzedzanie na trzeciego" zmieniło swoje znaczenie?
W bardzo starych książkach dotyczących interpretacji kodeksu drogowego (a chuj, czytałem se takie) termin ten był wyjaśniony w taki sposób, że trzy pojazdy jadą po drodze jednopasmowej obok siebie w TYM SAMYM kierunku, czyli chodzi o wyprzedzanie pojazdu, który wyprzedza.
Prosty przykład:

Od kiedy tego terminu nie używa się w odniesieniu do tego zjawiska, tylko do takich, jak na filmiku?

Wyprzedzanie na trzeciego jest wtedy, gdy we dwóch wyprzedzacie trzeci pojazd. Sam się kiedyś na to nabrałem i gdyby nie zahamował ten wyprzedzany byłoby grubo.
Zgłoś
MrTijomono 2014-02-08, 23:10
@Up
A co niby kurwa przedstawia ten filmik?
Zgłoś
Black Snake 2014-02-09, 0:40
fireman.uns, OSK bardzo dobry ;] poza tym nie tylko jedną kategorię robiłem i wszędzie tak uczyli. Poza tym coś co było 30 lat temu, teraz mogło się zmienić. Do tego dodam, że OSK nauczyły mnie na tyle, że spokojnie mogę podchodzić do egzaminu na egzaminatora WORD. A kursów miałem niecałe 100h, a większość z was pewnie niecałe 30. A no i zapomniałem. Zdecydowana większość z was ma oczywiście rację 'bo jestem starszy i wszystko lepiej wiem'.
Zgłoś
The.prophecy 2014-02-09, 0:50
"na trzeciego" to znaczy wtedy, gdy pojazd, który chcesz wyprzedzić, wyprzedza inny pojazd lub omija przeszkodę. A niestety już nawet telewizja (która z resztą i tak kłamie) podaje "na trzeciego" sytuację w której wyprzedzający zmusza jadących z naprzeciwka do zjechania na pobocze. To nie jest "na trzeciego" tylko ratowanie własnego tyłka przed kretynizmem innych.
Zgłoś
jednoręki-ujeżdżacz 2014-02-09, 13:04
Slonx napisał/a:

że trzy pojazdy jadą po drodze jednopasmowej obok siebie w TYM SAMYM kierunku, czyli chodzi o wyprzedzanie pojazdu, który wyprzedza.
Prosty przykład:

To jest droga jedno jezdniowa, dwupasmowa o przeciwnych kierunkach ruchu.
Co do wyprzedzania na trzeciego to nie jest jak na filmiku.
Dwóch jedzie w jedna stronę a jeden nadjeżdża z przeciwka. Wciska się pomiędzy dwa mijające pojazdy. Ten wyprzedzający wciska się "NA TRZECIEGO".
Zgłoś
S................x 2014-02-09, 19:46
jednoręki-ujeżdżacz napisał/a:

To jest droga jedno jezdniowa, dwupasmowa o przeciwnych kierunkach ruchu.

Masz rację, zastosowałem skrót myślowy.

Dwóch jedzie w jedna stronę a jeden nadjeżdża z przeciwka. Wciska się pomiędzy dwa mijające pojazdy.

Jesteś debilem.

Ten wyprzedzający wciska się "NA TRZECIEGO".

A ten, co wyprzedza pojazd który już wyprzedza, nie wciska się "na trzeciego"?

W ogóle to żal z tobą dyskutować. Rozumiem, że panowie Jan Zasel i Zbigniew Więckowski to dla ciebie pizdy, bo użyli tego określenia w takim znaczeniu, jak ja się posługuję, jeszcze w 1971 roku?
Zgłoś
jednoręki-ujeżdżacz 2014-02-09, 22:27
Slonx napisał/a:

Jesteś debilem.

Nie, to ty jesteś debilem bo nie obrażam cię tylko się włączyłem do dyskusji.
A co do tematu, to racja. To też jest jazda "na trzeciego", ale nie w najpopularniejszym tego zjawiska znaczeniu. Co pokazałeś na filmiku to już ekstremum debilizmu. Jak u ciebie.
Aha, i nie podawaj mi tytułów z lat siedemdziesiątych bo przepisy w ciągu prawie pół wieku się trochę zmieniły (może nie w tym przypadku, ale możesz podać bardziej aktualne źródło chcąc być wiarygodnym). Debilu.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem