Przyda się każdemu, kto dostanie swoje(?) zdjęcie z fotoradaru.
Przyda się każdemu, kto dostanie swoje(?) zdjęcie z fotoradaru.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Sporo hipokrytów krytykujących tylko za to od kogo wyszło takie pismo. Skoro to "ten pajac z telewizji" to trzeba mądrze zjechać, a prawda jest taka, że każdy by tak chciał. Nie dla tego, że przekracza się prędkość w mieście, dlatego, że stawia się ograniczenie na trasie do 50 i fotoradar bez żadnej przyczyny innej niż chęć zdzierania z kierowcy ostatniej złotówki. Niech nikt nie wmawia sobie że fotoradary mają na celu podnoszenie bezpieczeństwa na drogach. Zresztą statystyki z innych krajów pokazują, że często fotoradary mają odwrotny skutek.
Skoro jeździsz zgodnie z przepisami, to po co się produkujesz z tymi fotoradarami? Skoro uważasz, że państwo robi to specjalnie żeby kasę od ciebie wyciągnąć, to zrób państwu na złość i jeździj zgodnie z przepisami. Mandaty powinny być jeszcze większe i powinny być obliczane procentowo, na podstawie rozliczenia podatkowego z poprzedniego roku, a tym co nie pracują, powinni obliczać mandat procentowo od średnie krajowej, razy dwa.
GÓWNO PRAWDA!
Nawet jeśli reszta tego tekstu to badziew, to jeśli w ustawie jest napisane że fotoradar ma być żółty a nie był i jebnął mi fotkę to dlaczego mam im tego nie zarzucić tylko jak pisze Marshal "a ja juz zlapia to nie kombinowac tylko placic i tyle"?
TAKI CHUJ JAK BATOREGO KOMIN!!!
Piwo wielkie masz ode mnie za ten artykuł. Skonsultuję go z kumplem który jest radcą prawnym, delikatnie poprawię jak się pojawią jakieś nieścisłości i wydrukuję sobie na wyrost.
A tym urobionym przez ruchające nas Państwo Polskie życzę powodzenia i przyjmujcie i biegajcie w zębach jak pieski na pocztę i płaćcie te jebane mandaty! Kij wam w oczodoły.
Dlaczego wy wszyscy negujecie te wypociny? Aż tak was już urobili w tym kraju że dajecie się ruchać w te wasze owrzodzone dupska? Czy według was należy trząść portkami jak "pan władza" mocniej tupnie? Schylać głowy jak urzędnik pierdolnie pięścią w stół?
GÓWNO PRAWDA!
Nawet jeśli reszta tego tekstu to badziew, to jeśli w ustawie jest napisane że fotoradar ma być żółty a nie był i jebnął mi fotkę to dlaczego mam im tego nie zarzucić tylko jak pisze Marshal "a ja juz zlapia to nie kombinowac tylko placic i tyle"?
TAKI CHUJ JAK BATOREGO KOMIN!!!
Piwo wielkie masz ode mnie za ten artykuł. Skonsultuję go z kumplem który jest radcą prawnym, delikatnie poprawię jak się pojawią jakieś nieścisłości i wydrukuję sobie na wyrost.
A tym urobionym przez ruchające nas Państwo Polskie życzę powodzenia i przyjmujcie i biegajcie w zębach jak pieski na pocztę i płaćcie te jebane mandaty! Kij wam w oczodoły.
Kocham takie frajerskie teksty. Prawo jest od tego żebyś je przestrzegał, a jak masz problem, to państwo powinno cie gnoić, aż zaczniesz je przestrzegać. Takie jest moje zdanie. Prawo nie jest doskonałe, bo jest tworzone przez ludzi, ludzie mają go przestrzegać i też egzekwować, a jak każdy wie, daleko nam do doskonałości. Natomiast uregulowanie zasad współżycia jest niezbędne w cywilizowanym kraju, a jak ci się nie podoba, to jedz do afryki, tam jest wiele krajów, gdzie przepisy prawie nic nie regulują.
Kurwa, jaki krętacz. Przepisy są po to żeby zgodnie z nimi jeździć, jak je łamiesz to przyjmij konsekwencje na klatę a nie wykręcaj się jak gimbus przed nauczycielką. Nigdy Cejrowskiego nie lubiłem, ale tym wpisem to przeszedł sam siebie, pozbawiony godności i honoru krętacz.
A nie wkurwia Cię fotoradar co 10 km na trasie? No dobrze, zrób sobie 1 dzień 'przepisowej jazdy' w mieście. Nie zdziw się jak na światłach będą Cię wyzywać od chujów, bo jako jedyny jedziesz 50 km/h dwupasmówką. I to lewym pasem, bo za Kierfurem chcesz skręcić, a nikt nie wpuści kogoś takiego przed siebie. W Niemczech jeździsz po autostradach 150, lub 270 km/h, od czasu do czasu masz ograniczenie do 120. Te przepisy rozumiem. Polskich nie rozumiem.
A nie wkurwia Cię fotoradar co 10 km na trasie? No dobrze, zrób sobie 1 dzień 'przepisowej jazdy' w mieście. Nie zdziw się jak na światłach będą Cię wyzywać od chujów, bo jako jedyny jedziesz 50 km/h dwupasmówką. I to lewym pasem, bo za Kierfurem chcesz skręcić, a nikt nie wpuści kogoś takiego przed siebie. W Niemczech jeździsz po autostradach 150, lub 270 km/h, od czasu do czasu masz ograniczenie do 120. Te przepisy rozumiem. Polskich nie rozumiem.
Rozumiem że te Niemcy to znasz tylko z opowiadań? Bo tam co krok są poustawiane 30 (!!) i co ciekawe - niemiaszki tyle jeżdżą (!!!). Także jakbyś zrobił sobie 'dzień przepisowej jazdy w mieście w Niemczech' to byś chyba ochujał.
Rozumiem że te Niemcy to znasz tylko z opowiadań? Bo tam co krok są poustawiane 30 (!!) i co ciekawe - niemiaszki tyle jeżdżą (!!!). Także jakbyś zrobił sobie 'dzień przepisowej jazdy w mieście w Niemczech' to byś chyba ochujał.
No, nie trafiłeś. Gdzie masz te trzydziestki, opowiedz mi. W centrum Hannoveru? Berlina? U nas masz dwudziestki... mówię o prędkościach na autostradzie i terenach niezamieszkałych.
władza utrudnia życie i stawia kolejne setki fotoradarów.
Racja, lepiej wszystkie powypierdalać, i niech banda debili nakurwia 150 na godzinę... Poza tym Cejerowski to pojeb.
ja pierdole jak mnie wkurwia takie pierdolenie, "zakurwiałem 150 na 70tce ale chuj nie będę płacił mandatu bo mnie bezprawnie skontrolowali" zacznijcie pizdy jeździć zgodnie z przepisami, to raz że ilość wypadków zmaleje, dwa nie będziecie musieli kombinować jak tu nie płacić tego mandatu, oraz najważniejsze 3 chyżemu rujowi się budżet posypie bo sobie założył że wpływy z mandatów mają wynieść 1,5mld zł...
dura lex sed lex...
DurNa lex, sed lex.
- fabrycznie dopuszczalny błąd pomiaru 2km/h (zapis w legalizacji)
- kąt pomiaru (powinien być jak najbardziej na wprost)
- drżenie ręki psa
- kolor auta (ciemne kolory mocniej odbijają fale)
- podgrzewana przednia szyba (druciki fałszują pomiar)
- kąt pochylenia grila i szyby
- ruchy wentylatorów (chłodnicy, chłodnicy klimy)
Ni chuja, każda instancja zbijała mnie mimo, iż przedstawiłem badania DEKRy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów