📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
liczba jezusów jest wprost proporcjonalna do ilości złożoną na ofiare x ilość godzin spedzonych w kościele?
WalniętyKnur napisał/a:
jak mnie wkruwia, jak ktoś mówi "tysiąc złoty"
A mnie wkurwia takie poprawianie przez innych ludzi co się Miodka i tej cipy co ją tu wrzucają ostatnio nasłuchali za dużo.
Mową artykułowaną ludzkość posługuje się od kilku tysięcy lat. Przez cały ten czas ewoluowała czy to pod wpływem podbojów, kolonizacji czy po prostu zmieniała się sama z siebie. To samo dotyczy języka Polskiego, po tym jak ten wyłonił się z języka Słowian. Przez cały ten czas nieustannie się zmieniając. Poczytaj sobie Polskie pisma z różnych epok. Nigdy nikt tego nie zatwierdzał żadna rada języka polskiego czy inne gówno, język po prostu zmieniał się sam pod wpływem pewnych zdarzeń.
Wiec po jaki chuj potrzebni są teraz jacyś kontrolerzy do badania poprawności mowy. Mowa zmienia się samodzielnie kontrolerzy nie są do tego potrzebni. Po jaki chuj ktoś wtrąca się w zmiany w mowie.
Mam wrażenie że wymyślili to po prostu absolwenci Polonistyki których jest 5 razy więcej niż potrzeba, a coś robić trzeba, więc z nudy wymyślają sobie jakieś zasady, i "decydują" jak mówić można, a jak nie.
Tylko ja się pytam jakim prawem to robią skoro mowa zawsze ewoluuje samodzielnie bez żadnej kontroli i często w sposób niedający się za bardzo wytłumaczyć (chociaż poloniści oczywiście jakoś tłumaczą, znowu z tej nudy). To dlaczego nagle ktoś zawłaszcza sobie prawo do decydowania jak mówić można, a jak nie.
Jednym słowem komunistyczne gówno znowu wychodzi na wierzch, kontrola każdego aspektu życia, gorzej niż bydło. Dla krowy nikt nie mówi jak muczeć może, a jak nie.
Mowa spełnia funkcję komunikatywna, jak rozumiesz co znaczy "poszłem się wysrać" to znaczy że swoją role spełniła znakomicie. Poloniści pewnie jakoś wyjaśnią dlaczego powinno być poszedłem a nie poszłem, ale chuja mnie ich zdanie obchodzi. Zawsze mowa się zmieniała sama to dlaczego nagle potrzebne są do tego jakieś zasady. Poszłem samo by się w końcu usunęło albo zostało by poprawnym słowem, a może było by używane zamiennie.
Ale dlaczego ktoś ma o tym odgórnie decydować?
@up: No nieźle. Zwrócisz uwagę jak trzeba poprawnie pisać i nie psuć polskiego języka to zamiast podziękowań będziesz nazwany komunistą. Czas wynosić się z internetu...
ale dlaczego twierdzisz że tak jak ty mówisz jest poprawnie. Kto dał ci prawo eo decydowaniu o tym.
Głównym komunistą to jest tutaj władza bo to ona chce mieć kontrole nad wszystkim(choć z drugiej strony to wszyscy ludzie którzy taką władze wybierają) i płaci za tą kontrole, wiec poloniści niejako korzystają.
Głównym komunistą to jest tutaj władza bo to ona chce mieć kontrole nad wszystkim(choć z drugiej strony to wszyscy ludzie którzy taką władze wybierają) i płaci za tą kontrole, wiec poloniści niejako korzystają.
myha napisał/a:
Wiec po jaki chuj potrzebni są teraz jacyś kontrolerzy do badania poprawności mowy.
nikogo nie kontroluję, ba, nienawidzę kontrolerów, zwłaszcza tych, co robią z tego kierunek studiów (językoznawstwo) i robią odkrycia na mairę ameryki, że język jest pisany i mówiony i słuzy do przekazywania informacji.
Wyrażam tylko swoją ocenę zachowań, do czego mam prawo.
to tysiąc zlotych czy 10000 PLN
@ bobrele
od kiedy tysiac to jedynka i cztery zera??
od kiedy tysiac to jedynka i cztery zera??
58 Jezusów, a teraz dawaj moje 10 tysięcy skurwysynu
Moja ciotka miała podobnie, cały pokój wystrojony obrazkami i jezusami. Zmarła przez samobója, niestety mimo tylu obrazków dusza poszła w dół
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów