Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jadłeś? serio? zawsze chciałem spróbować choć dla mnie to trochę kontrowersyjne ;/
To się da zjeść chociażby z ciekawości, ale np. owadów to już nie nie dałbym rady.
Nie mój tylko twoja stara
Nie złość się tak jak skończę to ci rzucę jakieś resztki na podłogę psie xD
Hah na fizjologii sie robilo takie doswiadczenia z zabami poki eko swiry tego nie ukrocily.
U zaby po przerwaniu rdzenia kregowego nadal wystepuja odruchy ktore sa integrowane na danym poziomie rdzenia (w tym przypadku odruch zginania na bodziec bólowy nie wymaga ingerencji mózgu)
U ludzi jest tak samo tylko ze u zaby wstrzas rdzeniowy po przerwaniu rdzenia trwa kilka minut a u ludzi do miesiaca i wtedy wszystkie odruchy wracają
mòj znajomy mi opowiadał jak kupił udka w lidlu przyrzadził za 200 zł ,i ......zrzygał się nie biorąc tego do ust
A smakowało mu to potem?
We Francji to kiedyś musieli chyba mocno głodem przymierać jeśli zaczęli jeść żaby i ślimaki.
Podczas komuny paryskiej sie zaczelo takie ucztowanie jak niemcy paryz otoczyli
We Francji to kiedyś musieli chyba mocno głodem przymierać jeśli zaczęli jeść żaby i ślimaki.
Ślimaki smakują podobnie do kurczaka i nie wyróżniają się jakoś bardzo .
Za 1kg ślimaków dostaniesz od 3 do 6zł, a we Francji ceny już są różne. Ceny można znaleźć w google.
Dobry sposób na biznes sobie ktoś wymyślił, bo jeść tego się nie opłaca.
Specjalista jakiś wyjaśni ?
Pamięć mięśniowa ?
VoooDoo ?
Jakaś partia polityczna ?
Nie moje wyjasnienie. Ukradlem z wykopu:
Sól kuchenna to inaczej chlorek sodu - NaCl. Udka jak widać są świeże, komórki nie uległy nekrozie. Posypanie solą kuchenną powoduje dysocjację NaCl na jony Na+ i Cl-. Wzrost zewnątrzkomórkowy jonów sodu powoduje depolaryzację błony komórkowej w nerwach (powstaje potencjał czynnościowy) i generowany jest skurcz w mięśniach.
Specjalista jakiś wyjaśni ?
Pamięć mięśniowa ?
VoooDoo ?
Jakaś partia polityczna ?
jakby lewak, ale może też michnik albo płaczący
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów