18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 16 minut temu

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
rossiNH 2012-12-17, 23:46 2
Ja bym osobiście tego głupotą nie nazwał, sam kilka razy byłem w takich gorących sytuacjach, i wiem, ciężko podjąć rozsądną decyzję. Pojazd uprzywilejowany często jedzie z ogromną prędkością, zmieniając co sekunda pasy, i bardzo łatwo podjąć jest decyzję, która spowoduje wypadek/kolizję, dodać do tego złe warunki atmosferyczne(np. jak w filmiku mgła), albo ciasny korek w środku miasta, i łatwo już nie jest. Moim zdaniem trzeba zachować spokój, i bacznie obserwować pojazd, różni kierowcy nimi jeżdżą(pojazdem uprzywilejowanym) i rożne style prezentują , jeśli np. widzimy, że co chwila zmienia pasy i wymija slalomem, najlepiej jechać równym tempem, nie zmieniając pasa, jeśli widzimy, że wszyscy zjeżdżają mu i ustępują, najlepiej zrobić to samo odpowiednio wcześnie, żeby w ostatniej chwili nie próbował nas wyminąć zmieniając pas, a wtedy wiadomo co, więc tak jak mówię wszystko zależnie od warunków atmosferycznych, drogowych itd. ale na pewno w większości przypadków nie jest to głupota
Zgłoś
maciekawski 2012-12-17, 23:47 1
sidian napisał/a:

Tak? A gdzie to jest napisane? Ludzie odpierdalają takie szopki na widok karetki czy strażaków, że mózg rozjebany. Ładują się na trawinki, po pasach na chodnik, wpieprzają się na sąsiednie pasy bez patrzenia w lusterka... a kto powiedział, że mają taki obowiązek?

Po pierwsze nikt nie ma obowiązku ustąpienia pierwszeństwa pojazdowi uprzywilejowanemu, jeśli wymaga to złamania przepisów. Po drugie robiąc to nierzadko opóźnia się dojazd pojazdu uprzywilejowanego i tworzy zagrożenie na drodze. Na moich oczach jakiś kretyn tak ustąpił karetce, że potrącił dwóch pieszych przy pasach. Nie mocno, ale jednak. Zapewne kolejna karetka musiała podjechać po nich.

Gościom, którzy tak zapierdalali we mgle gratuluję pomysłu, naprawdę. Dokładnie w ten sposób zginęła kobieta na pasach. Karetka jechała do rannego i rozjechała kobietę, która zemdlała na pasach, bo jechali tak szybko, że przechodnie, którzy przy niej stali nie zdążyli ich zatrzymać. Takie zapierdalanie we mgle to loteria. Jakby im ktoś do skrętu w lewo się tam ustawił, to by nie tylko nie dojechali, ale jeszcze ktoś by dostał czapę.

Ciekawe, czy będziesz tak pierdolił, jak będą jechali po ważną dla Ciebie osobę.
Podane przez Ciebie przypadki są tak skrajne i rzadko spotykane, że nad nimi się już nie będę rozwodził
Zgłoś
GranatPL 2012-12-17, 23:47 1
A potem taki jeden z drugim zawalidroga pierdoli że karetka jechała 30minut
Zgłoś
janstar 2012-12-17, 23:50
Dokładnie, gościu nie życzę Ci tego i oby Cię to nigdy nie spotkało - ale nie jeden raz czekałem na karetkę taki czas, że się kurna dziwiłem jak można tyle jechać a sytuacja była nie ciekawa. Weź się puknij w czoło i pomyśl nad tym, co piszesz...
Zgłoś
NWC 2012-12-17, 23:54
Ja mam sposób na to aby nie przeszkadzać pojazdom uprzywilejowanym, po prostu jeżdże szybciej od nich
Zgłoś
kramos 2012-12-17, 23:56
szanujcie tez kierowcow ponad polowa karetek na sygnale jedzie z osobami ktore niemusza pilnie znalezc sie w szpitalu chodzi tylko i wylacznie o to zeby szybciej przejechac przez korki i zrobic wiecej wyjazdow dziennie wiec niestety sygnal nie rowna sie temu ze zycie osoby jest zagrozone.(sam mialem okazje jechac ze zlamaniem na sygnale i wlasnie takie wyjasnienie otrzymalem-niech pan sie nieprzejmuje to nic powaznego tak poprostu szybciej bedzie)
Zgłoś
g................1 2012-12-18, 0:00
Co za sieroty, ja pierdole. Stanie Ci taki kurwa na środku i jeszcze "Ale o co chodzi?".
Zgłoś
M1n1s7eR 2012-12-18, 0:03
Ostatni przejazd był ok, nie wiem czemu znalazł się w tej kompilacji. Pierwszy zjechał na prawy pas jak tylko zrobiło się miejsce, a potem ładnie dwa pojazdy się zatrzymały i jeden przejechał by nie blokować.
Zgłoś
pozeracz_kotow 2012-12-18, 1:43
Cytat:

(sam mialem okazje jechac ze zlamaniem na sygnale i wlasnie takie wyjasnienie otrzymalem-niech pan sie nieprzejmuje to nic powaznego tak poprostu szybciej bedzie)

Nie wpadłeś na to, że im szybciej odwiozą rannego, tym szybciej karetka znowu będzie mogła być wysłana na akcję, jeżeli zajdzie taka potrzeba?
Zgłoś
Vadim 2012-12-18, 2:03 1
Drugi filmik (od 0:09) Płock
Zgłoś
raper900 2012-12-18, 4:49
pozeracz_kotow napisał/a:

Nie wpadłeś na to, że im szybciej odwiozą rannego, tym szybciej karetka znowu będzie mogła być wysłana na akcję, jeżeli zajdzie taka potrzeba?

Przecież to właśnie napisał. Czytaj ze zrozumieniem.
Zgłoś
Jason30 2012-12-18, 14:08 1
Mnie zawsze strasznie wkurza,jak z przeciwka jedzie coś na sygnale i ma pustą drogę przed sobą,a kretyn/kretynka przede mną ostro hamuje i się zatrzymuje.
Zgłoś
SmokeTatum 2012-12-18, 17:51 1
Prawda jest taka ze jak widzisz na lusterku cokolwiek z sygnalem to spierdalasz w lewo, w prawo czy gdziekolwiek gdzie jest miejsce bo pojazd ten popierdala nie na obiad tylko albo kogos gwalca, ktos sie pali lub zdycha. Straz pozarna , Pogotowie i policja powinni miec poprostu taki jebitny zdezak ala spychacz i jak ktos ma opory sie ruszyc z drogi to poprostu spychac. A jak jeszcze bedzie pyskowal o uszkodzenie pojazdu to dojebac kare za utrudnianie akcji ratunkowej.
Zgłoś
n3grom 2012-12-19, 6:23
a ktos sie moze orientuje czy pojazd uprzywilejowany ma prawo staranowac pojazd jezeli zajdzie taka potrzeba? I pojechac poprostu dalej bez zatrzymywania i wyjasniania?
Zgłoś
SemirN 2012-12-19, 10:25
n3grom napisał/a:

a ktos sie moze orientuje czy pojazd uprzywilejowany ma prawo staranowac pojazd jezeli zajdzie taka potrzeba?

Nie ma takiego prawa, zdarzenie drogowe. Od razu drogówka i reszta bo przecież wóz trzeba naprawić (czyt. wyciągnąć kasę na to od ubezpieczyciela co też czasami sporo czasu zajmuje). Poza tym najczęściej w takich wypadkach winę za spowodowanie wypadku ponosi UWAGA: Kierowca pojazdu uprzywilejowanego. Chore prawo. w Juesej pojazd uprzywilejowany stanowi świętość, jak walnie to wina tego co nie ustąpił. Podobnie jak w Polsce - jesteś pijany - jesteś sprawcą wypadku niezależnie czy Twoja wina...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem