GLKS Warmiak Łukta - Kormoran Garda Purda
Ale Urwał!
Kurwa kurwa kurwa kurwa eeeeeej ale to jest sparing!
Ale Urwał!
Kurwa kurwa kurwa kurwa eeeeeej ale to jest sparing!
Ty kurwa żartujesz? Wiesz ile lat treningów wymaga osiągnięcie poziomu choćby 1 ligi dla zwykłego chłopaczka którego rodzice nie mają pieniędzy na treningi w lepszych klubach, strój itd? Przestań. W moim mieście jest Szkoła Mistrzostwa Sportowego, no sprowadzają pełno tych patałachów, obok mnie są ich 2 bursy. Większość z nich to właśnie te klasyczne pedałki, a wyglądają tak dlatego ze ich rodzice mają 700 zł za opłacenie samego pobytu, kosztów treningu i uczęszczania do szkoły> Chłopaszki i z Widzewa i ŁKSu w większości też wyglądają jakby już grali w Serie A czy chuj wie co. Człowieku w Polsce jest taki system szkolenia że nie uwierzyłbyś. Jak 10 latek nie potrafi dobrze kopnąć piłki to trener drze na niego morde, a nie wytłumaczy co i jak. Trenowałem piłkę od pierdolonej podstawówki, tyrałem na treningach i co mam zamiast choćby II ligi pozwalającej na utrzymanie, rozjebane plecy w odcinku krzyżowo lędźwiowym przez co? Przez zły system szkolenia, nie dostosowaniem treningów do wieku zawodników. Na chłopaka 16 lat można już wrzucać jak coś robi źle, bo powinien to umieć i unieść brzemię ciężaru psychicznego jakie zarzuca mu trener. Nie mów mi że w Polsce łatwo jest nauczyć się grać w piłkę. W Polsce jeśli chcesz zostać piłkarzem musisz:@Everal ,a co za problem się nauczyć ;>?
a) mieć zajebiste zaplecze finansowe
b) nie dać się złamać psychicznie trenerom i zawodnikom z drużyny
c) mieć wyjebane w wieku 10 lat na wrzuty innych że słabo grasz(potrafiłbyś będąc dzieckiem?)
d) posiadać talent i go nie zmarnować na dziewczynkach i wódeczce w najlepszych klubach.
Wśród piłkarzy, trenerów, działaczy tępi się gejów-piłkarzy. Bo gdy taki paraduje Ci po szatni, gdzie wszyscy latają z kutasami na wierzchu jest krępujące. Kilkanaście lat temu powiesił się znany piłkarz, który przyznał się do bycia gejem. Nie dość, że zakazali mu grę w piłkę to jeszcze wysyłali pogróżki.
Więc z tą "gejowską" piłką to uważaj.