18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:15
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
Zagadka
BongMan • 2014-01-15, 13:56
- Co to jest: Biegnie pod ziemią i straszy metalowców?
- Wodociąg.

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Majozen 2014-01-17, 23:37 2
Zarammoth, To samo chciałem napisać. BongMan był wszędzie i wykonywał każdy zawód, ale myli tak proste rzeczy
Zgłoś
Rzehooj 2014-01-17, 23:49 4
Generalnie punk powstał z garażowego hard rock'a i charakteryzował się tym, że nie był grany przez profesjonalistów a przez domowych buntowników. W związku z brakiem skilla grających muzyka była marna i często źle grana co nie miało wielkiego znaczenia, gdyż w punku to nie muzyka a tekst i niesione wartości związane z buntem oraz niesubordynacją wobec ogólnie przyjętym standardom czy wartościom miały największe znaczenie. Wystarczało, że muzyka była głośna i hałaśliwa. Takie trochę hipsterki poprzednich lat. W związku z ewolucją gatunków i powstaniu heavy metalu, punk częściowo go zaanektował tworząc z subkultury gatunek, który dodatkowo podzielił się na różne nowe style.

Podsumowanie:
W porównaniu do punku, który z założenia nie miał być grany przez profesjonalistów, metal charakteryzuje się (poza niektórymi gatunkami), klarowniejszą grą instrumentów i wokalu.
Zgłoś
P................8 2014-01-18, 0:04
@up

podaj przykłady a nie jakiś podręcznikowy opis,wychowałem się z punkami i wiem czego słuchali,wiem czego słuchałem i wiem jaka była moja pierwsza kaseta od nich.Także metal w którym trudno odróżnić słowa,napierdalanie byle czym w byle co i słychać tylko krzyki to trudno nazwać klarowną muzyką.
Zgłoś
Rzehooj 2014-01-18, 1:06
Ciężko mi rzucić obiektywnymi przykładami bo nie siedzę w tym gatunku ani go zbytnio nie lubię a nie chcę dawać jakichś wyjętych z dupy utworów. Tak samo w metalu nie słucham każdego z podgatunków i nie mogę się jednoznacznie na temat każdego z nich wypowiedzieć.

Ogólna charakterystyka jak sama nazwa wskazuje jest ogólna, czyli dotyczy większości ale nie wszystkiego, więc zawsze mogą się trafić zespoły, które od niej odbiegają. Jak masz jakieś ciekawe utwory/zespoły i jesteś skłonny się nimi podzielić, podeślij je na pw
Zgłoś
mlecz1323 2014-01-18, 1:17 6
Zarammoth napisał/a:

Pomyliłeś chyba metali z punkami. Nie znam żadnego metala, który by nie dbał o higienę. A ci, którzy mają długie włosy muszą je myć codziennie i czesać, bo by się gówno zrobiło. Co innego punki - oni mają niemycie wpisane w swoją "ideologię" buntu przeciw normom społecznym.

to 1-szy kawał bongmana który jest życiowy, też kilku poznałem... nie dbają o higienę i taka jest prawda. Piwa dostałeś od innych metali którzy tutaj goszczą, długie tłuste włosy, trapery(glany w lato) jak i ciemny strój... qrwa choroba.. pierdole nie przekonasz mnie człowieku...
b.r.u.d.a.s.y
Zgłoś
k................a 2014-01-18, 1:57 12
Problem z metalami to nie brak higieny tylko raczej pierdołowatość środowiska. Jako metalowiec już bardziej z duszy niż z wyglądu (ale słucham i jeżdżę na koncerty) zawsze byłem rozgoryczony faktem, że muzyka, którą kocham i która tak mnie motywuje przyciąga zarazem hordy chłystków, którzy jedyne to potrafią to założyć glany, skóry i zapuścić kłaki. Gdy zaczynała się jakaś aferka to kumple zazwyczaj kuli Gdy robiłem zespół to przeważnie okazywało się, że ludzie kupowali sobie instrumenty tylko po to, żeby na nich nie grać. Także tyle mnie boli w temacie metalowców. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale tak ze 70 % ludzi z tej subkultury: nałogowych pijaków, debili gadających o elfach, przebierankowców wyjebałbym do kibla. Pozdro 666
Zgłoś
panchamityle 2014-01-18, 4:59 2
Metale to cioty i brudasy, czasem mam wrażenie że wyznają islam.
Zgłoś
J................k 2014-01-18, 11:43 3
Kurwa to do jakiej ktoś subkultury należy, to tylko i wyłącznie jego sprawa. Nawet nie wiecie jak wielu jest "metali, punków" itp którzy może wyznają ideologię danej grupy, może tylko część, ale nie manifestują tego ubiorem, ale chodzą do szkół i studiują.
Debile z was i tyle !!! pozdrawiam ciemna zacofana maso !!
Zgłoś
KrisCFC 2014-01-18, 13:04
Zarammoth napisał/a:

Pomyliłeś chyba metali z punkami. Nie znam żadnego metala, który by nie dbał o higienę. A ci, którzy mają długie włosy muszą je myć codziennie i czesać, bo by się gówno zrobiło. Co innego punki - oni mają niemycie wpisane w swoją "ideologię" buntu przeciw normom społecznym.

Ktoś tu niedawno zdawał egzamin z wos-u...

Przybyłem, zobaczyłem i oczom nie wierzę.
Zgłoś
Mores 2014-01-18, 13:05
Jak byłem na woodstocku to jakiś punk wyskoczył na środek drogi i w towarzystwie około 1000 ludzi krzyknął "Faszyzm nie przejdzie" po czym pokazał swoją osraną dupę.
Zgłoś
oozyxak0o 2014-01-18, 13:28
Metal czy punk, jeden i drugi debil, dziękuję koniec dyskusji.
Zgłoś
Zarammoth 2014-01-18, 14:28 1
@mlecz1323: 5 minut szukania i mogę ci wkleić podobne zdjęcia przedstawicieli subkultury hiphopowej czy zwykłych drechów technofanów.

Ja osobiście słucham metalu (właściwie hardrocka, przez nu-metal do thrashu), jak i innych gatunków (nawet dubstep pod ucho czasem wleci, jeżeli jest zmieszany z innymi gatunkami), ale nie ubieram się "typowo" metalowo, nie lubię zabaw w subkultury i czasem mnie to wręcz denerwuje, jak ktoś musi podkreślać to ubiorem (podczas gdy wielcy muzycy metalowi odchodzą od typowego wizerunku metala i mają na to wyjebane).

Zgłoś
Dawlat 2014-01-18, 14:56
BongMan napisał/a:

- Co to jest: Biegnie pod ziemią i straszy metalowców?
- Wodociąg.

Pomylił ziemie ze ścianą, metalowców z żydami a wodociąg z gazociągiem
Zgłoś
BongMan 2014-01-18, 15:03 1
Tak naprawdę to lubię metal, do metalowców nic nie mam, mam kilku wśród znajomych i są spoko, a kawał wrzuciłem żeby zobaczyć czy będzie ból dupy

@up
Masz rację, był oparty na tym.
- Co to jest: Biegnie po ścianie i zabija Żydów?
- Gazociąg.

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
Kozar 2014-01-18, 17:44
Bulszit @Zarammoth i inne blaszaki - metale to większe brudy od punków.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów