EDIT: Bilans 59 ofiar i 515 rannych
Edit:
Państwo Islamskie przyznało się do ataku w Las Vegas. W komunikacie czytamy, iż sprawca "jest żołnierzem kalifatu, który kilka miesięcy temu przeszedł na islam".
Hitler był lewakiem
W Szwajcarii jest dostęp bardziej powszechny niż w całym USA łącznie. Tam praktycznie każdy ma jakąś broń.
I popatrzmy w statystyki. A więc tak. W Szwajcarii dochodzi do 25 zabójstw z broni palnej rocznie. A od młotków ginie ponad 250 rocznie.
W sumie w Szwajcarii była jedna strzelanina w której zginęło 7 osób.
Wnioski nasuwają się same. Trzeba im zabronić młotków.
A twoja teoria, że dostęp do broni wpływa na przestępczość to po prostu pierdolenie nie poparte żadnym argumentem.
W Polsce nie ma strzelanin bo nie ma broni? Hmm. Bardzo dziwne bo od lat dostępna bez pozwolenia jest broń czarnoprochowa, która jest tak samo niebezpieczna jaka nowoczesna.
Gdzie są pojedynki polaków w samo południe? Gdzie są te strzelaniny i napady na banki? Do tej pory słyszałem o JEDNYM przypadku w którym stary szalony dziad do kogoś strzelił z rewolweru czarnoprochowego. Kilka razy słyszałem o strzałach z broni nielegalnej (skąd broń jak jest zakazana!).
Poza tym w Polsce były strzelaniny. Było ich dużo i były intensywne. W czasie walki policji z gangami w Warszawie w latach 90 strzelaniny były niemal codziennie i był taki rozpierdol jak na filmach. Normalnie bandyci i policja strzelali się na kałasznikowy na środku ulicy. Byli nawet ranni cywile. Była również Magdalenka. I pomimo tego, że broń jest w Polsce na pozwolenie to bandyci mieli do niej dostęp. Uwierzysz, że nie mieli pozwoleń? Jak to możliwe!
Polska jest krajem bezpiecznym bo Polacy są w miarę spokojnym narodem i poza złodziejstwem nie mają skłonności do ludobójstwa.
Także twoja teoria się znowu sypie jak domek z kart.
Jestem przekonany, że powszechny dostęp do broni w Polsce nic nie zmieni. Będą jakieś pojedyncze przypadki, że ktoś coś odjebie po pijoku ale nie będzie żadnych masakr.
Na pewno bandyci będą się zastanawiać dwa razy zanim kogoś napadną i zwiększenie broni wśród cywilów poprawi możliwości obronne kraju. Teraz jesteśmy rozbrojeni i jesteśmy łatwym kąskiem dla kacapów.
Brak dostępu do broni to najlepsza profilaktyka, która rozwiązuje problem zanim w ogóle powstanie.
W tej chwili każda teoria jest możliwa. Fake Flag by pasowało, bo od czasu do czasu musi być taka jatka, żeby urabiać ciemnych ludzi, a potem im broń zabrać. A teraz zdejmujemy foliową czapkę i myślimy racjonalnie- zapewne był to tylko jakiś sfrustrowany typek, który chciał wyładować swoją złość zapierdalając ile wlezie ludzi ze środowiska, które uznawał za największą zbieraninę jego oponentów.
To jest dokładnie to o czym piszę. Jak do jasnej cholery miałby komuś zrobić krzywdę przedmiotem, który tylko przypomina broń? Brak dostępu do broni to najlepsza profilaktyka, która rozwiązuje problem zanim w ogóle powstanie.
Masz pecha, bo fakty przemawiają za tym co ja piszę. Dziś rano czytałem, że wczoraj doszło do napadu na bank w Bielsku-Białej. I wiesz co? "Sprawca sterroryzował kasjerkę przedmiotem PRZYPOMINAJĄCYM broń i zmusił kobietę do wydania mu gotówki." To jest dokładnie to o czym piszę. Jak do jasnej cholery miałby komuś zrobić krzywdę przedmiotem, który tylko przypomina broń? Brak dostępu do broni to najlepsza profilaktyka, która rozwiązuje problem zanim w ogóle powstanie.
Niby udaje, że pomaga, ale w sumie to chuja robi.