Kadan napisał/a:
Dokładnie, bo w przypadku polega dążenie do dobrobytu polega na kilku etapach:
1) Zdobycie wykształcenia
2) Zdobycie trochę doświadczenia w danym zawodzie (najlepiej rzemieślnik)
3) Emigracja na stałe za granicę i olanie szamba zwanym "Polska"
4) Odwiedzenie szamba, aby czasem przypomnieć sobie, czemu się stąd wyjebało w podskokach.
To jest polskie dążenie do dobrobytu.
Szambem to nazywaj swoją rodzinę może lepiej, i uciekaj jak najdalej bo takich ludzi nie trzeba. Skoro w Polsce jako naród nie można się dogadać bo scena polityczna jest podstawiona i sterowana to może pomyśl ze podatki to w dużym procencie też unia, a pierwsze trzeba zlikwidować największych złodziei co na tym zarabiali i wtedy może zdobądź wiedzę w Polsce i pojedź jak pizda z nią bo po co ją spróbować chociaż tu wdrożyć. Jedyna opcja na duże zacofanie gospodarcze to stworzenie technologii własnej co kosztuje, ale mylę się czy np korea płd., chiny, indie, tajwan itd z pomoca usa tak zrobiły..? Ukraińcy niech se płyną na zachód, ale niech was nie zdziwi jak się okaże, że niemcy francja itd ma dużo wspólnego z ruskimi i zawsze nas ograniczać będą bo historia pokazała że nasza falaga to biało- czerwona, a nie biała jak francuska
Kochacie unie spoko, ale nie widzicie co na ulicach się wyprawia? Kraj to ludzie których łączy historia, czy religia, potem może być kontynent, ziemia, wszyscy ludzie i spoko, nie trzeba się bić i pokazywać ilu zabije i czym zaskoczę, bo rozwój technologii stał się pokojowy, bo inny może znowu dziś nas odesłać do początku czyli kamień łupany, ale jak ktoś woli być złodziejem i nierobem bo łatwiej, to jego problem, zniknie jak bandyci na dzikim zachodzie i dobrze bo trzeba pracować bo to rozwój, od wcześniejszych cywilizacji niż my. Takie to trudne do pojęcia? Ja pracuje w swojej branży i myślałem że to nie tylko rzucanie kabli fizyczne, ale nadzieje na rozwój mam i perspektywy zależne od chęci, bo dziś wiedza najważniejsza i moralność, nie pieniądze za które w gruncie rzeczy można tylko coś mieć fizycznego, ale np jak kartki były a nie było nic w sklepie to co one znaczyły?
Abraxus, myślałem ze w psychiatryku nie ma dostępu do internetu, przynajmniej w tamtym roku jeszcze
może pomyśl skąd się prąd bierze i koszty produkcji i technologia, że podatki emisyjne wprowadziła unia jak np węgieł w niemczech się prawie skończył, gaz mniej szkodliwy praktycznie tylko z rosyji, atom trzeba ogarnąć śmieci na tvnie o czarnobylu, a czasy inne już dawno i awaria w niemczech takiego czegoś powoduje podobne skażenie w pl jak nasze ewentualne, a odnawialne to czas, materialy i koszt. Otwórz umysł bo sam chcesz tylko być zdeptany.
A może to już zawód komentator internetowy i za pieniądze obrażasz tu ludzi i celowo prezentujesz poziom i takie głupoty które mieszają już ładnie w głowach