📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:44
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
tez zawsze macham tym co jada bez swiatel, a jak autem to dlugimi, i nikt z tego nie robi afery Nawet ostatnio zatrzymalem goscia co jechal autem i mu tablica odpadala (jechalem moto) :p
Bardzo często jadąc rowerem tak pokazuje kierowcom jadącym z naprzeciwka i zwykle rozumieją o co chodzi i dziękują, a czasem się stukają po pustej głowie, zapłacą 100zł mandat to dopiero się postukają. Kiedyś pokazałem idąc chodnikiem lasce za kółkiem, stojącej na światłach, żeby sobie zapaliła to mi odmachała Otworzyła okno i spytała skąd się znamy, to jej powiedziałem, że machnąłem jej żeby sobie światła zapaliła, oczywiście laska przypaliła rumieńca, podziękowała i odjechała ze świateł
To bardziej na kwejka się nadaje. I jeszcze Ci wszyscy specjaliści od migania i machania, że ktoś nie ma świateł. Miałam przez chwilę wrażenie, że zaraz pojawi się pan policjant i zacznie rozdawać odblaskowe misie za dobre odpowiedzi na pogadance o ruchu drogowym
Ja, jako pasażer pieszy, czasem podczas jazdy na rowerze pokazuję ten słynny gest samochodom z wyłączonymi światłami, nic mnie to nie kosztuje, a wszyscy mi dziękują...
A ja im nie pokazuje. Jestem sadolem i cieszy mnie fakt że ktoś im mandat wpierdala. Jesteście ciotami.
wkurwia mnie jak ktoś pisze "pozytywnie" czy tam pozytywne coś tam.. a chuj z wami
dlaczego ja nigdy nie mogę poznać miłego pana na motocyklu...
Ostatnio "pomigałem" takiemu to kosztowało mnie to 200zł za "Korzystanie ze świateł drogowych w sposób niezgodny z przepisami".
bo jesteś głupią pizdą i blacharą?
Jakie mnie wkurzają takie cwaniaki co każą innym włączyć światła. Na początku odmrugiwałem długimi i tyle. Później miałem już gdzieś. Moje auto nie ma świateł do jazdy w dzień, a światła mijania służą do oświetlania drogi w nocy, a nie do bez sensownego szkodliwego świecenia za dnia.
MudPie napisał/a:
Jakie mnie wkurzają takie cwaniaki co każą innym włączyć światła. Na początku odmrugiwałem długimi i tyle. Później miałem już gdzieś. Moje auto nie ma świateł do jazdy w dzień, a światła mijania służą do oświetlania drogi w nocy, a nie do bez sensownego szkodliwego świecenia za dnia.
No niestety przepis jest bezsensowny, ale jest przepisem i niestosowanie się do niego kosztuje 100zł :/ Także lepiej niestety zapalić albo kupić sobie diodowe światła dzienne, tylko że trzeba pamiętać żeby miały odpowiednie homologacje Bo bez nich też można dostać mandat za niedozwolone światła.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów