📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:20
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2025-01-04, 11:41
🔥
Nie bierzcie zakładników bo wkroczy człowiek pająk.
- teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
widać, że sąsiedztwo z ruskimi dobrze im służy
Fejk, bo gruby nie wygrał
we Wrocławiu, tutaj na pewno, to dookoła akademika i browar, i to samo znowu, takie zawody do póki nie odpadnie przed ostatni, bo ktoś musi wygrać, także to normalne ;]
Juwenalia.
Juwenalia.
Pewnie sport opatentowany i zarezerwowany tylko dla Estońców bo Polskie Gimnazja dawno biły by rekordy na świecie ;p
Wie ktoś jak się nazywa ten film co chleją na stadionie? To jest stadion w Czeladzi, sam tam chlałem nie raz, piekna miejscówa, mówię wam i polecam.
Nazwa filmu to "Czeka na nas świat".
Nazwa filmu to "Czeka na nas świat".
Wkurwiony_Zygfryd napisał/a:
widać, że sąsiedztwo z ruskimi dobrze im służy
Nie tylko sąsiedztwo, ale tam jest pełno Rosjan (ok. 25% populacji), są miasta gdzie 99% mieszkańców to Rosjanie. W czasach ZSRR przesiedlono tam pełno Rosjan. Połowa reprezentacji piłkarskiej Estonii to Rosjanie, co widać po nazwiskach, oni właśnie przyjechali tam w czasach ZSRR. Sa bardzo nielubiani przez Estończyków.
To samo jest na Łotwie, a nawet tam jeszcze więcej Rosjan nawieźli w czasach ZSRR. Ale te kraje są naszczęście rządzone przez rdzenne narody i są w UE i NATO, Rosjanie są na uboczu, i jest tam nawet lepiej niż w Polsce.
Aha, Estończycy to URGRO-FINOWIE, tak jak Finowie i najbliżsi krewni Finów. BAŁTAMI są TYLKO Litwini i Łotysze.
Estończycy (est. eestlased) – naród ugrofiński zamieszkujący Estonię, posługujący się językiem estońskim. Estończycy najbliżej spokrewnieni są z Finami. Estończycy są potomkami starożytnych Estów. Silne wpływy skandynawskie i niemieckie w kulturze. Wierzący Estończycy wyznają głównie protestantyzm (luteranizm), zdecydowana większość zaś jest bezwyznaniowa.
Estończycy stanowią na terenie Estonii tylko około 70% mieszkańców ze względu na politykę ZSRR. Po II wojnie światowej rozpoczęła się sowiecka okupacja Estonii, na tereny tego kraju przywieziono wtedy wielu Rosjan, Ukraińców i Białorusinów którzy, w większości, pozostali tam do dziś. Wielu z nich wciąż nie uczy się języka estońskiego, dlatego rząd Estonii nie chce przyznać im obywatelstwa, mimo że sporo z nich urodziło się już w Estonii. Podobny problem z posowiecką mniejszością rosyjską występuje także na Łotwie oraz Litwie.
Linki zewnętrzne
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów