18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Ciągle się słyszy o klasykach przekładanych na rap, tym razem Zbigniew Wodecki skoczył na głębszą wodę i przełożył rap na jazz.
Użył tekstu Peji z utworu "Jest jedna rzecz" i przy akompaniamencie Konglomeratu Big Band nagrał ten utwór. Płyta "Albo Inaczej" wyszła 10 kwietnia i śpiewali na niej jeszcze m.in. Krystyna Prońko i Ewa Bem. Sam dziś przesłuchałem i byłem pod dużym wrażeniem. Warto obejrzeć to video dla zobaczenia samego efektu pracy nad takim kawałkiem.
Enjoy

Kto przerzuci to do Rapowych Wypocin to jest kozojebcą (Ten kawałek z rapem prawie nie ma nic wspólnego), a kto do sucharów to totalnym bezguściem. Niech wypieprza słuchać swojego pedalskiego hałsu.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
androgenius 2015-04-14, 19:09
^^ Ziemia cztery miliardy lat temu też
Zgłoś
Kowal. 2015-04-14, 19:13
dla mnie sa 2 rodzaje "muzyki" ktore uwazam za kompletne dno i gowno ktorych nie slucham i zawsze staram sie ich unikac. 1 to jazz a na rowni z nim hip hop/rap. I w chuju to mam co bedziecie pisac.
Zgłoś
Z................_ 2015-04-14, 19:28 1
choćby Freddie Mercury ożył i nagrał własną wersje tego kawałka nadal bym twierdził że to badzie kaszana bo ten tekst nie nadaje sie na covery
Zgłoś
Ależ oczywiście 2015-04-14, 19:32
@Szatan
nic nie będziemy pisać bo mamy to w dupie.
Zgłoś
tranzystor 2015-04-14, 19:38
stalowalowa napisał/a:

Ciągle się słyszy o klasykach przekładanych na rap, tym razem Zbigniew Wodecki skoczył na głębszą wodę i przełożył rap na jazz.
Użył tekstu Peji z utworu "Jest jedna rzecz"

Chyba skoczył na dno.
Zgłoś
Noside 2015-04-14, 19:39 3
Zgłoś
Hereticus 2015-04-14, 20:13
Wodecki niszczy całą polską scenę hiphopową, bez dwóch zdań.
Zgłoś
wutekaRR 2015-04-14, 20:28
fajnie że się ładuje szybko . poczekam to może do jutra obejrzę
Zgłoś
smj12 2015-04-14, 20:35 1
Rychu Peja w grobie sie przewraca;D
Zgłoś
Severio 2015-04-14, 21:07 4
puszkaibutelka napisał/a:

Całkiem dobre, ale obiektywnie patrząc teksty to najsłabsza strona tego projektu, wokale i muzyka klasa, ale te teksty gubią rytm całej kompozycji. W ogóle teksty dwudziestoparoletnich raperów w ustach takich artystów brzmią trochę groteskowo, no ale można na to oko przymknąć jak się słyszy taki jazzik

Myślę że to kwestia tego, że na ruszt poszły stare kawałki, które nie były jakoś bardzo zaawansowane tekstowo. Chociaż też do końca nie mogę się zgodzić, bo w innych numerach z tej płyty trzymają poziom. Czuć od nich ten pazur, nie są tak miałkie i poetyckie, które zazwyczaj śpiewają ci artyści. Ogólnie ostatnią rzeczą do jakiej można się przyczepić w rapie są teksty, które moim skromnym zdaniem deklasują te występujące w innych gatunkach muzycznych.
Zgłoś
WyJEgErMaN 2015-04-15, 2:40
@Rinko

Pierdolisz jak potłuczony. Wodecki jest i będzie dobrze śpiewał.

Fajnie to zinterpretował. Tak, a teraz zobacz ile mam piw, zrób screena i powiedz że nie mam prawa głosu.
Zgłoś
Popeusz 2015-04-15, 9:37
Rinko... a Ty się skończysz na sadisticu...
Zgłoś
wormgoro 2015-04-15, 12:31
Nieznany typ próbuje się wypromować przerabiając starego klasyka.
Kim on jest że ma prawo do sięgania po kawałki które tworzyły historię na naszych oczach.
Kolejna gwiazdka która wykorzystuje swoje 5 minut w TV żeby zaistnieć wykorzystując szlagiery poprzedniego pokolenia.

co do typa z długimi kudłami co tak żałośnie próbuje naśladować Mistrza Peję pozwólcie że zacytuję autora oryginału:

"Ja pierdolę twój styl, ja pierdolę twój skill
Ja pierdolę twój klip, ja pierdolę cię w ryj
Ja pierdolę twój szmal, ja pierdolę twoje bity
Ja pierdolę twoje hity, ja pierdolę takie kity"
Zgłoś
ukcioo 2015-04-15, 15:05
stalowalowa napisał/a:

[...]Użył tekstu Peji z utworu[...]

no bo nie wyrobie...

A jak Bronek wyjebał wtope z "nadzieją" to kurwa koniec świata, jebani intelektualisci kurwa wasza mać
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem