Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
I co miał zgłosić - czym się różni pajac w przebraniu żołnierzyka od przebrania za batmana? Może ktoś wrzuci filmik jak jeden batman demaskuje drugiego batmana.
Armia zrobiła mu w głowie niezła papkę, że się tak gość wydziera na zupełnie obcego mu człowieka. Żałosny jest jest patetyczny wizerunek żołnierza w stanach.
Może nie armia a sytuację, których doświadczył i wcale nie chodzi tu o wspomniany przez Ciebie patetyczny wizerunek. Bardzo możliwe, że rzeczywiście stracił swoich kumpli, ludzi którzy dali sobie wypruć flaki za barwy noszone na mundurze (czy słusznie czy nie tego nie oceniam). A taka niedojda wskakuje w mundur po to aby kopić buty na wyprzedaży i zgrywa wielkiego żołnierza...
Pewnego razu mój znajomy powiedział, że stojąc w sklepie spożywczym i kupując piwo, jeden z nich rzekł do sprzedawczyni - "całuję rączki w imieniu Wojska Polskiego". Jakbym ja był świadkiem takiego czegoś to na pewno by się to inaczej skończyło.
Zaraz pewnie zostane wysmiany, wyszydzony, pewnie bede jebanym grubasem, albo gimbusem albo faszysta lub nacjonalista, bo to teraz modne 2 slowa - Jestem patriota kocham ten kraj i dla mnie mundur to rzecz swieta, nie dla kazdego, nie kazdy powinien go nosic bo na to nie zasluguje, a juz na pewno nie dla takiego spasionego idioty, ktory nosi mundur Rangersow wybitnej amerykanskiej formacji, nosi swoja amerykanska flage na ramieniu i bezczesci pamiec poleglych zolnierzy amerykanskich ktorzy gineli wlasnie w takich mundurach, zeby ten spaslak mogl miec rope i przewiezc swoj gruby zad 50 metrow dalej po paczke chipsow i cole light bo sie odchudza... Nie sluzylem nigdy w wojsku, ale mialem wujka, swietej pamieci, zawsze powtarzal ze najwazniejszy jest ojczyzna, szacunek do niej i do ludzi ktorzy jej bronia, powtarzal ze trzeba duzo czytac i sie uczyc i wiecie co mial racje.
To coś poszło nie tak. Kilkukrotnie widziałem już menelików chodzących w WZcie, a ostatnio wchodzę sobie do pewnego małego sklepu, a tu przy kasie moczymorda w kompletnym mundurze WP, potarganą czapką i butami bliżej nieokreślonymi Żeby tego było mało - w moim mieście jest technikum z kształceniem "wojskowym". Jak się te buce wożą w tych mundurach, jak ich na jednym ze spotkań opierdolili za noszenie flag - musieli odpruwać później. Na szczęście nie mają cały tydzień mundurowy, ale wybrane dni, choć trafiają się tacy, co to ubiorą jakąś skinhead'ową skórzaną kurtkę o dwa rozmiary za dużą, do tego jakieś oczojebne trampki i ganiają dumni w spodniach od WZty. Łola Boga, mógłbym takich ludzi opisywać z osobna bo od zajebania ich w mojej mieścinie (zwłaszcza ASGejów, o kurwa). Nie, żebym był bez winy, ale jeśli ja już chodzę w mundurze, to na pewno nie polskim i zaznajamiam się przynajmniej z podstawowymi wymaganiami co do noszenia.
Wchodzę w rekonstrukcję Marines i jeśli już biegać w mundurze, to musi być elegancko - sznurowadła do cholewek, nogawki podwinięte na półtora kciuka i chowane z pomocą boot bands'ów oraz wiele wiele więcej. Tożto w internecie tego od chuja, można by zadać sobie choć odrobinę trudu.
Bycie wojskowym to aż taki zaszczyt?
W Stanach owszem. Tam się żołnierzy, Marines, Seals, PJ'ów docenia, ich służbę. Są bohaterami.
W Stanach owszem. Tam się żołnierzy, Marines, Seals, PJ'ów docenia, ich służbę. Są bohaterami.
Nie zawsze. W latach 70 po Vietnamie było bardzo grubo z żołnierzami w USA. Do dzisiaj zdania są bardzo podzielone, społeczeństwo nie chce wojen i wysyłania ludzi na misje. Nie są bohaterami.
A dla mnie osobiście, żołnierz to głupiec, ale ktoś tych ciapaków wybić musi.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów