Zdrogowo najmniejsza miejscowość w Wielkopolsce składająca się z jednego domu
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Nie wieś a osada. (USTAWA z dnia 29 sierpnia 2003 r. o urzędowych nazwach miejscowości i obiektów fizjograficznych)
Art. 2, pkt. 8
"8) osada - niewielką jednostkę osadniczą na terenie wiejskim o odmiennym (wyróżniającym się) charakterze zabudowy albo zamieszkaną przez ludność związaną z określonym miejscem lub rodzajem pracy, w szczególności: osadę młyńską, osadę leśną, osadę rybacką, osadę kolejową, osadę po byłym państwowym gospodarstwie rolnym; osada może być samodzielna lub może stanowić część innej jednostki osadniczej;"
Wieś to
"12) wieś - jednostkę osadniczą o zwartej lub rozproszonej zabudowie i istniejących funkcjach rolniczych lub związanych z nimi usługowych lub turystycznych nieposiadającą praw miejskich lub statusu miasta"
Art. 2, pkt. 8
"8) osada - niewielką jednostkę osadniczą na terenie wiejskim o odmiennym (wyróżniającym się) charakterze zabudowy albo zamieszkaną przez ludność związaną z określonym miejscem lub rodzajem pracy, w szczególności: osadę młyńską, osadę leśną, osadę rybacką, osadę kolejową, osadę po byłym państwowym gospodarstwie rolnym; osada może być samodzielna lub może stanowić część innej jednostki osadniczej;"
Wieś to
"12) wieś - jednostkę osadniczą o zwartej lub rozproszonej zabudowie i istniejących funkcjach rolniczych lub związanych z nimi usługowych lub turystycznych nieposiadającą praw miejskich lub statusu miasta"
I tak jest to mniejsza dziura niż Łódź.
Velture napisał/a:
Mógłbym ci pokazać nagranie ze swojej kamerki w aucie gdzie często jeżdżę i masz perfidny znak ,że to nie jest teren zabudowany, ograniczenie do 60 (znakiem) i w chuj domów po jednej i drugiej stronie drogi mieszczącej półtora samochodu gdzie aby dwa przejechały muszą zjechać na wątpliwe pobocze i filmik z innego miejsca gdzie nie masz domów nigdzie w zasięgu wzroku tylko jebany las wszędzie i ograniczenie do 40 a znak teren zabudowany stoi ale mam neta gdzie upload to 1mbit a oba filmiki ważyłby ok 200MB więc nie będę wgrywał pół dnia.
Sory, taki mamy klimat.
A czy tenże, wspomniany waśnie klimat, zabrania Ci używania znaków interpunkcyjnych? Ja pierdolę, tego się czytać nie da.
Ja znam miejsce gdzie są dwa domy, w każdym razie to jedna rodzina. Poza swoim domem mają tam sklepik z barem, wszystko nad ładnym jeziorem. Jadę tam za dwa i pół tygodnia, wstawię fotkę. Duże nie jest a ludzi w sezonie full
cherry_1990 napisał/a:
Łatwiej dostać dotacje, mała konkurencja :p
Czyżbyś wyczuł pomysł na biznes?
@kotorminator
Kojarzysz wiochy koło Leszna a nie słyszałeś o Książęcym Lesie tam też jest tylko jeden dom. Pewnie w całej Polsce znalazło by się jeszcze kilka takich miejsc.
Kojarzysz wiochy koło Leszna a nie słyszałeś o Książęcym Lesie tam też jest tylko jeden dom. Pewnie w całej Polsce znalazło by się jeszcze kilka takich miejsc.
kotorminator napisał/a:
Obok Leszna (też w Wielkopolsce) jest Berdychowo, jakieś pięć domów. Ale jeden to już max.
Jest jeszcze Książęcy las koło Leszna, jeden dom tylko
google.pl/maps/@50.7595238,17.6473815,3a,75y,303.28h,83.64t/data=!3m6!1e1!3m4!1snrv-Uq9MQ0gYmAwrjEm-Og!2e0!7i13312!8i6656 miejsce obok mnie. Chorzelin wiele takich wypizdowiów wiec nie wiem czym sie podniecac
Czasami przejeżdżam przez Książęcy Las, ale nie wiedziałem, że jest tam jeden dom. Sprawdziłem na Googlemap, faktycznie jeden. Spodziewałem się, że wiocha idzie w bok. Dziękuję użytkownicy Sadistica.
Zdrowo Go pojebało
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów