📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
czy te jebane hamburgery potrafią mówić tylko to głupie: oł maj gat?
tranzystor napisał/a:
Gówno, a nie Jaszczomb! Widzisz w nim wlot powietrza w dolnej części??!!
Szczerze mówiąc to mało widać w ogóle ;P
chyba barierę dźwięku...
D18 napisał/a:
czy te jebane hamburgery potrafią mówić tylko to głupie: oł maj gat?
Ta w Polsce byłoby "ja pierdole" albo "o kurwa".U nas jest bogatsze słownictwo:D
Samolot to F-18 i nic nie nie złamał....
To był przelot z prędkością Mach 0.95 - 0.99 Na pokazach dla cywili to standard. Samo zjawisko jest ciekawe, wygląda to mniej więcej tak, ze w niektórych miejscach powietrze opływa kadłub z prędkością szybszą od dźwięku i stąd ta fala skondensowanej wilgoci. Mówi się, że samolot w tym momencie leci z prędkością transsoniczną, czyli na granicy bariery dźwięku. Gdyby ją przekroczył na tej wysokości pilot straciłby skrzydełka (uprawnienia:) ) a US Navy mogła spodziewać się pozwów o odszkodowania za utratę słuchu od widzów
Barierę dźwięku można przekraczać tylko na wysokości co najmniej 10000m i często tylko w wyznaczonych obszarach lub nad otwartym akwenem wodnym (fala uderzeniowa nie ma takiej siły niszczącej). Tutaj demonstracja myśliwca F-14 Tomcat nad oceanem...
To był przelot z prędkością Mach 0.95 - 0.99 Na pokazach dla cywili to standard. Samo zjawisko jest ciekawe, wygląda to mniej więcej tak, ze w niektórych miejscach powietrze opływa kadłub z prędkością szybszą od dźwięku i stąd ta fala skondensowanej wilgoci. Mówi się, że samolot w tym momencie leci z prędkością transsoniczną, czyli na granicy bariery dźwięku. Gdyby ją przekroczył na tej wysokości pilot straciłby skrzydełka (uprawnienia:) ) a US Navy mogła spodziewać się pozwów o odszkodowania za utratę słuchu od widzów
Barierę dźwięku można przekraczać tylko na wysokości co najmniej 10000m i często tylko w wyznaczonych obszarach lub nad otwartym akwenem wodnym (fala uderzeniowa nie ma takiej siły niszczącej). Tutaj demonstracja myśliwca F-14 Tomcat nad oceanem...
DMN napisał/a:
Pewnie byś dostał z krate piw, ale nikt nie wie co to Pachama następnym razem użyj czegoś bardziej znanego, np. węgla.
Pachamama.. Pacha - Ziemia, mama - mama "matka Ziemi"
nie Pachama, faktycznie nie idzie skumac o co mogloby chodzic
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów