📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bynajmniej i nie? Podwójne zaprzeczenie.. Więc nie jest poprawnie użyte chyba, że znalazłby się tam przecinek. Panowie poloniści..
Ma zasady?
Bynajmniej, nie jak Leon zawodowiec.
Ma zasady?
Bynajmniej to nie przynajmniej. Pisząc "bynajmniej nie" jest to podwójne zaprzeczenie które w języku polskim, jest błędem stylistycznym.
I to jest sadolski kontent o jaki nic nie robiłem
Ale jak to? Typ nie jest czarny? Błąd w Matrixie? Nie wgrało skórek do postaci?
Debile co bronią twierdzenia, że "bynajmniej" zostało tu poprawnie użyte, są jeszcze gorszymi debilami niż ci co używają tego na zmianę z "przynajmniej". Jedni i drudzy nie są za bardzo inteligentii, BYNAJMNIEJ
Adrjan77 napisał/a:
Debile co bronią twierdzenia, że "bynajmniej" zostało tu poprawnie użyte, są jeszcze gorszymi debilami niż ci co używają tego na zmianę z "przynajmniej". Jedni i drudzy nie są za bardzo inteligentii, BYNAJMNIEJ
Rozwiń swą głęboką myśl mistrzu Miodek.
Kocham sadistic'a! typ nawala gówniaka i zmywarkę po głowach szpadlem/szuflą/łopatą* a ci się o znaczenie "bynajmniej" kłócą
* niech się wypowie jakiś ekspert, ja się nie znam
* niech się wypowie jakiś ekspert, ja się nie znam
Tranquillum napisał/a:
Bynajmniej i nie? Podwójne zaprzeczenie.. Więc nie jest poprawnie użyte chyba, że znalazłby się tam przecinek. Panowie poloniści..
Ma zasady?
Ze słownika PWN:
Partykuła bynajmniej występuje najczęściej w połączeniu z nie (przykład 1), ale też w zdaniu z zaprzeczonym czasownikiem (przykład 2):
1) Przegrał, bynajmniej nie w wyniku spisku.
2) Nie mam bynajmniej zamiaru ogłaszać tego drukiem.
Czyli wszystko jest poprawne.
Twój tok rozumowania wydaje się logiczny, ale nie zawsze w języku polskim da się kierować logiką, np. zdanie: Nikt nie jest idealny wyraża co innego, niż powinno idąc tą logiką.
pioter84 napisał/a:
To powinno trafić na harda.
a ty powinienes trafic na kwejka jak ci nie pasuje
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów