Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 39 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Zmarł Peter O'Toole
B................g • 2013-12-16, 7:24

Nie będzie internetowej histerii, setek fan page'ów na facebooku i artykułów na Pudelku. Na filmwebie O'Toole nie wskoczy pośmiertnie do pierwszej setki w rankingu aktorów. Nie będzie też dziesiątek tematów z wirtualnymi zniczami i ożywionych dyskusji o tym jakiego to wielkiego człowieka i wybitnego aktora utraciliśmy. Tutaj też pewnie jego śmierć nikogo nie poruszy i temat wkrótce zasili dział Suchary... To nie Paul Walker.

Śmierć O'Toole uświadomiła mi że właśnie nam umiera kino. Kino jako sztuka i kino jako rozrywka na wysokim poziomie.
Hopkins, Pacino, De Niro, Nicholson, Coppola, Scorsese i Woody Allen mają już po siedemdziesiąt i więcej lat. Connery i Eastwood lat 83. Christopher Lee skoczył w maju 91 lat... Z kompozytorami muzyki też nie jest wesoło. John Williams - 81. Morricone - 85. Nawet gwiazdorzy kina akcji - Willis, Stallone i Schwarzenegger to już emeryci.
To pokolenie odchodzi, a godnych następców nie widać.

Wybrana filmografia O'Toole'a :
Lawrence z Arabii, Lew w zimie, Becket, Ostatni cesarz, Jak ukraść milion dolarów, Caligula.

Tutaj jako Henryk II, król Angli
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
SzczadoWazy 2013-12-16, 13:17
@qqa88

to po to żebyś częściej mogl robic internetowe znicze
Zgłoś
Arturyo 2013-12-16, 13:46 1
[*]

hehehehe
Zgłoś
F................6 2013-12-16, 13:50
Ja widzę następców, więc nie pierdol.
Zgłoś
Yamissek 2013-12-16, 13:54 1
Co do aktorów kina akcji, to jak dla mnie Jason Statham jest godnym następcą, i nie mówię tutaj o "Adrenalina" w którym jest główną postacią, bo każdy ma lepsze i gorsze role, ale np "Włoska robota" z jego udziałem jest bardzo dobrym filmem.
Zgłoś
Brzydkii 2013-12-16, 14:10
Statham fajnie zagrał w Blitz. Autor tematu ma racje. Niestety co raz trudniej znaleźć dobrych aktorów. W większości obecnych filmów liczą się efekty specjalne i praktycznie nic poza tym. Aktorzy grają jak Grzesiek Rasiak, a scenariusze są tak idiotyczne, że szkoda gadać.
Zgłoś
sharqylbj 2013-12-16, 14:18
No sorry, DiCaprio i Bale mają po 39 lat, Gordon-Levitt 32, Cooper 38, McAvoy 34, FASSBENDER 36, Murphy 37 lat. Powiedz mi kurwa teraz, że to są źli aktorzy - a każdy z nich ma jeszcze przed sobą około 30 lat grania. Czy taki Eastwood od razu był legendą? Nie, kurwa mać, jak nagrywali Brudnego Harry'ego miał 40 lat. Czy taki Christopher Lee w wieku 40 lat był już legendą kina? Nie, kurwa mać. Ale nie, ty wolisz cały czas oglądać 50, 40-letnie filmy i pierdolić, jak to kiedyś było lepiej, zamiast otworzyć się na nowe filmy i nowych aktorów.

PS. Mam w dupie śmierć tego całego Walkera, szkoda faceta....i kurwa tyle, bo sam "Szybkich i Wściekłych" nie lubiłem : P
Zgłoś
kuchcik09 2013-12-16, 14:20
Jak się nagle wszyscy spinają o tego walkera to ja pierdole. Pomyślcie ludzie, filmy w których grał były przeznaczone dla młodzieży, więc młodzież to zabolało, wypłakała się w internetach (bo to w większości młodzież obsługuje internety) i dlatego wszędzie o tym słyszycie w internecie. Tak w ogóle to jak można się sugerować filmwebem jako źródłem do oceny aktorów i mieć ból dupy o to że walker jest w pierwszej setce? no kurwa mać. Filmweb jest serwisem INTERNETOWYM gdzie to LUDZIE oceniają aktorów, a jak już wspomniałem młodzież obsługuję internety więc to było kurwa normalne!!! Więc proszę nie pierdol, że ten "wielki wybitny aktor wyżej" jest poszkodowany bo na filmwebie nie podskoczy, bo kurwa młodzież nie oglądała jego filmów i nie będzie go oceniać!
Wkurwia mnie takie pierdolenie!
Zgłoś
656183 2013-12-16, 14:30
Ja kolesia pamiętam z Troji
Zgłoś
wazeh 2013-12-16, 14:39
chujowo gral
Zgłoś
Azzazel 2013-12-16, 14:48
I dobrze, że stare pokolenie hollywoodu wymiera. Nic nowego nie prezentują już sobą od dekad, a jedynie nie dopuszczają do głosu młodych, prężnych i uzdolnionych reżyserów i aktorów. Po co kreować nowe gwiazdy kina sensacyjnego, jak możemy zrobić kolejny film ze Schwarzeneggerem? Po co szukać nowych, pełnych pomysłu reżyserów i operatorów, jak możemy zlecić film jakiemuś podstarzałemu Snyderowi czy Stonowi, którzy ze starości już zapomnieli jak się robi dobre filmy, ale ich rozpoznawalne nazwiska i tak przyciągną widzów.

I tak doszliśmy do sytuacji kiedy najlepsze filmy akcji, dramaty i thrillery powstają nie w Ameryce, tylko w Europie i Azji. Hollywood stać co najwyżej na zrobienie remejku. Jak z infiltracją, Kill Billem, Django czy teraz z Oldboyem.
Zgłoś
kapelan_szturmowy 2013-12-16, 14:53
Azzazel napisał/a:

I tak doszliśmy do sytuacji kiedy najlepsze filmy akcji, dramaty i thrillery powstają nie w Ameryce, tylko w Europie i Azji.

i w Bollywood
Zgłoś
lobominator 2013-12-16, 14:57 3
Prawda jest taka, że w niedługim czasie posypią się wszyscy uważani obecnie za tych najlepszych - wszyscy oni to już dziadki. Prawda jest też taka, że większość starej gwardii robi obecnie wszystko, aby na stare lata przekreślić swój wizerunek. Zobaczcie w jakich filmach grywają teraz Pacino i DeNiro. Młode pokolenie, wychowane na erze BluRay, a nie VHS zapamięta ich z marnych komedii, a nie z Ojców Chrzestnych, Taksówkarzów, Łowców Jeleni, Kasyn i Gorączek. Kino na psy zeszło już dawno temu. Teraz ambitnych filmów już się nie kręci, bo teraz więcej zarobi w kinach Avatar, czy inny akcyjniak z Jasonem Stathamem w roli głównej. Na szczęście, tak jak ktoś tutaj zauważył - aktorów w wieku średnim wciąż posiadamy i jeszcze długa kariera przed nimi. Pitt, DiCaprio, Fassbender, Bale to jeszcze młodzi ludzie, a i świetnych aktorek w wieku +/- 40 też nie brakuje. Swoją drogą miałem podobne przemyślenia, co autor tematu, gdy przeczytałem o śmierci O'Toole'a - pierwszą moją myślą było - że na pewno nie poświęcą mu pierwszych stron i nagłówków, jak w przypadku Walkera, a wiadomość przejdzie bez echa i milionów płaczących fanów. No ale cóż, taki świat.
Zgłoś
czarkowskY 2013-12-16, 15:19
Walkerowi zmieniam na filmweb z 3 na 1, gdzie takie beztalencie top100.

edit:
kuchcik09 napisał/a:

Filmweb jest serwisem INTERNETOWYM gdzie to LUDZIE oceniają aktorów, a jak już wspomniałem młodzież obsługuję internety więc to było k***a normalne!

pewnie, każdy ma prawo do oceny, tylko czy mu nagle po śmiercii przybułu talentu że z prawie 300 awansował na 94? to jest właśnie żałosne
Zgłoś
Harry_z_Tybetu 2013-12-16, 15:37
Aktorzy i całe kino dostosowuje się do poziomu widowni.Im więcej widzów tym więcej kasy.A że widz z roku na rok ma większą papkę zamiast mózgu to produkuje się mało ambitne gówno tak aby to ogarnęli i żeby się sprzedało.
Przykład : Szybcy i wściekli każda kolejna część gorsza od poprzedniej a jednocześnie więcej kasy na niej zarobili.Tak samo szklana pułapka.Robią kolejne części i wiedzą że widz to kupi
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem