📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
bigoslaw_lyzka_von_wood napisał/a:
Do PiS i Konfederacji biorą z otwartymi ramionami .
Po co zapisałeś się do dwóch partii na raz?
Lobo24 napisał/a:
Cwaniak. Ze stwierdzonym stopniem niepełnosprawności zarabiają więcej.
Chuja prawda. W Polsce, zarabia właściciel firmy ochroniarskiej, bo dostaje dotację z PFRON-u; czyli koszty pracownicze ma niższe. Pracownik z niepełnosprawnością ma taką samą stawkę brutto, jak zdrowi pracownicy. Zyska trochę większą wypłatę na rękę, tylko w przypadku, gdy otrzymuje też rentę lub emeryturę, bo wtedy pracodawca nie musi odprowadzać od wypłaty składek pracownika na ubezpieczenie społeczne, gdyż są już odprowadzane od renty/emerytury.
[ Dodano: 2024-09-25, 06:03 ]
Lobo24 napisał/a:
Chcą. Masz dofinansowanie nawet 4500 zł.
Nikt nie zatrudni w ochronie osób niepełnosprawnych w stopniu znacznym, a także takich, którym orzeczono chorobę psychiczną, upośledzenie umysłowe, całościowe zaburzenia rozwojowe lub epilepsję oraz niewidomych. Takie osoby, bywają zatrudniane w innych, mało wymagających branżach i maksymalne dofinansowanie dla ich pracodawcy (zależne od stopnia niepełnosprawności), od 1 lipca 2024 r., może wynieść 4140 zł. W ochronie zatrudnia się osoby z umiarkowanym (dotacja 1550 zł) lub lekkim stopniem niepełnosprawności (dotacja 575 zł).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów