18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 40 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Znalazła sobie parking...
k................s • 2017-08-03, 18:53
...blisko sklepu

Podobno wyszła ze sklepu (widocznego w tle) po 10 minutach.

ukryta treść

Cytat:

Opublikowany 2 sie 2017
Dzisiaj przed godziną 16:00 dostaliśmy dyspozycję, aby udać się do pożaru lasu, niestety nasz wyjazd opóźnił się ze względów od nas niezależnych. Na filmie widać samochód marki BMW o nr. rejestracyjnym WL4555G blokujący możliwość wyjazdu naszego samochodu z garażu. Takie zdarzenia to u nas norma, klienci Poczty Polskiej która znajduje się obok czy sklepu na przeciwko często stawiają swoje samochody uniemożliwiając lub utrudniając nam wyjazd mimo to, że do obu tych punktów wydzielone są odpowiednie parkingi. Pani mimo wyraźnych sygnałów dźwiękowych nie przerwała swoich zakupów i ze sklepu wyszła dopiero po ok. 10 minutach. Szczerze brakuje nam słów na takie zachowanie, nagranie wysyłamy do Wydziału Ruchu Drogowego i liczymy, że kierowca dostanie najwyższy możliwy mandat za takie wykroczenie. Dobrze, że zgłoszenie dotyczyło "tylko" pożaru lasu, gorzej gdyby paliło się czyjeś mieszkanie....

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tarcer123 2017-08-04, 5:36 36
kevlarx napisał/a:

No i co, stało się coś z tego powodu?

Jak się będziesz smażył żywcem w mieszkaniu i błagał o pomoc a straż nie dojedzie z drabiną bo jakaś tępą dziura zablokuje wyjazd to może zrozumiesz jak ważna jest ich praca.

Ci chłopacy narażają życie i zdrowie żeby ratować drugiego człowieka i jego mienie.

Szacun dla nich bo jako jedyna służą robią ciężką i niebezpieczną robotę.

Tej dziurze z BMW powinni odebrać prawo jazdy. Skoro jest na tyle ograniczona że zastawiła wyjazd straży pożarnej to znaczy ze nie nadaje się do kierowania jakimikolwiek pojazdami. No co najwyżej wózkiem sklepowym.
Zgłoś
kamil111-16 2017-08-04, 7:42 5
Mają możliwość staranowania pojazdu blokującego dojazd lub wyjazd fla pojazdu uprzywilejowanego.
Zgłoś
Xian5 2017-08-04, 8:17 2
Nie mają, tylko PSP ma taką opcje a nie OSP na wsi
Zgłoś
Wiewór 2017-08-04, 8:30 6
Nie rozumiem dlaczego polskie prawo nie dopuszcza taranowania pojazdów w takiej sytuacji tak jak w USA?
Powinno się to zmienić aby straż pożarna jak jedzie alarmowo mogła rozpierdalać źle zaparkowane auta a uszkodzenia w wozie straży powinny być naprawiane z OC źle zaparkowanego auta.
Zastawienie wyjazdu to nie jest norma. Normą jest blokowanie dróg pożarowych na polskich osiedlach.

Nie dawno gdzieś w czeluściach internetu oglądałem filmik jak straż ogniowa w USA przepchała radiowóz policyjny, który blokował przejazd...
Zgłoś
zonk 2017-08-04, 9:51 1
To jest tylko OSP więc nie oczekujcie szału od nich.
Zgłoś
LaChupacabra 2017-08-04, 10:20 2
1 kubik drewna kosztuje więcej niż zbita szybka w bmw, więc dla ratowania dobra o wyższej wartości śmiało można zbić szybkę, przesunąć auto i jechać dalej.
Zgłoś
Antek01 2017-08-04, 10:30 7
Shotterr napisał/a:

Mają taką możliwość ale weź tu z tego typu możliwości korzystaj w tym kraju to wiesz co później...

Pewnie z rok czasu łażenia po sądach i tłumaczenia czy aby na pewno słusznie staranowałeś ten samochód.
Podobnie jak z policją. Mają broń, ale mało który policjant jej faktycznie używa, ze względu na późniejsze problemy, dochodzenia itp.
Zgłoś
Dżizas_kurde 2017-08-04, 12:34 2
Szkoda że to nie Pani chałupa się paliła w tym momencie Karma byłaby okrutna i z poczuciem humoru
Zgłoś
k................x 2017-08-04, 16:14 2
tarcer123 napisał/a:

Ci chłopacy narażają życie i zdrowie żeby ratować drugiego człowieka i jego mienie.

Ci chłopacy narażają życie i zdrowie, bo taką wybrali sobie pracę. Nie wiem skąd u Ciebie ta naiwna pewność ich motywów, niektórzy po prostu wybierają taką robotę, bo taka tradycja w rodzinie, bo to lepsze niż kopalnia czy budowa, bo chcą cieszyć się poważaniem i szacunkiem, bo lubią adrenalinę i można wyszukać setki powodów ale Ty jesteś pewien ich szlachetności, bohaterstwa i dobroduszności. Ja tam widziałem trochę strażaków odbiegających od tego legendarnego wizerunku: mianowicie pijaków, prostaków i podpalaczy.
Zgłoś
yatoya 2017-08-04, 17:57 1
LaChupacabra napisał/a:

1 kubik drewna kosztuje więcej niż zbita szybka w bmw, więc dla ratowania dobra o wyższej wartości śmiało można zbić szybkę, przesunąć auto i jechać dalej.

1 kubik drewna to kosztuje więcej niż ten stary bawarski rupieć
Zgłoś
tony091 2017-08-04, 19:06 2
Gdyby to mieszkalny sie palił inaczej to by wyglądało 2razy widziałem takie akcje i naprawdę mina właścicieli bezcenna nawet master card wysiada jedno auto na boku a przez drugie pociagniety waż do czerpania wody przy czym łacze wezy w środku auta. No i malo ze auto zniszczone to jeszcze po mandaciku.
Zgłoś
syulung 2017-08-04, 20:40 1
debile !!!, zawsze szanowałem prawdziwych Starzaków (nie mylić z miejskimi strażnikami, spierdolinami życiowymi, śmieciem naszych wsi i miast) ale ci tutaj to debile, w momencie otwarcia bramy maja obowiązek przepchnąć, staranować, przewrócić pojazd idioty/ki by jechać dalej. Gláby tutaj powinni być ukarani za niedopełnienie obowiązków.
Zgłoś
k................s 2017-08-04, 20:45 4
syulung napisał/a:

debile !!!, zawsze szanowałem prawdziwych Starzaków (nie mylić z miejskimi strażnikami, spierdolinami życiowymi, śmieciem naszych wsi i miast) ale ci tutaj to debile, w momencie otwarcia bramy maja obowiązek przepchnąć, staranować, przewrócić pojazd idioty/ki by jechać dalej. Gláby tutaj powinni być ukarani za niedopełnienie obowiązków.

Obowiązek? Co Ty pierdolisz. Podaj podstawę prawną. To nie PSP, tylko OSP.
Zgłoś
erpi 2017-08-05, 0:08 4
kevlarx napisał/a:

Ci chłopacy narażają życie i zdrowie, bo taką wybrali sobie pracę. Nie wiem skąd u Ciebie ta naiwna pewność ich motywów, niektórzy po prostu wybierają taką robotę, bo taka tradycja w rodzinie, bo to lepsze niż kopalnia czy budowa, bo chcą cieszyć się poważaniem i szacunkiem, bo lubią adrenalinę i można wyszukać setki powodów ale Ty jesteś pewien ich szlachetności, bohaterstwa i dobroduszności. Ja tam widziałem trochę strażaków odbiegających od tego legendarnego wizerunku: mianowicie pijaków, prostaków i podpalaczy.

syulung napisał/a:

Panie Boże najdroższy spraw aby był już ten zajebany wrzesień jak te wszystkie mozgojeby pójdą to tych swoich gimbaz czy chuj wie gdzie bo inaczej mnie krew zaleje.
Zgłoś
Falcao 2017-08-05, 2:19 4
tarcer123 napisał/a:

Jak się będziesz smażył żywcem w mieszkaniu i błagał o pomoc a straż nie dojedzie z drabiną bo jakaś tępą dziura zablokuje wyjazd to może zrozumiesz jak ważna jest ich praca.

Tej dziurze z BMW powinni odebrać prawo jazdy. Skoro jest na tyle ograniczona że zastawiła wyjazd straży pożarnej to znaczy ze nie nadaje się do kierowania jakimikolwiek pojazdami. No co najwyżej wózkiem sklepowym.

Ty się tak z tym wózkiem sklepowym nie rozpędzaj , stanie taka kurwa zazwyczaj na środku alejki że ominąć jej nie idzie i torba zastanawia się nad proszkiem do pieczenia z 10 minut.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem