Uczęszczam na profil Biol-Chem-Mat do jednej z najbardziej renomowanych szkół w moim mieście.Tak wiele się mówi dziś o nowej podstawie programowej, ale ja dopiero teraz przekonałem się na własnej skórze jaka ona "świetna". Jutro mam sprawdzian z "Chemi". Zapisałem to w cudzysłowiu, ponieważ minister edukacji chce z nas zrobić tępych, bezrozumnych i nic nie umiejących idiotów!Jak zapewne się orientujecie nowa podstawa programowa wymaga od ucznia zdania matury rozszerzonej z przedmiotu jaki wybrał sobie jako profilowy(dla mnie to chore).Nie mam pierdolonego pojęcia jak zdam mature z chemi.To czego my się teraz uczymy w szkole na "chemi" to nie chemi tylko kurwa przysposobienie jak ugotować rosół ! pisze małymi literkami bo moja dziewczyna ma małe cycki
Uczęszczam na profil Biol-Chem-Mat do jednej z najbardziej renomowanych szkół w moim mieście.Tak wiele się mówi dziś o nowej podstawie programowej, ale ja dopiero teraz przekonałem się na własnej skórze jaka ona "świetna". Jutro mam sprawdzian z "Chemi". Zapisałem to w cudzysłowiu, ponieważ minister edukacji chce z nas zrobić tępych, bezrozumnych i nic nie umiejących idiotów!Jak zapewne się orientujecie nowa podstawa programowa wymaga od ucznia zdania matury rozszerzonej z przedmiotu jaki wybrał sobie jako profilowy(dla mnie to chore).Nie mam pierdolonego pojęcia jak zdam mature z chemi.To czego my się teraz uczymy w szkole na "chemi" to nie chemi tylko kurwa przysposobienie jak ugotować rosół ! pisze małymi literkami bo moja dziewczyna ma małe cycki
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To sie kurwa ucz na własną rękę. Skoro poszedłeś na rozszerzoną chemie to chyba się tym interesujesz, nie? Więc kurwa w czym problem. Lenie śmierdzące. Jeszcze za was tą mature zdać najlepiej.
Stary Ty masz pojęcie o czym mówisz? Pani Minister edukacji wprowadziła chore zmiany, studiuje 3 rok a tu nagle ustawa, ze jak przekroczysz deficyt punktów, to nie możesz powtórzyć roku tylko jeb od początku musisz zaczynać. Dobrze, że ja się uczyłem normalnych rzeczy a nie pierdół typu jak zrobić dziury w serze.
To reptilianie chcą zniszczyć Polskę.
Te podręczniki są po prostu dostosowane do poziomu intelektualnego dzisiejszych gimbazjolicealistów, którzy napierdalają focie od lustra z kutasem w reku i wrzucają na naszą klasę.
To telewizja Ci tak wmawia chyba. Internet zalewaja idioci, szczególnie na fejsie maja pole do popisu, wiec nie oceniaj całych pokoleń po poczynaniach tej gorszej częsci.
Reforma jest do bani!
Krótko to przedstawie
Pierwsza klasa polega na nauce ogólnej(kazdy profil ma tyle samo godzin poszczególnych przedmiotów).
Dalsze lata nauki mają być profilowane.
Pięknie,prawda?
A teraz fakty:
-liczba godzin z profilowanych przedmiotów sie nie zmienia .
to znaczy kiedys powiedzmy w 3 klasach były po 3 godziny tygodniowo danego przedmiotu. PO reformie w pierwszej klasie jest 1 godzina/tydzień, w 2 i 3 klasie po 4 godiny/tydzien.
9=9.PO ch** reforma?
-Obcięte są przedmioty nieprofilowane
np. jezeli jestes na profilu humanistycznym to z geografii, biologii, chemii masz w 2 i 3 klasie PRZYRODĘ (cofiemy się do podstawówki)
-Jezeli chcesz zdawac rozszeżona mature z biologii, a jestes na matfizie bo fizyke rozszezona tez chcesz zdawac to masz problem bo lekcje biologii bedziesz miał tylko w 1 klasie
POwiesz, że przecież mozna się uczyć na własną rękę - Myslisz , że ma taki osobnik szansę równac się z gosciem, który miał rozszerzenie?
Nasz kochany rząd oszczędza na edukacji
A podręczniki to jest śmiech na sali. Robione na szybko i dla kasy...
To sie kurwa ucz na własną rękę. Skoro poszedłeś na rozszerzoną chemie to chyba się tym interesujesz, nie? Więc kurwa w czym problem. Lenie śmierdzące. Jeszcze za was tą mature zdać najlepiej.
Dlaczego mam się uczyć na własną rękę? Płace za szkołę (w podatkach) to wymagam. Skoro poszedłem do najlepszego liceum to chce się uczyć jak zrobić bombę wodorową a nie jak ugotować pierdolony rosół. Nie można olewać wszystkiego i mówić że jak się system zmienia na gorsze to lepiej oprócz szkoły zapierdalać jeszcze na własną rękę. Zrozumcie że szkoła jest dla ucznia a nie po to żeby nauczyciel miał pracę.
A wracając do pierdolenia z dupy:
1) wybieranie rozszerzonego przedmiotu w 1 klasie to debilizm,
Ja będąc w technikum inf. dopiero w 4 klasie zdecydowałem, że pójdę na studia na medycynę. Teraz korki 5h w tygodniu z chemii, biologii i fizyki + zajebista ilość samodzielnej nauki i jestem pewny, że dostanę się na akademię medyczną - wrocek.
A jak słyszę takie pierniczenie, że lipny przedmiot to się zastanawiam: to po chuj na niego się zdecydowałeś?
Jesteś chujowy z tego to to popraw ucząc się.
To że podręczniki to jeden wielki biznes to żadna nowość, jest masę starszych podręczników z, których można korzystać i internet.
A wracając do pierdolenia z dupy:
1) wybieranie rozszerzonego przedmiotu w 1 klasie to debilizm,
Ja będąc w technikum inf. dopiero w 4 klasie zdecydowałem, że pójdę na studia na medycynę. Teraz korki 5h w tygodniu z chemii, biologii i fizyki + zajebista ilość samodzielnej nauki i jestem pewny, że dostanę się na akademię medyczną - wrocek.
A jak słyszę takie pierniczenie, że lipny przedmiot to się zastanawiam: to po chuj na niego się zdecydowałeś?
Jesteś chujowy z tego to to popraw ucząc się.
Własnie nowa reforma zakłada że wiesz co chcesz robić w życiu(profil) zaraz po gimnazjum i to jest chore.
jestee mudzineee
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów