Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wyrażenie „walić konia” to wulgarny, kolokwialny zwrot oznaczający masturbację, szczególnie w męskim kontekście. Chociaż trudno wskazać dokładną etymologię tego zwrotu, istnieje kilka hipotez, które mogą wyjaśnić jego pochodzenie.
1. **„Koń” jako metafora**: Jedną z teorii jest, że „koń” może pełnić rolę metaforyczną, nawiązując do siły, energii i męskości. W kontekście masturbacji, „koń” może symbolizować „wielkość” lub „siłę” męskich narządów płciowych.
2. **Skorzystanie z wulgaryzmów i humoru**: Fraza jest także przykładem kolokwialnego języka, w którym różne elementy kultury popularnej (zwierzęta, działania fizyczne) są łączone w sposób trywialny i humorystyczny. Tego typu wyrażenia często pojawiają się w celu zbagatelizowania tematu i nadania mu lekkiego, nawet komicznego charakteru.
3. **Odwołanie do formy manualnej**: Często w kontekście masturbacji mówimy o działaniach manualnych, a słowo „walić” sugeruje siłę, intensywność czynu, co może kojarzyć się z siłą fizyczną związaną z „ruchem” ręki.
Część osób może również spotkać się z tym wyrażeniem w kontekście języka potocznego, gdzie jest używane w sposób żartobliwy lub lekceważący. Warto jednak pamiętać, że jest to wyrażenie wulgarnie kolokwialne i nie jest odpowiednie w formalnych sytuacjach. : D
ps
ktoś zna etymologię tego zwrotu ?
To pewnie się od Mongołów wzięło. Kóz nie mieli to walili konie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów